VHH mustikkapiirakka- tämän helpompaa ohjetta et löydä mistään!
*Sisältää mainoslinkkejä
vhh mustikkapiirakka- hiilaria 3 g palassa
Tämän helpompaa ja nopeatekoisempaa VHH mustikkapiirakka ohjetta ei voi kyllä olla olemassa, ei edes täällä blogissa 😀 Sekoitat ainoastaan taikinan raaka-aineet käsin kulhossa, kaadat vuokaan ja ripottelet mustikat päälle. Hiilareitakaan ei ole kuin nimeksi, ainoastaan 3 g yhdessä palassa. VHH ja ketoruokavalion lisäksi ohje sopii viljattomaan ruokavalioon. Tämä on aivan erityyppinen VHH mustikkapiirakka ohje kuin blogin somesuosikiksi noussut piirakka, jossa on kermaviiliä täytteenä. Tässä piirakassa on kunnon pohja, kun taas toisessa pohja näyttelee todella vähäistä roolia. Ohjeet tuohon ”somesuosikki piirakkaan” ja blogin muihin VHH makeisiin mustikka- tai marjapiirakoihin löydät postauksen lopussa olevista linkeistä. Tämä VHH mustikkapiirakka ei ole myöskään kovin makea. Toki mikäli haluat piirakasta makeamman, niin lisää sokerin määrää.
vhh mustikkapiirakka- valmistuksesta ja millä voin korvata
Tässä VHH mustikkapiirakassa on käytetty lupiinijauhoa. Mikäli et halua käyttää sitä, niin muita VHH jauhovaihtoehtoja ovat esimerkiksi manteli- ja kookosjauho. Mantelijauho on paljon rasvaisempaa kuin lupiinijauho ja kookosjauho sitoo itseensä enemmän nestettä ja on ns. kuivempaa. En ole itse valmistanut tätä VHH mustikkapiirakkaa muilla jauhovaihtoehdoilla. Mutta voi kokeilla edellämainituilla- huomaathan kuitenkin, että rakenne voi muuttua enkä mene takuuseen siitä, muuttuuko se lainkaan parempaan suuntaan. Vispikerman voit korvata tavallisella tai kasvimaidolla.
Valmistus on helppoa kuten jo tuossa ensimmäisessä kappaleessa kuvailinkin. VHH leivonnaisissa on tärkeä muistaa, että rakenteen pitää antaa vetäytyä kunnolla uunista ottamisen jälkeen ja mielellään vielä jääkaapissa. Kuvan VHH mustikkapiirakka vetäytyi yön yli jääkaapissa ennen leikkaamista ja kuvien ottamista.
vhh mustikkapiirakka MAKROT 1 ANNOS
r 13 g
p 6 g
hh 3 g
kcal 159
vhh mustikkapiirakka OHJE 12 ANNOSTA
- 3 kananmunaa
- 250 g mascarponea
- 1 dl kuohukermaa
- 1 dl maitoa
- 2 dl *lupiinijauhoa
- 1 dl *karppi– tai *koivusokeria
- 1 tl *karkeaa psylliumkuitua
- 1 tl vaniljauutejauhetta
- 0,5 tl kardemummaa
- 2 dl mustikoita
- voita tai maidotonta margariinia vuoan voitelemiseen
vhh mustikkapiirakka valmistus
- Sekoita kaikki raaka-aineet mustikoita lukuunottamatta keskenään kulhossa lusikalla.
- Kaada taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 30 cm) pohjalle ja tasoita ruokalusikalla.
- Ripottele mustikat pohjan päälle.
- Paista uunissa 225 asteessa n. 25 minuuttia.
- Anna VHH mustikkapiirakan vetäytyä kunnolla jääkaapissa ennen syömistä, mielellään yön yli.
- Tarjoile kermavaahdon kera.
BLOGIN muut VHH MUSTIKKA- JA MARJAPIIRAKKAOHJEET (KLIKKAA OHJEEN NIMEÄ, NIIN SE AUKEAA)
Kiitos vhh mustikkapiirakasta. Juuri olen etsinyt lupiinijauhoille ohjetta. Tuli kuin tilauksesta, ihanaa.
Kiva kuulla:)