Hae
Kutsu vapauteen

Kukkakaali-kookoskeitto kananmunalla

Tämä kukkakaali-kookoskeitto maistuu kylminä pakkaspäivinä ja tässä on hieman erilainen twisti kananmunan ja mantelin ansiosta. Itse en olisi koskaan osannut niitä keiton yhteyteen lisätä tällä tavalla, vaan sain ohjeen ystävältäni. Muokkasin tosin ohjetta hieman. Kukkakaali-kookoskeitto sopii tosi moneen eri ruokavalioon. Maidotonta ruokavaliota noudattavat joutuvat korvaamaan parmesanijuuston maidottomalla juustolla ja vegaanit joutuvat jättämään kananmunan pois. Tämä keitto sopii myös VHH ja ketoruokavalioon, koska tämä sisältää niukasti hiilihydraatteja. Nyt kaikki testaamaan tätä kipin kapin kopin:)

Katso myös:

 

Kukkakaali-kookoskeitto ohje, 4 annosta

  • 1 kg kukkakaalia
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä tai voita
  • 400 ml kookosmaitoa
  • 8 dl vettä
  • kasvisliemikuutio
  • suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
  • 1 dl parmesaanijuustoa tai maidotonta juustoa raastettuna
  • ruukku tuoretta persiljaa

Lisäksi

  • 4 kananmunaa
  • 100 g mantelilastuja
  • ripaus suolaa

Valmistus

  • Pilko kukkakaali pieniksi paloiksi
  • Hienonna sipulit ja valkosipulit
  • Kuullota sipulit miedolla lämmöllä öljyssä tai voissa isossa kattilassa
  • Lisää kukkakaali, kookosmaito, vesi ja kasvisliemikuutio
  • Keitä miedolla lämmöllä kunnes kukkakaali on pehmentynyt
  • Raasta juusto ja lisää keiton sekaan
  • Soseuta sauvasekoittimella sileäksi ja mausta suolalla ja mausteilla
  • Keitä kananmunia noin 4,5 minuuttia eli ne jäävät löysäksi
  • Paahda manteleita miedolla lämmöllä paistinpannulla ja lisää ripaus suolaa lopuksi
  • Halkaise kananmuna keskeltä veitsellä ja kaavi ruokalusikalla sisus keiton päälle
  • Ripottele mantelit keiton päälle ja nauti tuoreen persiljan kera

Kasvojoogaa ja terveellistä elämää instassa @satusjoholm.

Tule mukaan VHH TEHO, KETO RISE UP ja LIFT UP kasvojoogaverkkokursseille, lue lisää TÄÄLTÄ.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *