Hae
Kutsu vapauteen
Kaupallinen yhteistyö

Elintärkeä magnesium- omat suosikki tuotteeni

Kaupallinen yhteistyö: https://www.puhdasplus.fi/tuotteet/
*Sisältää mainoslinkkejä

Magnesium osallistuu keskeisesti peräti satoihin elimistön aineenvaihduntatapahtumiin ja sen riittävä saanti on tärkeää mm. lihaksille, hermostolle, luustolle, elektrolyyttitasapainolle, hampaille ja sen puutos aiheuttaa yleisimmin väsymystä, uupumusta, univaikeuksia, suonenvetoja ja kramppeja. Suomalaiset saavat magnesiumia esimerkiksi täysjyväviljasta, tummasta suklaasta, pavuista, parsakaalista, pähkinöistä, banaanista, kalasta ja kahvista. Lähes kaikissa elintarvikkeissa on pieni määrä magnesiumia ja vakavat puutostilat ovat harvainaisia ja ne liittyvät yleensä tiettyihin sairauksiin, lääkitykseen tai imeytymishäiriöihin. Sen sijaan väitetään, että lievää puutosta esiintyisi usealla suomalaisella. Magnesiumin päiväsuositus vaihtelee sukupuolesta riippuen 310:stä grammasta 420:een grammaan ja ylimääräinen mankku poistuu virtsan mukana.

 

itse käytän magnesiumia useassa muodossa

 

Itse käytän magnesiumia päivittäin. Otan sen aina illalla yhdessä kalsiumsitraatin kanssa. Päinvastoin kuin usein väitetään kalsium ei ihmisillä vähennä magnesiumin imeytymistä eli ne voi ottaa yhtä aikaa. Sen sijaan kalsium ja magnesium häiritsevät raudan imeytymistä. Magnesiumia on montaa eri muotoa, mutta jauhemainen sitraattimuoto on oma suosikkini ja ainoa magnesium, jolla olen huomannut vaikutusta. Malamaattia en käytä lainkaan illalla, koska se piristää minua selvästi. Oksidia käytän mikäli kärsin ummetuksesta, koska se tehoaa ainakin itselläni parhaiten vatsan toimintaan, tosin sitraattikin toimii lähes yhtä hyvin. Eli otan niin paljon, että ripulin raja tulee vastaan, jonka jälkeen vähennän siihen määrään, jolla vatsa toimii hyvin. Käytän itse nykyään Puhdas+:n tuotteita, koska niissä ei ole turhia säilöntä-, väri- ja pintäkäsittelyaineita. Välillä käytän magnesiumia myös geelinä tai voiteena suoraan iholle, josta se saattaa imeytyä kehoon jopa paremmin kuin kapselimuodossa. Esittelen tässä postauksessa omat suosikkini ja kerron niistä vähän lisää. Mikäli käytän Puhdas plussan Tripla magnesiumia, niin sen otan illalla ennen klo 18.00, koska siinä oleva malamaatti virkistää minua.

 

 

 

Magnesium sitraatti on suosikkini

 

Magnesiumsitraatti jauhemuodossa on siis oma suosikkini. Otan sitä tarpeen mukaan iltaisin noin tunti pari ennen nukkumaanmenoa. Jos olen liikkunut paljon tai nukkunut huonosti, otan reippaan teelusikan kärjellisen, muutoin vähemmän. Otan magneisumin aina kalsiumsitraatin kanssa, koska mielestäni ne tehostavat toistensa toimintaa ja kalsium rauhoittaa elimistöäni magnesiumin tavoin. Kalsiumia otan luuston takia, jonka lujuutta seurataan luustokuvauksissa muutaman vuoden välein. Puhdas+:n magnesiumsitraattia on kahdessa eri koossa ja isomman purkin koko on peräti 250 grammaa eli se kestää ja kestää päivittäisessä käytössä. Isomman purkin koko tulee aina edullisemmaksi kuin pienempi purkki.

 

Magnesium roll-on on toinen suosikkini ja löytyy aina käsilaukustani eli kannan sitä mukanani. Syynä suosioon on se, ettei se tahmaa, sitä on helppo levittää, se on halpaa ja se rentouttaa kivasti lihaksia. Sipaisen sitä pitkin päivää jumittaville lihaksille ja ah kun se viilentää ja rentouttaa ihanasti. Myös meidän urheilevat pojat käyttävät sitä kipeytyneille lihaksille ja pitävät tuotteen koostumuksesta ja siitä, ettei se kirvellä iholla ja jätä ihoa tahmaisen tuntuiseksi. Tuote sisältää mankun lisäksi arnikauutetta, mentholia ja glukosamiinia. Hintaa tuotteella on 11,90 euroa. Tuotemerkiltä löytyy myös erittäin vahva pumppupullossa oleva magnesiumgeeli, joka on myös käytössäni. Käytän sitä harvoin, koska se hieman kirvelee ihollani ja siitä jää tahmainen tuntu iholle toisin kuin roll-onista. Geelin hinta on 22,90 euroa.

BLOGIN LUKIJOILLE ALENNUSTA TUOTTEISTA PERÄTI -25%
Koodilla ”kutsuvapauteen” saat peräti -25%.n alennuksen KAIKISTA Puhdas plussan tuotteista kun tilaat tuotteet Puhdas Plussan verkkosivuilta eli täältä.

 

Seuraa terveystietoista elämääni instassa @satusjoholm

Kaupallinen yhteistyö: https://www.puhdasplus.fi/tuotteet/

Yksi kommentti

  1. Marianne Lillback kirjoitti:

    BRAIN OK

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.