VHH kookos-kanakeitto
vhh kookos-kanakeitto- syksyn uusi hitti ruoka
Kyllä maistuu, nimittäin tämä täyteläisen kermainen vhh kookos-kanakeitto! Tästä tuli meidän perheen syksyn uusi ruokahitti, ehdottomasti. En ole koskaan ollut mikään suuri keittojen ystävä, toisin kuin mieheni, joka rakastaa niitä. Tosin en ole niitä inhonnutkaan enkä ole todellakaan niitä viime aikoina kaivannut. Siitä huolimatta tämä keitto maistui niiiin hyvältä ja on todella kivaa vaihtelua arkiruokailussa. Maistuu muuten tosi hyvältä siemennäkkärin kanssa- linkki ohjeeseen tämän postauksen lopussa. Keitto sopii vhh ruokavalioon kuin nenä päähän eli se on vhh, maidoton ja viljaton- siitä huolimatta maistuu ihan varmasti myös normiruokavaliota noudattavillekin. Tämän keiton valmistutapa poikkeaa normikeittojen valmistustavasta ja raaka-aineet ovat erittäin edulliset.
keitto, jota ei valmisteta kattilassa
Valmistustapa poikkeaa tässä vhh kookos-kanakeitossa hyvinkin paljon perinteisestä: keitto valmistetaan nimittän uunivuoassa eikä perinteisesti kattilassa. Keiton raaka-aineet ovat edulliset, koska broilerin reisipalat ovat erittäin edullisia. Ostan niitä yleensä isomman satsin Prisman lihatiskiltä. Ostamissani reisipaloissa on luu mukana, joten varothan sormiasi niitä paloitellessasi. Itse olen pari kertaa leikannut pahan haavan sormeeni. Ethän heitä luita pois valmistusvaiheessa, ne kuuluvat tähän keittoon oleellisesti. Keitoista tulee noin 6 annosta ja voin luvata, että yhdestä annoksesta tulee todellakin vatsa täyteen, sillä keitto on täyttävää ja pitää pitkään nälkää.
vhh kookos-kanakeitto MAKROT (yksi annos)
Rasva 38 g
Proteiini 29 g
Hiilihydraatti 5 g
Kcal 483
HUOM! Mikäli haluat tehdä keitosta vähän kevyemmän eli vähäkalorisemman, niin voit korvata puolet kookosmaidosta vedellä.
VALMISTUSTA VARTEN TARVITSET
syvä uunivuoka, halkaisija noin 30 cm
VALMISTUSAIKA
noin 25 min
uunissa paistoaika 60 min
vhh kookos-kanakeiton OHJE
800 g broilerin reisipaloja luineen päivineen
parsakaali
pieni kesäkurpitsa
2-3 sipulia
1 dl pinjansiemeniä
800 ml kookosmaitoa*
100 g tavallista tai maidotonta tuorejuustoa
basilikaa
suolaa
pippurisekoitusta
rasvaa paistamiseen
*HUOM! Mikäli haluat tehdä keitosta vähän kevyemmän eli vähäkalorisemman, niin voit korvata puolet kookosmaidosta vedellä.
Paloittele parsakaali, kesäkurpitsa ja sipuli pieniksi paloiksi ja laita ne kattilaan. Lisää vesi ja keitä niitä muutaman minuutin ajan niin että ne pehmevät hieman. Paloittele broileri pieniksi paloiksi ja paista niitä paistinpannulla rasvassa siten, että ne ruskistuvat hieman pinnalta. Mausta paistamisen loppuvaiheessa suolalla ja pippurisekoituksella. Voit lisätä myös muita mausteita, esimerkiksi currya tai kurkumaa.
Voitele uunivuoka ja laita sinne vihannekset ja broileri sekoita. Kaada kookosmaito vuokaan ja paista uunissa 200 asteessa noin tunti tai niin kauan kunnes broilerit ovat kypsiä. Paahda pinjansiemenet paistinpannulla ilman rasvaa ja lisää ne suoraan lautaselle basilikan kera. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Keitto on parasta seuraavana päivänä kun se on kunnolla maustunut.
Lue myös: siemennäkkileipä- paras ohje
BLOGISSA ON JO lähes 200 VHH ruoka- ja herkkuOHJETTA! OHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ
SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA
Instani löydät nimellä satusjoholm.
Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.
Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.
Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.
Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .
Hei, mitä niillä luilla tehdään, kun sanot että ethän heitä luita pois, ne kuuluvat olennaisena osana valmistukseen?
Luut mukaan keittoon. Antavat makua.