Hae
Kutsu vapauteen

Pyöräillen läpi formula 1. radan

Kuten jo edellisessä postauksessa kerroin, meidän hotellin alta menee formula 1. rata. Edellisen postauksen löydät täältä. Eilen kun mieheni tuli golfaamasta viiden maissa, hän sanoi, että meillä olisi mahdollisuus päästä pyöräilemään se formula rata läpi. Mutta lähtöön olisi aikaa 20 minuuttia ja minulla oli hiukset märkänä kun olin just tullut kylvystä. Super nopea vaatteiden vaihto ja märillä hiuksilla kohti formula rataa. 

Saavuimme alueelle ajoissa ja ensimmäisenä oli rekisteröityminen. Sen jälkeen pitkä jono toiseen rekisteröitymiseen. Sen jälkeen jonotettiin pyöriä. Vihdoin päästiin ajamaan rataa pitkin- olihan kokemus. Itse sai valita käveleekö/juokseeko radan läpi vai pyöräileekö. Radan pituus on noin 5 km ja koska kello oli jo yli seitsemän illalla ja olimme viimeksi syöneet aamupalalla, niin päädyimme pyörään. Sitä en tiedä, miten usein tuonne radalle on mahdollista päästä; onko se kerran viikossa vai harvemmin.
Rata on leveä ja katsomoita oli pitkin rataa vähän joka suunnassa. Mietittiin mieheni kanssa, että kuinkahan paljon tämänkin radan rakentaminen on tullut maksamaan. Jopa tapauksessa Suomen liikuntabudjetti tuntuu täällä ollessa hieman pieneltä:) No, emiraateissa sitä rahaa tuntuu olevan sen verran paljon että ranteet notkuvat. Ihan joka puolella huomaa, että maa on ökyrikas. Rakennuksia on vaikea kuvailla sanoin, siisteys on silmiin pistävää ja kaikki on vedetty vähän överiksi.

Taustalla näkyy meidän hotelli Yas Viceroy

Meidän lähtömme jälkeen täällä pidetään formula kisat. Olen tosi helpottunut, että niitä ei pidetä meidän täällä ollessamme: meteli hotellissa olisi korvia huumaava ja inhoan suuria ihmismassoja ja hälinää. Sitä paitsi, hinnat ovat varmaan tässä hotellissa kisojen aikaa tähtitieteelliset. Meidän parvekkeelta näkee suoraan radalle ja yksi aamiasterasseista on ihan radan vieressä ja näkymä on ihanteellinen.

Loppuviikosta menemme katsomaan Race to Dubai golfkisan. Siitä teen oman postauksen myöhemmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *