Hae
Kutsu vapauteen

Vähähiilihydraattinen karppirulla- ketogeenistä pikaruokaa parhaimmillaan

*Postaus sisältää kaupallisia linkkejä

Saanko esitellä teille yhden parhaimmista vhh ohjeistani eli karppirullan, joka on ketogeenistä pikaruokaa parhaimmillaan. Tämä ohje painii samassa kategoriassa vhh pizzan kanssa- niin suosittu se on ollut ja on, eikä syyttä. Ja aivan varmasti maistuu myös nuorisolle. Halusin kehittää erittäin vähähiilihydraattisen ja nopeatekoisen pohjan, joka on helppo kääriä rullalle ja täyttää haluamillaan täytteillä. Täytteeksi voi valita kaikkea mitä mieleen juolahtaa- ainoastaan mielikuvitus on rajana. Voit tehdä texmex-tyylisen tai vaikkapa kasvipainotteisen karppirullan omilla lempimausteillasi maustettuna- ethän unohda ihania majoneesipohjaisia kastikkeita, jotka sopivat rullaan kuin nenä päähän😀

Meidän perheen suosikkiruoka on nopea- ja helppotekoinen
Pohjasta on olemassa kaksi eri versiota, mikä on ihan puhdas sattuma. Erään kerran huomasin kesken valmistuksen, että leivinjauhe oli loppu ja kokeilin tehdä pohjaa ilman sitä ja tulin huomanneeksi, että molemmat pohjaversiot toimivat erittäin hyvin. Karppirullan pohjan voi siis valmistaa ilman leivinjauhoa tai sen kanssa. Pohja irtoaa hyvin leivinpaperista ja on helppo työstää rullalle- ei halkeile eikä hajoa ellet ihan hillittömästi heittele pohjaa pitkin keittiötä😀 Hiilaria tässä karppirullassa ei ole käytännössä ollenkaan (koko pohjassa ainoastaan 6 g) eli tämä ruoka sopii erinomaisesti niin ketogeenselle kuin hiilaritietoisellekin ruokavaliolle. Lisäksi rulla on viljaton ja sen voi valmistaa myös maidottomana.
Paras vhh pizzaohje löytyy täältä.

Millä voin korvata ja alekoodi?
Turkkilaisen jogurtin voi korvata maitorahkalla, soija- kookos- tai kaurajogurtilla. Psylliumia ei voi tässä ohjeessa korvata millään, koska se sitoo aineosat yhteen ja tekee taikinaan rakenteen. HUOM! Käytä aina karkeaa psylliumkuitua, koska se toimii takuuvarmasti näissä vähähiilarisissa leivonnaisissa. Hienojakoinen psyllium saattaa paakkuuntua herkästi ja näin ollen pilata koko pohjan. Jos nyt kuitenkin haluat sitä käyttää, niin muista sekoittaa psyllium erittäin hyvin ja voit hieman vähentää psylliumin määrää. Itse käytän aina FitnessFirstin psylliumkuitua hinnan ja laadun vuoksi. Voit tilata sitä FitnessFirstin verkkokaupasta edullisesti ja koodilla ”kutsuvapauteen” saat -10%:n alen normaalihintaisista tuotteista. Tuotetta voit tilata *täältä.
Pohja 1.
– 4 kananmunaa
– 2 dl turkkilaista jogurttia (hh n. 6 g)*
– 2 rkl psylliumkuitua
– 1,5 tl leivinjauhetta
-0,5 tl suolaa

Vatkaa kananmunat kulhossa siten, että rakenne rikkoutuu. Itse vatkaan käsin enkä jaksaa kauaa veivata ja vatkata. Sekoita jogurtti munien joukkoon. Lisää loput aineet. Levitä uunipellille lusikalla. Pohja jää ohueksi. Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia. Ole tarkkana paistoajan kanssa, koska se saattaa vaihdella uunista riippuen.

Pohja 2.
– 3 kananmunaa
– 2 dl turkkilaista jogurttia (hh n. 6 g)*
– 2 rkl psylliumkuitua
– 0,5 tl suolaa

Vatkaa kananmunat kulhossa siten, että rakenne rikkoutuu. Itse vatkaan käsin enkä jaksaa kauaa veivata ja vatkata. Sekoita jogurtti munien joukkoon. Lisää loput aineet. Levitä uunipellille lusikalla. Pohja jää ohueksi. Paista 200 asteessa n.10 minuuttia. Ole tarkkana paistoajan kanssa, koska aika saattaa vaihdella uunista riippuen.

Karppirullan täyttäminen
Lisää täytteet jäähtyneen rullan päälle. Pohjalle voit laittaa salsaa tai tomaattipyrettä. Laita täytteeksi jauhelihan tai kanan lisäksi vaikkapa jotakin seuraavista: juustoraastetta, homejuustoa, fetaa, mozzarellaa, puna- tai valkosipulia, salaattia, kurkkua, tomaattia,  majoneesia, jalopenoa, mustapippuria ja oreganoa. Täytteissä on rajana ainoastaan mielikuvitus. Itse laitan täytteeksi aina jotakin vihreää, niin ei tarvitse salaattia tehdä erikseen. Rullaa pohja leivinpaperin sisään ja laita hetkeksi jääkaappiin vetäytymään. 

HUOM! Tätä postausta on muokattu sen julkaisun jälkeen. 

Tilaa karkeaa psylliumkuitua FitnessFirstin verkkokaupasta eli täältä. Koodilla ”kutsuvapauteen” saat -10%:n alen normaalihintaisista tuotteista.

Täältä löydät lisää vhh ruoka- ja herkkuohjeita kootusti kuvineen.
Seuraa ketogeenistä matkaani facebookissa ja instagramissa
Päivitän myös säännöllisesti blogin uusimpia ketogeenisiä ruokakuvia instagramiin, jonka löydät klikkaamalla tätä linkkiä.
Blogin terveellisiä ruokaohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.
Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä. 

17 kommenttia

  1. Kari sjöholm kirjoitti:

    Yes maistuu 👍

  2. Anonyymi kirjoitti:

    Maistuu sekä aikuisille että perheen nuorille. Olen tehnyt liha-, kana- ja jauhelihatäytteellä, ja aina vain on yhtä hyvää. Kiitos paljon reseptistä!

  3. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Ole hyvä:) Tämä on yksi meidänkin perheen kestosuosikeista:)

  4. Murmeli kirjoitti:

    Hei
    Kysyisin mistä saa karkeaa psylliumia?

  5. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Ainakin punnitse ja säästä kaupasta ja lifestä pitäisi saada. Voi olla että citymarketissa on myös. Toki voit hienoakin käyttää mutta saattaa paakkuuntua. Prismasta ostin Finexin hienojakoista viimeksi ja sillä on onnistunut ihan hyvin.

  6. Murmeli kirjoitti:

    Kiito, minulla onkin juuri sitä. Tätä tehdään tänään.

  7. Murmeli kirjoitti:

    Nyt tehty. Hyvää tuli. Teen toistekin.

  8. Pikku Piika kirjoitti:

    Mitä majoneesia käytät yleensä?

  9. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Meidän pojat ostaa yleensä chilimajoneesia:)

  10. Heli Tuuliainen kirjoitti:

    Kiitti, olipa hyvää. Eilen tein kebabia itse ja tänään sitten rullakebabia. Ei maistunut pohja munakkaalle. Miulla on Iherbistä tilattua psylliumia, tosi hienoa jauhoa, joka herkästi paakkuuntuu, mutta eipä tuo haitannut. Tehdään uudestaankin ja mietinnässä jo lämmin versio, vaikka sienimuhennoksella.

  11. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Kiva kuulla😊👍

  12. Anonyymi kirjoitti:

    Heippa, mitä voisi käyttää psylliumin sijalla? 🙂 Ihana ohje

  13. Susanna Koskinen kirjoitti:

    Teinpä tätä tänään! Hyvää oli, mutten ensin älynnyt tuota karkeaa psylliumsuositusta 🙂 Ostin, mitä kaupassa sattui olemaan ja sehän oli hienojakoista. Ei mennyt klimpiksi, mutta tuli niin tönkköä, että levittäminen pellille oli mitä oli (koska en myöskään älynnyt vähentää jauheen määrää!).

  14. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Sen hienojakoisen kans käy helposti just noin. Ei aina, koska riippuu psyllium erästä myös😊

  15. Anonyymi kirjoitti:

    Tein eilen hienosta psylliumista ja tuli kyllä törkeen hyvää �� (vähensin psylliumin määrää puolella ja ei paakkuntunutkaan ollenkaan)Kiitos ohjeesta, teen vastakin! Oon ihastunu sun blogiin ja varsinkin ruokaohjeisiin ihan kympillä.��Ystävälläni on vaikea raskausdiabetes niin oli mukava tarjota synttärijuhlilla maistuvia herkkuja joita hänkin pystyi syömään ��

  16. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Kiitos kommentistasi❤️ Kyllä se hieno psyllium myös toimii mikäli sekoittaa hyvin😊

  17. Anonyymi kirjoitti:

    Miten ihmeessä saat rullattua noin nätiksi paketiksi? Kokeilin just ja sieltä saumasta tursotti tulla täytteet ulos sekä päistä 🙁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *