Hae
Kutsu vapauteen

Meditaatioharjoitus unelmien toteuttamiseen

Minkälaisia tulevaisuuden suunnitelmia ja unelmia Sinulla on? Onko yksi unelma suurempi kuin muut vai onko Sinulla useita pienempiä unelmia? Sanotaan, että minkä pystyt kuvittelemaan, pystyt myös toteuttamaan. Usein unelmien toteuttamiseen liittyy pelkoja ja riittämättömyyden tunteita: en pysty, en onnistu, en ole tarpeeksi kyvykäs. Sielusi syvimmissä sopukoissa kuitenkin tiedät, että unelmasi odottaa vain sitä, että annat sille mahdollisuuden toteutua. Se odottaa sitä hetkeä kun Sinä olet valmis. Se odottaa sitä hetkeä, että se pääsee toteutumaan ja täyttämään sydämesi ilolla ja rakkaudella. 
 
Entäs jos tilanne on se, ettei Sinulla ole unelmia. Kaikki on kenties niin hyvin, että olet tyytyväinen nykyiseen olotilaasi ja ajattelet, ettet yksinkertaisesti kehtaa pyytää elämältä enää mitään hyvää. Tai vaihtoehtoisesti olet joutunut pettymään elämässäsi niin monta kertaa, että olet sulkenut sydämesi uusien pettymysten pelossa ja kenties elät elämääsi päivästä toiseen näennäisen tyytyväisenä mutta alitajuisesti peläten, että pian tapahtuu jotakin pahaa ja kamalaa. Kenties ajattelet, että unelmat eivät ole Sinua varten ja elät elämääsi ajattematta koko asiaa. 
 
Haluan sanoa Sinulle rakas lukijani, että Sinä olet jokaisen unelmasi arvoinen ja jokainen unelmasi on yhtä kaunis ja arvokas kuin kesäisen niityn kaunein kukkanen. Mikäli vielä omat unelmasi odottavat tunnistamista, niin pysähdy hetkeksi miettimään asiaa hiljaisuudessa. Muista, että unelmat eivät tarvitse olla realistisia juuri tällä hetkellä eikä ole oikeaa eikä väärää tapaa unelmoida. Tärkeintä on se, että uskallat kohdata oman itsesi ja unelmasi rehellisesti, silmästä silmään. Joskus joudut aloittamaan matkasi kysymyksestä kuka minä olen? Mitä minä haluan? Mistä minä unelmoin?
 
 

meditaatioharjoitus unelmien toteuttamiseen

 

Harjoitus tehdään rauhallisessa paikassa risti-istunnassa tai vaikkapa metsässä kävellen. Tärkeintä on se, että pystyt tekemään harjoituksen keskeytyksettä. Toista harjoitus niin usein kuin koet tarvetta hiljentyä omien unelmiesi ja tulevaisuuden suunnitelmiesi tiimoilta. Ihanaa matkaa omien unelmiesi täyttämiseen<3

– Vie huomio hengitykseesi ja ala rentouttamaan kehoa rauhoittavalla uloshengityksellä. Tunne kuinka jokaisella uloshengityksellä keho rentoutuu yhä syvemmältä ja syvemmältä. 
 
– Vie huomio sydänchakran alueelle (rintakehä, sydän) ja ajattele koivun vihreää väriä ja vaaleaa ruusun punaista. Jokaisella sisäänhengityksellä tunnet kuinka sydänkeskuksesi täyttyy edellämainituista väreistä. Jatka niin kauan kuin tunnet muutoksen sydänkeskuksen energiassa.
 
– Vie huomio mieleesi. Visualisoi mieleesi kauneimmat taulun kehykset, jotka olet koskaan nähnyt. Visualisoi tyhjän taulun keskelle kuva itsestäsi sellaisena kuin haluat nähdä itsesi tulevaisuudessa. Kuvittele mahdollisimman tarkasti miltä Sinusta tuntuu, miltä näytät, miltä tuoksut, millaisiin vaatteisiin olet pukeutunut, millainen ilme Sinulla on jne. Vie huomio hengitykseesi ja jokaisella sisäänhengityksellä katso kuvaa itsestäsi hyvin tarkasti ja uloshengityksellä juurruta tuo kuva alitajuntaasi ja omaan energiakenttääsi. Siirry eteenpäin vasta sitten kun kuva omasta itsestäsi on piirtynyt mieleesi tarkasti.
 
– Seuraavaksi visualisoi itsesi ympärille kuvia muista ihmisistä. Sisällytä tauluusi vain niitä ihmisiä, joiden kanssa haluat jakaa omat unelmasi ja tulevaisuutesi. Kuvittele mahdollisimman tarkasti miltä ihmiset näyttävät, miltä tuoksuvat, millaisiin vaatteisiin he ovat pukeutuneet, millainen ilme heillä on jne. Vie huomio hengitykseesi ja jokaisella sisäänhengityksellä katso tauluasi hyvin tarkasti ja uloshengityksellä juurruta tuo kuva alitajuntaasi ja omaan energiakenttääsi. Siirry eteenpäin vasta sitten kun kuva on piirtynyt mieleesi tarkasti.
 
– Vie huomio sydämesi alueellesi ja tunne kuinka sydämesi on täyttynyt vihreästä ja vaalean punaisestä väristä. Tunne kuinka jokaisella sisään- ja uloshengityksellä sydänkeskuksesi laajenee entisestään. Kun tunnet vahvasti sydänkeskuksen vahvan energian, kysy itseltäsi mitä haluat tulevaisuudessa tehdä tai saavuttaa. Kun olet valmis, visualisoi nämä asiat tauluusi. Voit visualisoida yhden tai useampia asioita. Vie huomio hengitykseesi ja jokaisella sisäänhengityksellä katso tauluasi hyvin tarkasti ja uloshengityksellä juurruta tuo kuva alitajuntaasi ja omaan energiakenttääsi. Siirry eteenpäin vasta sitten kun kuva on piirtynyt mieleesi tarkasti.
 
– Lopuksi vielä visualisoi mieleesi tunne jota haluat tuntea tulevaisuudessa. Tunne voi olla vaikkapa rauhallisuus, energisyys, päättäväisyys jne. Tärkeintä on se, että tuo tunne loistaa kasvoiltasi oman elämäsi taulussa. Todennäköisesti oletkin jo intuitiivisesti visualisoinut tuon ilmeen kasvoillesi jo harjoituksen alkuvaiheessa.Vie huomio hengitykseesi ja jokaisella sisäänhengityksellä katso tauluasi hyvin tarkasti ja uloshengityksellä juurruta tuo kuva alitajuntaasi ja omaan energiakenttääsi. Siirry eteenpäin vasta sitten kun kuva on piirtynyt mieleesi tarkasti.
 
– Olet nyt visualisoinut mieleesi taulun, jossa näet itsesi tulevaisuudessa tekemässä niitä asioita joista unelmoit. Vie vielä kerran huomio sydänchakran alueelle ja sisäänhengityksellä visualisoi mieleesi vielä kerran unelmiesi taulu ja uloshengitysellä tunne kuinka se juurtuu sydänkeskukseesi. Toista niin monta kertaa että tunnet kuinka taulu on osa sydämesi energiaa.
 
Mitä ihaninta matkaa Sinulle omien unelmien toteuttamiseen<3 
 
Blogissa on runsaasti muita meditaatio-, hengitys- ja joogaharjoituksia. Löydät ne helposti täältä.
 
 
 
 
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.