Hae
Kutsu vapauteen

VHH tortillat avokado- ja juustokastikkeella

*Sisältää mainoslinkkejä

VHH tortillat- täyttävää ja terveellistä

 

VHH tortillat ovat terveellinen vaihtoehto vehnäversioille- mielestäni on aivan ihanaa, että tortillojakin voi valmistaa terveellisesti ja vähähiilarisesti. Valmistan näitä VHH tortilloja aina vappuna ja uutena vuotena, se on muodostunut jo perinteeksi. VHH tortillat ovat viljattomia ja ne voi valmistaa myös maidottomasti korvaamalla vispikerman soija- tai kookoskermalla. VHH tortillojen rakenne on hyvä. Taikina on tosi lirua ja sen kuuluukin olla, joten älä säikähdä sitä. Olethan tarkkana siinä vaiheessa kun levität taikinaa pellille, että tortillan reunat ovat yhtä paksut kuin tortillan keskiosa, muutoin reunat murenevat käsiin. Taikinasta tulee 4 tortillaa ja ne ovat täyttä ravintoa ja todella täyttäviä, siis todella. Pellille mahtuu lievää väkivaltaa käyttäen 4 tortillaa (5 rkl taikinaa=1 tortilla).

 

itsetehdyt kastikkeet kruunaavat makuelämyksen

Mites ne kastikkeet? No nehän ovat juuri the juttu. lman niitä tortillat eivät maistu oikeastaan miltään. Kannattaa ehdottomasti tehdä itse myös kastikkeet. Tuossa avokadokastikkeessa on muuten aika mahtavat rasvahappopitoisuudet. Ja kastikkeita voi käyttää myös muissa ruoissa kuten vaikkapa blogin VHH jauheliha-nachovuoassa, ohje täällä.  Se kannattaa huomioida, että jo seuraavana päivänä kastike alkaa muuttaa väriään ruskehtavaksi eli kannattaa tehdä sitä ainoastaan sen verran kuin kerralla syödään.

VHH tortillan täytteet

VHH tortillojen täytteeksi voit laittaa vaikkapa salaattia, pinaattia, kurkkua, punasipulia, juustoraastetta ja valkoista tai punaista jauhelihaa. Voit tehdä VHH tortilloista sekä perinteisiä rullia että taskuja, tosin tämä ohje sopii paremmin rullaksi kuin taskuksi. Rullan etu on myös se, että täytettä mahtuu enemmän:) Sitähän todellakin kannattaa tunkea ihan hirveesti,jotta varmasti lettu levähtää liiallisen täytteen määrästä käsiin ja pahimmassa tapauksessa syliin:)

 

vhh tortillat makrot 1 tortilla

 

r 26 g

p 6 g

hh 2 g

kcal 266

 

TULE MUKAAN VERKKOKURSSEILLE

KETO RISE UP verkkokurssi on sertifioidun ketovalmentajan laatima kokonaisvaltainen 6 viikon verkkokurssi, jossa opetellaan noudattamaan ketoruokavaliota terveellisesti ja turvallisesti koulutetun valmentajan ohjauksessa. Verkkokurssin tavoitteita ovat pysyvä painonhallinta, energiatasojen kohottaminen ja hermoston tasapainottaminen. Verkkokurssi on laadittu siten, että sen noudattaminen on osallistujalle mahdollisimman helppoa ja vaivatonta. Verkkokurssi sisältää runsaasti reseptejä, valmiit ateriakokonaisuudet 21 päiväksi, hermostoa tasapainottavia harjoituksia, tietoa kokonaisvaltaisesta terveydestä ja laajan painohallintaosion. Verkkokurssia voi suorittaa monella eri tavalla ja omassa tahdissa. Lue lisää verkkokurssista TÄÄLTÄ.

VHH TEHO VERKKOKURSSI on 5 viikon verkkovalmennus, jossa opit noudattamaan VHH ruokavaliota terveellisesti ja turvallisesti. Verkkokurssi on laadittu siten, että sen noudattaminen on osallistujalle mahdollisimman helppoa ja vaivatonta. Kokonaisvaltainen verkkokurssi sisältää mm. runsaasti reseptejä, tarkat ohjeet ruokavalion noudattamisesta ja tietoa pysyvästä painonhallinnasta ja hormonitoiminnan tasapainottamisesta. Verkkokurssilla saat vinkkejä mm. nestekierron tehostamiseen, kehon alkalisointiin ja detoxiin. Lisäksi saat tietoa VHH leivonnasta, vagushermon tasapainottamisesta, aivojen välittäjäaineista ja käytännön harjoituksia kuten corejumpan ja äänitetyn rentoutusmeditaation. Verkkokurssia voi suorittaa monella eri tavalla ja omassa tahdissa. Armollisuus omaa kehoa, yksilöllisyys ja oman elimistön kuuntelu ovat keskeisiä sanomia viiden viikon VHH Teho muutosmatkan aikana. Pikadieettien ja itsensä ruoskimisen aika on ohi! Niistä harvoin seuraa mitään hyvää- päinvastoin ne voivat hankaloittaa pysyvää painonhallintaa. Lue lisää verkkokurssista TÄÄLTÄ.

VHH tortilla ohje 4 tortillaa

0,75 dl *mantelijauhoa
2 munaa
2 dl vispi- tai kuohukermaa
1 rkl *karkeaa psylliumia
ripaus suolaa
 
Vatkaa munat kulhossa. Lisää kerma ja kuivat aineet. Lusikoi pellille taikinaa noin 5 ruokalusikallista ja muotoile lusikalla ohuita pyöreän muotoisia lettuja. Paista uunissa 200 astessa 10-15 minuuttia. HUOM! Katso etteivät lettujen reunat jää ohuemmiksi kuin keskiosa, jolloin ne palavat ja murentuvat helposti.
 

Voit tilata psylliumkuitua ja mantelijauhoa edullisesti *täältäVoit myös klikata ohjeesta tummennettua linkkiä, jolloin löydät tuotteen suoraan nettikaupasta. Koodilla ”kutsuvapauteen” saat nettikaupasta -10%.n alen normaalihintaisista tuotteista.

Avokadokastike

1,5 kypsää avokadoa
1/4 dl kylmäpuristettua neitsysoliiviöljyä
ripaus suolaa
 

Laita kaikki raaka-aineet kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella.

Juustokastike

1 dl vispi- tai kuohukermaa
60 g cheddarjuustoa
ripaus mustapippuria
Lämmitä kermaa miedolla lämmöllä kiehumispisteeseen saakka. Lisää kuuman kerman sekaan paloiteltu juusto ja mustapippuri. Sekoita huolella niin kauan kunnes juusto on täysin sulanut.

VHH tortillan kokoaminen

Laita täytteet (vinkkejä postauksen alkupuolella) eri astioihin, jotta jokainen voi täyttää tortillansa haluamallaan tavalla. Täytä tortillat kasviksilla, valitsemallasi jauhelihalla (ei pakollinen), juustoraasteella, punasipulilla ja tietenkin avokado- ja juustokastikkeella. Kääri tortilla rullalle tai taskuksi.

 

instassa ilmaista livejoogaa

 

Olen aloittanut pitämään instassa ilmaisia LIVEJOOGA videoita joka viikonloppu- tuu mukaan. Insta löytyy nimellä satusjoholm.

KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

 

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä.

 

 

17 kommenttia

  1. Unknown kirjoitti:

    Mä oon käyttäny Farinan psylliumia ja tosiaan joissain taikinoissa se paakkuuntuu ärsyttävästi. Mitä merkkiä sinä käytät?
    Vaikutti hyvältä tuo tortilla resepti, täytyy testata ens kerralla. Ne kaupan glutenittomat on niin pieniä ja kuivia…
    -T-

  2. ekku kirjoitti:

    Minuakin kiinnostaa tuo psylliumin merkki 🙂

  3. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Ostan usein punnitse ja säästä kaupasta psylliumin. Fiber husk on myös karkeaa?

  4. Unknown kirjoitti:

    Kiitos! Täytyykin ens kerralla katsoa P&S:stä.
    -T-

  5. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Ei kestä? käyn usein prismassa ja siellä on Finaxin psylliumia joka on hienojakoista. Sillä on onnistunut ainakin toistaiseksi myös. Kyllä hienojakoista voi käyttää mutta tarkempi sen kanssa pitää olla?

  6. Tanja kirjoitti:

    Tein fiber huskilla ja taikina jäi ihan löysäksi, ei siitä saanut muotoiltua pyöreetä. uunissa pullistui kuin pannari ja ei tullu lettua vaan ohut hajoava höttö. Jonkinmoisen alustan siitä sai kyllä täytteille. Voisko syy olla fiber huskin? – Tanja –

  7. Kutsu Vapauteen kirjoitti:

    Kyllä se johtuu fiber huskista. Kannattaa noudattaa ohjetta jos haluaa tehdä kuvan näköisiä tortilloja.

  8. Tanja kirjoitti:

    Kyllä on nyt pönttö olo. Olen testannut useamman kerran nyt tuolla linkkaamallasi psylliumilla. Taikina on silti ihan löysää, en saa siitä muotoiltua lättyjä.Seisotatko taikinaa? Saan jotenkin eroteltua 4 lätäkköä jotka pullistuu uunissa on kyllä hyviä, mutta ei lettuja. Mitä ihmettä mä voin tehdä väärin, kun aineitakin on näin vähän, apua?

  9. Anonyymi kirjoitti:

    Näyttääpä hyvältä, tämä menee to do listalle. Jos teen tuplasatsit niin mitä luulet, kestääkö lämmitystä mikrossa?

  10. Anonyymi kirjoitti:

    Voiko noita lämmittää mikrossa! 4 kpl ei meille riitä

  11. Kutsu Vapauteen kirjoitti:

    Taikinan kuuluu olla löysää, siis ihan lirua. Se vaan kaadetaan pellille ja tasoitetaan lusikalla. Näitä ei missään nimessä muotoilla eikä leivota mitenkään.

  12. Kutsu Vapauteen kirjoitti:

    Kyllä varmaan kestää. Tosin en tiedä, kun meillä ei ole mikroa enkä ole siis itse kokeillut.

  13. Kutsu Vapauteen kirjoitti:

    Kyllä voi.

  14. Kutsu Vapauteen kirjoitti:

    Tuossa ohjeessa on linkki käyttämääni psylliumiin. Muista käyttää alekoodia.

  15. Kutsu Vapauteen kirjoitti:

    Tuossa ohjeessa on linkki käyttämääni psylliumiin. Muista käyttää alekoodia.

  16. Merja Vierelä kirjoitti:

    Nyt sylttää. Olen yrittänyt löytää täältä Rovaniemeltä mantelijauhoa. Aina vaan tulee vastaan mantelijauhe, kun myyjiltä kysyy. Totta net on yks ja sama asia?

    • kutsuvapauteen kirjoitti:

      Käytä sitä jos et muuta löydä, kalliiksi tulee tosin. Postauksessa on linkki ja alekoodi nettikauppaan jossa voit
      tilata mantelijauhoa halvalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *