Hae
Kutsu vapauteen

Runsaskuituinen ketovuokaleipä- paahdettuna parasta!

*Postaus sisältää mainoslinkkejä
Ketogeeninen ruokavalio on fiksustikin toteutettuna vähänkuituinen. Olen laskenut oman kuidun saantini useiden päivien ajalta ja vaikka kuinka olen ottanut erillisiä kuitulisiä (psyllimia viherjauheen kanssa aamulla ja illalla) ja syönyt vihreitä kasviksia ja marjojakin jonkin verran, niin kuidunsaanti on ainoastaan noin 60 prosenttia suositellusta määrästä. Jotkut väittävät, että alhainen kuidunsaanti ei ole ongelma ketogeenisellä ruokavaliolla. En tiedä mihin tämä väite perustuu enkä osaa ottaa siihen kantaa. Itse kuitenkin huomaan, että mikäli kuidunsaanti jää liian vähäiseksi, vatsani ei toimi päivittäin vaikka joisin vettä kuinka paljon tahansa ja liikkuisin vähintäänkin riittävästi. Mielestäni on erittäin tärkeää, että vatsa toimii päivittäin oli ruokavalio mikä tahansa. 

Kuten olen aiemminkin kirjoittanut  monimuotoiset kuidut edistävät suolen toimintaa ja muokkaavat myös sokeri- ja rasva-aineenvaihduntaa terveyttä edistävään suuntaan. Kuitu turpoaa suolistossa ja sitoo itseensä myrkkyjä ja epäpuhtauksia, kuljettaa ulostemassaa nopeammin paksusuolessa ja on ravintoa suoliston hyville bakteereille. Kuitu onkin elintärkeää suoliston hyvinvoinnille ja mikäli ruokavalio on riittävän kuitupitoinen ulosteesta tulee pehmeämpää ja vatsa toimii säännöllisesti. Runsaskuituista ravintoa nauttineilla on pienentynyt riski sairastua moniin sairauksiin kuten 2. tyypin diabeetekseen.

Ketolla ei syödä leipää- PRKL!!!

Kuten tiedätte, blogissa on kymmeniä vhh leipäohjeita, jotka sopivat loistavasti ketogeeniseen ruokavalioon ihan niinkuin tämäkin ketovuokaleipä. Yhdessä palassa on 2,5 g hiilaria eli näitä voi syödä melko vapaasti? Muut makrot on laskettu valmiiksi postaukseen ja löytyvät postauksen lopusta. Lisäksi tämä sopii kuin nenä päähän maidottomaan ja viljattomaan ruokavalioon. Rakenne on täydellinen ja leipä maistuu erityisen hyvältä paahdettuna? Itse laitan paahdetun leivän päälle gheetä, kurkkua ja juustoa. Toki ketoruokavaliota voi noudattaa ilman leipääkin, mutta tämän leivän muodossa saa helposti ladattua kehoon hyviä rasvoja, kaloreita ja kuitujakin. Yhdestä leivästä tulee 11 palaa. Leivän leipomista varten tarvitset uunivuoan, kuvan leivän vuoan koko oli 20×10 cm. Yleiskoneita ei tarvita eikä leipomisvaihetta ole, helppoa ja nopeaa ja sopii ihmisille, jotka haluavat tehdä muutakin elämässään kuin seisoa keittiössä. Toki ei siinäkään mitään vikaa ole?

Mielestäni on vähän hassua kun edelleen somekeskusteluissa vilisee tiettyjä päähänpinttymiä ruokaan ja laihdutukseen liittyen kuten suklaa lihottaa, leipä lihottaa, ketogeeniseen ruokavalioon ei kuulu sitä ja tätä ja että mikäli syöt vhh leipää ja kakkua, niin se laukaisee helposti hiilarinhimon ja tulee repsahduksia jne. Yksittäisiä ruoka-aineita demonisoidaan eikä ajatella ruokavaliota kokonaisuutena ja lisäksi yleistetään asioita tyyliin jos jollakin jokin laukaisee hiilarihimon, niin näin tapahtuu kaikilla.  Tämmöinen ihmeellinen fundamentalisuus ei sovi minulle vaikka toki ymmärrän tietyssä määrissä tiukkuuden, sillä jos homma leviää täysin käsiin, niin eihän silloin mistään tule mitään. Mutta se tuntuu oudolta, jos minulle tulee joku sanomaan, etten voi ketogeenisellä ruokavaliolla syödä vhh leipää tai kakkua tietämättä edes tavoitteistani ja syistä, joiden vuoksi olen ruokavaliota alkanut noudattamaan? Itse ainakin kyllästyn niin helposti kaikkiin ruokiin, etten pysty samalla kaavalla syömään päivästä ja vuodesta toiseen vaan haluan vaihtelua. Ja tärkeintä on se, että hiilarit on matalalla. Tosin olen alkanut syömään nyt marjoja aamuin illoin ja hiilarimäärä on vähän noussut- silti laihdun koko ajan ihan liikaa.

Mistä ostan tuotteet?

Käytän lähes kaikissa vhh leivissä, suolaisissa ruokaohjeissa (pizza, karppirulla,lihapiirakka, suolaiset piirakat) ja makeissa kakuissa ja leivonnaisissa FitnessFirstin tuotteita. Olen tehnyt kyseisen firman kanssa yhteistyötä jo kolmisen vuotta ja olen vakuuttunut tuotteiden korkeasta laadusta ja kilpailukykyisistä ja jopa halvoista hinnoista. Tulee todella kalliiksi ostaa vaikkapa mantelijauho ja psylliumin marketeista, jos nyt niitä edes sieltä löytyykään. Lisä
ksi FitnessFirstin kuitujauhe on mielestäni paras kuitu laadultaan, koska se ei paakkunnu eikä näin ollen pilaa ruokia ja leivonnaisia. Käyttämäni psylliumkuitua voit tilata edullisesti *täältä.


Mikäli tilaat tuotteita Fitnessfirstistä, niin muistathan, että blogin lukijana saat FitnessFirstin normaalihintaisista tuotteista -10 %:n alennuksen koodilla ”kutsuvapauteen”. Omia Fitnessfirstin suosikkituotteitani ovat manteli-ja lupiinijauho, psylliumikuitu, kaikki siemenet, pähkinätahnat, heraproteiinijauheet, nestemäinen stevia ja koivusokeri. Edellämainittujen tuotteiden laadusta voin mennä takuuseen omilla kasvoillani. Et tule pettymään.

Ohje:

6 kananmunaa

1 dl mantelijauhoa
0,5 dl lupiinijauhoa
0,5 dl seesaminsiemeniä
1 dl macadampähköinöitä
2 rkl karkeaa psylliumkuitua
0,5 tl hyvälaatuista suolaa
1,5 tl leivinjauhetta

*Ohjeessa mainittuja jauhoja, siemeniä, psylliumia ja pähkinöitä voit tilata edullisesti täältä.
Katso alekoodi ylempää.

Valmistus:

Murskaa pähkinät. Sekoita kaikki aineosat kulhossa lusikalla sekaisin. Kaada leivinpaperilla voideltuun leipävuokaan ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna leivän kunnolla vetäytyä ja jäähtyä ennen  leikkaamista. Leivän voi tarvittaessa myös pakastaa.

Makrot koko leipä:
rasvat 259 g
proteeiinit 110 g
hiilihydraatit 28 g
kalorit 2 900 g

Makrot 1 leipä:
rasvat 24 g
proteeiinit 10 g
hiilihydraatit 2,5 g

kalorit 264 

Täältä löydät lisää blogin vhh leipä- ja ruokaohjeita, joita blogissa on valtava määrä. Pelkästään vhh leipäohjeita on useita kymmeniä.

Seuraavaksi tulossa blogiin vähähiilarinen mysli, jota on ihana nauttia jogurtin ja marjojen kera? Seuraathan ketogeenistä matkaani instassa, joka löytyy nimellä satusjoholm. Sinne on tulossa lisää jumppavideota, ruokakuvia ja kaikkea mahdollista.

Seuraa blogia facebookissa ja instagramissa
Päivitän myös säännöllisesti blogin uusimpia ruokakuvia instagramiin, jonka löydät kli
kkaamalla 
tätä linkkiä.
Blogin terveellisiä ruokaohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.
Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä. 

10 kommenttia

 1. tari kirjoitti:

  Hyvännäköinen leipä! Millä korvaisi tuon pähkinän, (allerginen)?

 2. Unknown kirjoitti:

  Reseptistä kiitos. Etkö siis murskaa, jauha macadamiapähkinöitä?

 3. Anonyymi kirjoitti:

  Paljonko leivässä on siis kuitua?

 4. Kutsu Vapauteen kirjoitti:

  Voit korvata sen siemenillä:)

 5. Kutsu Vapauteen kirjoitti:

  Kyllä. Olen lisännyt tuon lauseen myöhemmin tekstiin. Unohdin siitä mainita. Kiitos!

 6. Kutsu Vapauteen kirjoitti:

  Voi itku: laskin kuidun määrän tarkasti, mutta en laittanut sitä tekstiin joten en muista sitä enää. Leipä ei vedä vertoja esim. täysjyväruisleivälle kuidun suhteen, mutta on viljattomaksi ja ketoleiväksi erittäin kuitupitoinen.

 7. Unknown kirjoitti:

  Voiko lupiinijauhon vaihtaa/korvata?

 8. Anonyymi kirjoitti:

  Minä vaihdoin lupiinijauhon kookosjauhoon. Leipä just uunissa:)

 9. Kutsu Vapauteen kirjoitti:

  Onnistuiko?

 10. Unknown kirjoitti:

  Tein ilman lupiijauhoa, jäi vähän matalaksi kuvan leipään verrattuna mutta muuten ihan hyvää ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.