Hae
Kutsu vapauteen

Vähähiilihydraattinen suklainen mangopiirakka

Tein äitienpäiväksi tätä suussa sulavaa ja taivaallisen hyvää suklaista mangopiirakkaa.  Mangotäyte raikastaa piirakkaa ihanasti ja se sopiikin oikein loistavasti kesäiseen kahvipöytään. Piirakka hävisi nopeasti ja sai kovasti kehuja.  Lisäksi se oli virkistävää vaihtelua perinteiselle täytekakulle. Muuten blogista löytyy runsaasti vähähiilarisia ja gluteenittomia täytekakkuohjeita, joten käypä katsomassa täältä.

En ehtinyt ohjetta äitienpäiväksi postata, koska minulla on ollut ihan liian kiirettä viime aikoina: töissä on kiireisin aika menossa, joogaohjaukset ovat vieneet pari iltaa viikossa, Tuton kanssa ollaan aloitettu treenaamaan, kotona ollaan tehty pihahommia (mm. pihan aitausta), vanhempi poika otti itselleen saksanpaimenkoiran pennun jne. Kesäkuussa helpottaa työrintamalla ja pidän kesän ajan taukoa joogaohjauksistakin, joten sitten on taas vähän enemmän aikaa blogillekin. Tällä hetkellä olen joutunut kieltäytymään paljon yhteistyötarjouksista, koska aikaa ei yksinkertaisesti ole- mutta pian on:)

Millä voin korvata?


Piirakka on todella todella vähähiilarinen. Sen lisäksi se on myös maidoton, gluteeniton ja viljaton. Mitä tummemman suklaan valitset, sitä vähemmän hiilareita. Itse käytin 70 prosenttista tummaa suklaata. Maidottomat käyttävät jmaidotonta margariinia, maidotonta suklaata ja kaura-, kookos- tai soijakermaa. Viljattomat taasen käyttävät vispi-, kookos- tai soijakermaa.  Mikäli et halua käyttää hiilaritonta sokeria, niin voit korvata ne esimerkiksi kookos- tai täysraakaruokosokerilla tai hunajalla. Manteli- ja lupiinijauhon voit korvata esimerkiksi vähähiilarisella kookosjauholla mikäli pidät kookoksen mausta (itse en pidä). Jos et välttele hiilareita, niin voit korvata jauhon esimerkiksi gluteenittomalla jauhoseoksella tai speltillä. Muista kuitenkin, että speltti on alkuvehnä, joka sisältää gluteenia.

Kuvan piirakan tein seuraavasti: pohjaan en lisännyt lainkaan sokeria. Täytteen makeutin hunajalla, koska koivusokeri oli loppu enkä ole ehtinyt käymään Fitnessfirstillä. Kermana käytin tällä kertaa vispautuvaa kaurakermaa, joka vispautuu todella nopeasti ja jonka koostumus on mielestäni ihanteellinen tämäntyyppisiin leivonnaisiin. Pohjaa on turha yrittää nostaa reunoille, koska se ei pysy siellä vaan valahtaa alas.TUOTTEITA EDULLISESTI FITNESSFIRSTISTÄ
Blogin lukijana saat Fitnessfirstin normaalihintaisista tuotteista -10 %:n alennuksen koodilla ”kutsuvapauteen”. Kun klikkaat ohjeessa tummennetulla fontilla olevia tuotteita, niin pääset suoraan nettikauppaan ja voit ostaa tuotteita huomattavasti edullisemmin kuin marketeista.

Täältä pääset Fitnessfirstin nettikauppaan.

Täältä löydät lisää blogin ruokaohjeita.

Ohje (pohja):

75 g blendattua karppi– tai koivusokeria tarvittaessa
200 g tummaa suklaata 
60 g voita tai maidotonta margariinia
4 kananmunaa
1 dl manteli– tai lupiinijauhoa
0,5 tl vaniljauutejauhetta

Sulata rasva ja suklaa miedossa vesihauteessa. Vatkaa munat. Sekoita sulaneen rasvasuklaaseoksen sekaan munat, blenderissa blendattu sokeri, vanilja ja auho. Kaada taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle (pohjan halkaisija 32 cm ). Turha yrittää nostaa taikinaa reunoilla, ei se pysy siellä. Paista 180 asteessa noin 20 minuuttia. 

Täyte:

puolikas mango (noin 100 g)
1 dl karppi– tai koivusokeria
2 kananmunaa
2 kananmunan keltuaista
50 g voita tai maidotonta margariinia
1-2 tl vaniljauutejauhetta
3 liivatelehteä
2 dl vispi-, kookos-, kaura- tai soijakermaa
3 rkl vettä

Kuori ja soseuta mango sauvasekoittimella (mango täytyy olla tarpeeksi pehmeää). Sekoita sokeri ja kananmunat miedossa vesihauteessa. Sekoita huolellisesti etteivät kananmunat kokkaroidu. Kun tahna on sakeutunut, lisää joukkoon rasva ja sekoita niin kauan kun voi on sulanut. Lisää lopuksi mangosose ja vanilja ja sekoita tasaiseksi. Annan seoksen jäähtyä kunnolla. 

Liota liivatteita kylmässä vedessä vähintään 5 minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää jäähtyneeseen muna-mango-sokeriseokseen. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kuuman veden sekaan. Sekoita niin kauan kunnes ne ovat sulaneet tasaiseksi seokseksi. Kaada jäähtynyt liivate ohuena nauhana seokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi. Lisää kuorrute vasta kun täyte on kunnolla hyytynyt. Itse annoin hyytyä yön yli.

Kuorrute:

1 dl kaura-, vispi, kookos- tai soijakermaa
100 g mahdollisimman tummaa suklaata

Sulata suklaa miedolla lämmöllä vesihauteessa. Sekoita kerma jäähtyneen suklaan sekaan. Kaada kuorrute täytteen päälle ja anna piirakan jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin  ajan tai yön yli. Säilytä piirakkaa jääkaapissa, jossa se säilyy muutaman päivän ajan.

Seuraa blogia facebookissa ja instagramissa

Blogin uusimmat ruokaohjeet ja muut terveyteen liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä. Päivitän myös säännöllisesti blogin uusimpia ruokakuvia instagramiin, jonka löydät klikkaamalla tätä linkkiä.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.