VHH suklaaleivos- kermaisen pehmeä
VHH suklaaleivos- kermaisen pehmeä makuelämys
Tämä VHH suklaaleivos on tehty blogin somesuosikin VHH suklaakakku ohjeen pohjalta. Pienen modauksen lisäksi olen puolittanut ohjeen, koska tuo VHH suklaakakku on todella iso. VHH suklaaleivos on kermaisen pehmeää ja meidän Nopan sanoin ihan h******n hyvää. Sitä se kyllä on! Uskon, että tämä VHH suklaaleivos ja -kakku on muuttanut monen ihmisen käsityksen VHH leivonnaisista. Enää pitkään aikaan kukaan ei ole arvostellut näitä blogini VHH reseptejä korvikkeina. Mielestäni leivonnaiset, joissa on käytetty vehnäjauhoja ja sokeria ovat korvikkeita eivätkä nämä terveelliset VHH leivonnaiset, jotka ovat täyttä ravintoa.
VHH suklaaleivos- millä voin korvata?
vhh suklaaleivos makrot 1 annos
- r 21 g
- p 4 g
- hh 6 g
- kcal 230
Lisätietoja: makroihin ei ole laskettu täytteen päällä olevaa tummaa suklaata
vhh suklaaleivos makrot koko kakku
- r 289 g
- p 61 g
- hh 89 g
- kcal 3225
vhh suklaaleivos Ohje 14 annosta
VHH suklaaleivoksen ohje on tehty blogin somesuosikin VHH suklaakakun ohjeen pohjalta. VHH suklaakakun ohjeen löydät täältä.
vhh suklaaleivos pohja
-
100 g tummaa suklaata (80 %)
-
90 g voita tai maidotonta margariinia
-
1,5 dl blendattua karppisokeria*
-
2 kananmunaa
-
1 dl lupiinijauhoa*
- 1 rkl raakakaakaota*
-
0,5 tl leivinjauhetta
- vishyä kostutukseen
- rasvaa irtopohjavuoan voitelemiseen
*Tilaa tuote edullisesti Fitnessfirstin nettikaupasta. Saat normaalihintaisista tuotteista -10 %:n alennuksen koodilla ”kutsuvapauteen”. Tuotteita voit tilata *täältä.
Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele paperin pinta ja vuoan reunat rasvalla. Sulata suklaa ja rasva erikseen varovasti vesijauheessa. Anna jäähtyä. Vaahdota jäähtynyt rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita joukkoon sulanut suklaa. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne varovasti taikinaan, mielellään käsin. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 160-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä vuoassa, ennen kuin irrotat sen vuoasta leivinpaperin päälle. Nosta jäähtynyt kakku jääkaappiin ja anna kakun jähmettyä muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään.
vhh suklaaleivos Täyte
Vatkaa kerma kuohkeaksi. Sulata suklaa varovasti vesihauteessa. Sekoita jäähtynyt suklaa ja tuorejuusto sähkövatkaimella kerman sekaan. Liota liivatteita kylmässä vedessä vähintään 5 minuuttia. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kiehuvan sitruunamehun sekaan. Sekoita niin kauan kunnes ne ovat sulaneet tasaiseksi seokseksi. Lisää jäähtynyt liivateseos kermaseoksen sekaan ja sekoita tasaiseksi.
vhh suklaaleivos kokoaminen
Kostuta pohja vishyllä ja levitä täyte pohjan päälle. Tasoita veitsellä ja ripolle täytteen päälle rouhittua tummaa suklaata ja pähkinöitä. Laita VHH suklaaleivos jääkaappiin vetäytymään.
Seuraa instassa: VHH ruokavinkkejä ja ilmaista livejoogaa ja meridiaanivenyttelyä viikoittain instassa, löytyy nimellä satusjoholm.
samantyyppisiä vhh ohjeita blogissa
VHH suklaaleivos, ohje täällä
VHH suklaanougat, ohje täällä
VHH suklaa-moussekakku, ohje täällä
VHH suklaa-karamellipiirakka, ohje täällä
VHH suklaa-kerma cup-caket, ohje täällä
LUE MYÖS
Ketotietopaketti ja ruokapäiväkirjat
Ketoon liittyviä postauksia löydät kootusti täältä.
KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ
SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA
Instani löydät nimellä satusjoholm.
Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.
Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.
Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.
Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .
Voiko lupiinijauhoja korvata mantelijauhoilla?
Useissa ohjeissa voi, varsinkin jos niissä on kananmunaa. Joskus rakenteesta tulee liian rasvainen
ja tiivis ja leivonnainen murenee käsiin.