Hae
Kutsu vapauteen

Vähähiilihydraattiset tortillat avokado- ja juustokastikkeella

*Postaus sisältää kaupallisia linkkejä

Voi järkytys miten paljon olinkaan kaivannut tortilloja sen jälkeen kun siirryin gluteenittomalla ruokavaliolle. Pojat haluavat syödä usein meksikolaista, joten söin sitten aina tacoja jotka ovat tietty gluteenittomia mutta sisältävät melkoisesti hiilaria. Halusin siis kehitellä vähähiilihydraattisen ja kokonaan viljattoman tortilla ohjeen. Kaupan päälle tortilloista tuli vielä maidottomiakin, toki juustokastike ei ole maidoton. Maku oli mielestän parempi kuin vehnäversioissa, jotka maistuvat mielestäni hieman puulta.

 

Tortillojen koostumuksesta tuli hyvä. Ensimmäisessä satsissä jätin parin tortillan reunat liian ohuiksi, joten ne murenivat käsiin kun tortillaa kääri rullalle. Sinun ei ole pakko tehdä samaa mokaa, joten olethan tarkkana reunojen kanssa että ovat yhtä paksut kuin tortillan keskiosa. Herran jestas miten täyttäviä nämä tortilla ovatkaan! Söin niitä kaksi uudenvuoden aattona neljän aikaan eikä tarvinnut enää muuta syödä koko iltana. Eli täyttä ravintoa. Pellille mahtuu lievää väkivaltaa käyttäen 4 tortillaa (5 rkl taikinaa=1 tortilla). Alla olevan kuvan tortillat ovat tarkoituksellisesti eri kokoisia kun testailin ihanne koon taikinamäärää.

Mites ne kastikkeet? No nehän ovat juuri the juttu. lman niitä tortillat eivät maistu oikeastaan miltään. Tein itse myös avokado- ja juustokastikkeen, jotka maistuivat taivaallisilta. Hykertelin tyytyväisenä kun mietin avokadokastikkeen rasvahappopitoisuutta; rehellisesti sanottuna olin super innoissani! Päätin myös, että alan tunkea tuota kastiketta muihinkin ruokiin kuin tortilloihin. Se kannattaa huomioida, että jo seuraavana päivänä kastike alkaa muuttaa väriään ruskehtavaksi eli kannattaa tehdä sitä ainoastaan sen verran kuin kerralla syödään.

Tein tortilloista sekä perinteisiä rullia että taskuja. Täytteeksi laitoin runsaasti salaattia, pinaattia, kurkkua, punasipulia, juustoraastetta ja kanan jauhelihaa. Osan tortilloista söin pelkillä kasviksilla tietenkin runsaan avokado- ja juustokastikkeen kera. Tämä ohje sopii ehkä paremmin rullaksi kuin taskuksi. Rullan etu on myös se, että täytettä mahtuu enemmän:) Taskua väkertäessäni perheemme vanhin poika Allu ”The Äly” ehti onneksi jo hätiin kun olin laittamassa taas kerran liikaa täytettä. Sitähän todellakin kannattaa tunkea ihan hirveesti jotta varmasti lettu levähtää liiallisen täytteen määrästä käsiin ja pahimmassa tapauksessa syliin:)

Ohje (4 tortillaa):
0,75 dl *mantelijauhoa
2 munaa
2 dl soija-, kaura- tai vispikermaa
1 rkl *karkeaa psylliumia
ripaus suolaa
 
Vatkaa munat kulhossa. Lisää kerma ja kuivat aineet. Lusikoi pellille taikinaa noin 5 ruokalusikallista ja muotoile lusikalla ohuita pyöreän muotoisia lettuja. Paista uunissa 200 astessa 10-15 minuuttia. HUOM! Katso etteivät lettujen reunat jää ohuemmiksi kuin keskiosa, jolloin ne palavat ja murentuvat helposti.
 
* Voit tilata jauhoja, psylliumkuitua ja mantelijauhoa edullisesti *täältäVoit myös klikata ohjeesta tummennettua linkkiä, jolloin löydät tuotteen suoraan nettikaupasta. Koodilla ”kutsuvapauteen” saat nettikaupasta -10%.n alen normaalihintaisista tuotteista.

Avokadokastike:
1,5 kypsää avokadoa
1/4 dl kylmäpuristettua neitsysoliiviöljyä
ripaus suolaa
 
Laita kaikki aineosat kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella.

Juustokastike:
1 dl soija-, kaura- tai vispikermaa
60 g cheddarjuustoa
ripaus mustapippuria
Lämmitä kermaa miedolla lämmöllä kiehumispisteeseen saakka. Lisää kuuman kerman sekaan paloiteltu juusto ja mustapippuri. Sekoita huolella niin kauan kunnes juusto on täysin sulanut.
Esimerkkejä täytteistä:
Kurkkua, tomaattia, pinaattia, salaattia jne.
Puna- tai valkosipulia
Kanan-, karitsan- sian- tai naudan jauhelihaa (mausta haluamallasi tavalla)
Juustoraastetta

Laita täytteet eri astioihin, jotta jokainen voi täyttää tortillansa haluamallaan tavalla. Täytä tortillat kasviksilla, valitsemallasi jauhelihalla (ei pakollinen), juustoraasteella, punasipulilla ja tietenkin avokado- ja juustokastikkeella. Kääri tortilla rullalle tai taskuksi.

HUOM! Olen päivittänyt taas instaani uusia ketoruokakuvia ja syvien selkä- ja vatsalihasten harjoitusvideoita. Käypä kurkkaamassa, insta löytyy nimellä satusjoholm.

KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

 

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä.

 

 

 

15 kommenttia

 1. Unknown kirjoitti:

  Mä oon käyttäny Farinan psylliumia ja tosiaan joissain taikinoissa se paakkuuntuu ärsyttävästi. Mitä merkkiä sinä käytät?
  Vaikutti hyvältä tuo tortilla resepti, täytyy testata ens kerralla. Ne kaupan glutenittomat on niin pieniä ja kuivia…
  -T-

 2. ekku kirjoitti:

  Minuakin kiinnostaa tuo psylliumin merkki 🙂

 3. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Ostan usein punnitse ja säästä kaupasta psylliumin. Fiber husk on myös karkeaa?

 4. Unknown kirjoitti:

  Kiitos! Täytyykin ens kerralla katsoa P&S:stä.
  -T-

 5. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Ei kestä? käyn usein prismassa ja siellä on Finaxin psylliumia joka on hienojakoista. Sillä on onnistunut ainakin toistaiseksi myös. Kyllä hienojakoista voi käyttää mutta tarkempi sen kanssa pitää olla?

 6. Tanja kirjoitti:

  Tein fiber huskilla ja taikina jäi ihan löysäksi, ei siitä saanut muotoiltua pyöreetä. uunissa pullistui kuin pannari ja ei tullu lettua vaan ohut hajoava höttö. Jonkinmoisen alustan siitä sai kyllä täytteille. Voisko syy olla fiber huskin? – Tanja –

 7. Kutsu Vapauteen kirjoitti:

  Kyllä se johtuu fiber huskista. Kannattaa noudattaa ohjetta jos haluaa tehdä kuvan näköisiä tortilloja.

 8. Tanja kirjoitti:

  Kyllä on nyt pönttö olo. Olen testannut useamman kerran nyt tuolla linkkaamallasi psylliumilla. Taikina on silti ihan löysää, en saa siitä muotoiltua lättyjä.Seisotatko taikinaa? Saan jotenkin eroteltua 4 lätäkköä jotka pullistuu uunissa on kyllä hyviä, mutta ei lettuja. Mitä ihmettä mä voin tehdä väärin, kun aineitakin on näin vähän, apua?

 9. Anonyymi kirjoitti:

  Näyttääpä hyvältä, tämä menee to do listalle. Jos teen tuplasatsit niin mitä luulet, kestääkö lämmitystä mikrossa?

 10. Anonyymi kirjoitti:

  Voiko noita lämmittää mikrossa! 4 kpl ei meille riitä

 11. Kutsu Vapauteen kirjoitti:

  Taikinan kuuluu olla löysää, siis ihan lirua. Se vaan kaadetaan pellille ja tasoitetaan lusikalla. Näitä ei missään nimessä muotoilla eikä leivota mitenkään.

 12. Kutsu Vapauteen kirjoitti:

  Kyllä varmaan kestää. Tosin en tiedä, kun meillä ei ole mikroa enkä ole siis itse kokeillut.

 13. Kutsu Vapauteen kirjoitti:

  Kyllä voi.

 14. Kutsu Vapauteen kirjoitti:

  Tuossa ohjeessa on linkki käyttämääni psylliumiin. Muista käyttää alekoodia.

 15. Kutsu Vapauteen kirjoitti:

  Tuossa ohjeessa on linkki käyttämääni psylliumiin. Muista käyttää alekoodia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *