Hae
Kutsu vapauteen

VHH suklaaleivos- kermaisen pehmeä

VHH suklaaleivos- kermaisen pehmeä makuelämys

 

Tämä VHH suklaaleivos on tehty blogin somesuosikin VHH suklaakakku ohjeen pohjalta. Pienen modauksen lisäksi olen puolittanut ohjeen, koska tuo VHH suklaakakku on todella iso. VHH suklaaleivos on kermaisen pehmeää ja meidän Nopan sanoin ihan h******n hyvää. Sitä se kyllä on! Uskon, että tämä VHH suklaaleivos ja -kakku on muuttanut monen ihmisen käsityksen VHH leivonnaisista. Enää pitkään aikaan kukaan ei ole arvostellut näitä blogini VHH reseptejä korvikkeina. Mielestäni leivonnaiset, joissa on käytetty vehnäjauhoja ja sokeria ovat korvikkeita eivätkä nämä terveelliset VHH leivonnaiset, jotka ovat täyttä ravintoa.

VHH suklaaleivos- millä voin korvata?

 

Kakku ovat vähähiilarinen ja viljaton, sen voi valmistaa myös maidottomasti. Mitä tummemman suklaan valitset, sitä vähemmän hiilareita. Itse käytän 80-prosenttista tummaa suklaata. Maidottomat käyttävät maidotonta margariinia, maidotonta suklaata ja kookos- tai soijakermaa. Mikäli et halua käyttää hiilaritonta sokeria, niin voit korvata ne esimerkiksi kookos- tai täysraakaruokosokerilla. Muistathan aina blendata karppisokerin ettei se narsku ärsyttävästi hampaissa. Jos et välttele hiilareita, niin voit korvata jauhon esimerkiksi gluteenittomalla jauhoseoksella, riisijauholla tai speltillä. Muista kuitenkin, että speltti on alkuvehnä, joka sisältää gluteenia.

 

vhh suklaaleivos makrot 1 annos

 

  • r 21 g
  • p 4 g
  • hh 6 g
  • kcal 230

 

Lisätietoja: makroihin ei ole laskettu täytteen päällä olevaa tummaa suklaata

 

vhh suklaaleivos makrot koko kakku

 

  • r 289 g
  • p 61 g
  • hh 89 g
  • kcal 3225

 

 

 

vhh suklaaleivos Ohje 14 annosta

 

VHH suklaaleivoksen ohje on tehty blogin somesuosikin VHH suklaakakun ohjeen pohjalta. VHH suklaakakun ohjeen löydät täältä.

 

vhh suklaaleivos pohja

 

  • 100 g tummaa suklaata (80 %)
  • 90 g voita tai maidotonta margariinia
  • 1,5 dl blendattua karppisokeria*
  • 2 kananmunaa
  • 1 rkl raakakaakaota*
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • vishyä kostutukseen
  • rasvaa irtopohjavuoan voitelemiseen

*Tilaa tuote edullisesti Fitnessfirstin nettikaupasta. Saat normaalihintaisista tuotteista -10 %:n alennuksen koodilla ”kutsuvapauteen”.  Tuotteita voit tilata *täältä.

 

Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele paperin pinta ja vuoan reunat rasvalla. Sulata suklaa ja rasva erikseen varovasti vesijauheessa. Anna jäähtyä. Vaahdota jäähtynyt rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita joukkoon sulanut suklaa. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne varovasti taikinaan, mielellään käsin. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 160-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä vuoassa, ennen kuin irrotat sen vuoasta leivinpaperin päälle. Nosta jäähtynyt kakku jääkaappiin ja anna kakun jähmettyä muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään.

 


vhh suklaaleivos Täyte

 

2 dl kuohu-, kookos- tai soijakermaa
100 g tummaa suklaata (80%)
125 g mascarponejuustoa tai maidotonta tuorejuustoa
2 liivatetta
1 rkl sitruunamehua

Vatkaa kerma kuohkeaksi. Sulata suklaa varovasti vesihauteessa. Sekoita jäähtynyt suklaa ja tuorejuusto sähkövatkaimella kerman sekaan. Liota liivatteita kylmässä vedessä vähintään 5 minuuttia.  Kuumenna vesi kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kiehuvan sitruunamehun sekaan. Sekoita niin kauan kunnes ne ovat sulaneet tasaiseksi seokseksi. Lisää jäähtynyt liivateseos kermaseoksen sekaan ja sekoita  tasaiseksi.


vhh suklaaleivos kokoaminen

 


Kostuta pohja vishyllä ja levitä täyte pohjan päälle. Tasoita veitsellä ja ripolle täytteen päälle rouhittua tummaa suklaata ja pähkinöitä. Laita VHH suklaaleivos jääkaappiin vetäytymään.

 

Seuraa instassa: VHH ruokavinkkejä ja ilmaista livejoogaa ja meridiaanivenyttelyä viikoittain instassa, löytyy nimellä satusjoholm.

 

samantyyppisiä vhh ohjeita blogissa

 

 

VHH suklaaleivos, ohje täällä

VHH suklaanougat, ohje täällä

VHH suklaa-moussekakku, ohje täällä

VHH suklaa-karamellipiirakka, ohje täällä

VHH suklaa-kerma cup-caket, ohje täällä

 

LUE MYÖS

 

Ketotietopaketti ja ruokapäiväkirjat

Helppo ketoateria ja jälkkäri

Ketodieetti on rasvadieetti

Ketoosi ABC nyt marketeissä

Ketoruokavalio ja oksalaatit

Tyypillinen ketopäiväni

Ketoon liittyviä postauksia löydät kootusti täältä.

 

KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

 

 

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

2 kommenttia

  1. Ape kirjoitti:

    Voiko lupiinijauhoja korvata mantelijauhoilla?

    • kutsuvapauteen kirjoitti:

      Useissa ohjeissa voi, varsinkin jos niissä on kananmunaa. Joskus rakenteesta tulee liian rasvainen
      ja tiivis ja leivonnainen murenee käsiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *