Hae
Kutsu vapauteen

Vähähiilihydraattisia kakkuohjeita äitienpäiväksi

On taas äitienpäivän aika ja ainakin itse leivon taas kerran jonkun vhh kakun sunnuntaiksi. Kyllä kakun leipominen vaan kuuluu juhlapäiviin ja itse pidän näistä vhh kakuista, koska nämä eivät katkaise ketoosia, maistuvat paremmilta kuin normikakut ja näistä ei tule huonoa oloa. Ja suoraan sanottuna en halua sitä hiilaripöhöä ja aivosumua pariksi päivää itselleni kerran ei ole pakko? Vhh kakut eivät kuulu jokaipäiväiseen elämääni, mutta juhlaan ne kuuluvat ihan ehdottomasti! En ole vielä päättänyt minkälaisen kakun leipoisin, idea tulee todennäköisesti sitten juuri ennen kuin alan leipomaan, näin käy yleensä aina. Joku on joskus ihmetellyt näitä vhh kakkuja tyyliin, että eikö sitten voi syödä ihan normikakku jos aikoo herkutella? No tottakai voi jos haluaa, kukas sitä kieltää? 

Tärkeää!
Kaikki kakut voit makeuttaa koivu- tai karppisokerilla. Blendaa aina sokeri tomuksi blenderillä, muutoin se narskuu ilkeästi hampaissa. Itse pidän enemmän koivusokerin mausta, mutta nämä ovat makuasioita. Itse en ole koskaan jauhemaista steviaa käyttänyt kakkuohjeisiin, mutta meinaan tulevaisuudessa kokeilla ehdottomasti. Steviaa käytän kyllä muutoin makeuttamiseen tarvittaessa. 

Kakut ovat viljattomia ja useimmat myös maidottomia. Kuohu- tai vispikerman voit aina korvata vispautuvalla soija- tai kaurakermalla. Kookoskermaakin voit kokeilla, mutta sen vispautuvuudesta en mene takuuseen. Kertokaa jos olette löytäneet hyvin vispautuvan kookoskerman? Kaurakerma on tosi hyvä kuorrutteisiin, mutta se ei käy viljatonta ruokavaliota noudattaville. 

Olen koonnut tähän postaukseen pelkästään vhh kakkuohjeita. Löydät kaikki ohjeet kuvineen täältä. Eli kelaa sivua alaspäin kunnes tulee vastaan kakkuohjeet. Kuvan ala- tai yläpuolella olevaa kakun nimeä klikkaamalla ohje aukeaa. Sivulta löydät myös piirakka-, kääretorttu- ja leivosohjeita, mikäli haluat mieluummin leipoa niitä. Useimmissa postauksessa käytettyjä tuotteita voit tilata Fitnessfirstin nettikaupasta edullisesti. Blogin lukijana saat Fitnessfirstin normaalihintaisista tuotteista -10 %:n alennuksen koodilla ”kutsuvapauteen”. Nettikaupassa on synttäreiden vuoksi runsaasti alennuksia koko toukokuun 2019 ajan, joten kannattaa käydä kurkkaamassa. Nettikauppaan pääset täältä.

HUOM! Ohjeet kuvan kakkuihin löydät täältä. Eli kelaa sivua alaspäin kunnes tulee vastaan kakkuohjeet. Kuvan ala- tai yläpuolella olevaa kakun nimeä klikkaamalla ohje aukeaa. Sivulta löydät myös piirakka-, kääretorttu- ja leivosohjeita, mikäli haluat mieluummin leipoa niitä. Ps. Tämä lause on tarkoituksella kirjoitettu kahteen kertaan, että kaikki huomaisivat?

Seuraa ketogeenistä matkaani somessa
Päivitän päivittäin instaani kuvia ketogeenisistä ruoka-annoksista. Löydät minut instasta nimellä satusjoholm.
Blogin terveellisiä ruokaohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.
Blogin meditaatio-, jooga- ja hengitysharjoituksia löydät täältä.
Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.