Hae
Kutsu vapauteen

Itsetehdyt kuivatut lihaherkut koiralle

Ihanaa, treenikausi taas lähestyy ja metsät ovat sulat muutaman viikon  kuluttua- pian pääsee kevään ensimäiselle jäljelle ja ruututreeniä tekemään. Siitä intoutuneena, päätin kokeilla tehdä itse Tutolle kuivattuja lihanameja, joita voi helposti ottaa jäljelle palkaksi. Koirien laadukkaat herkut ovat aika kalliita varsinkin jos vertaa hintaa itsetehtyihin. Näitä tehdessä olenkin ihmetellyt, miksi en näitä ole aikaisemmin tehnyt.

Ideana tässä ”ohjeessa” on terveellisyys ja edullisuus. Namit sisältävät lihaa (itse käytin poroa), kananmunaa ja psylliumia. Ainakin tuton suolisto ja turkki rakastaa kananmunaa ja psyllium on ollut mielestäni ratkaiseva juttu suolisto-ongelmien selättämisessä (kop kop). Itsestään selvyys oli se, ettei näihin laiteta viljoja tai muuta täyteruokaa, joten pitäisi sopia tältä osin myös herkimmille koirille.

 Tein ison satsin kerralla eli kaksi pellillistä, mutta modaa ohjetta mieltymystesi ja tarpeidesi mukaan. Voit toki kysyä myös koiraltasi, haluaako se enemmän vai vähemmän näitä nameja:) Paistoin molemmat pellit yhtäaikaa kiertoilmauunilla, mutta mikäli et sitä omista, niin sitten vaan tavalliseen uuniin paistumaan. Itse paistan näitä kolme tuntia, mutta vähempikin riittää. Paistoaika riippuu luonnollisesti siitä, miten paksun levy on. Jo yhdenkin tunnin jälkeen levy on jo kovettunut melko hyvin.

Lihalevy menossa uuniin
Miksi psyllium? Se tuo herkkuihin loistavaa kuitupitoisuutta, jota ainakinTuton suolisto rakastaa. Samalla se toimii ohjeessa sidosaineena. Uskoisin, että pystyt tekemään näitä nameja ilman sitäkin, mutta itse en siitä ainakaan luovu, niin huippu juttu psyllium on- myös ihmisille! Olen todellinen psyllium fani, sillä se on kuitupitoisin kuitu mitä tiedän. Hyvänä kakkosena tulee chian siemenet, joissa on myös loistava rasvahappokoostumus.  Voit tilata sitä Fitnessfirstistä -10 %:n alennuksella koodilla kutsuvapauteen täältä.

Lihaherkut on tosi helppo tehdä: sekoitat lihan, munat ja psylliumin keskenään ja levität ne kahdelle pellille kostutetuin käsin. Ja sitten vaan paistat uunissa tuntitolkulla, jonka jälkeen laitat ylimääräiset pakkaseen ja lähipäivinä käytettävät säilytät jääkaapissa. Nykyään säilytän näitä herkkuja aina pakkasessa, sieltä on helppo ottaa sitten treeneihin tai lenkille namipussi mukaan. Olen tästä kuulkaas nyt niin innoissani, että aion kehitellä lisääkin itsetehtyjä koiran herkkuja tulevaisuudessa.

Ohje:

1 500 g raakaa lihaa (poroa, kanaa, nautaa, possua jne.)
5 raakaa kananmunaa
2 rkl psylliumia 

Sekoita kaikki aineosat kulhossa ja jaa taikina kahteen osaan. Levitä taikina kahdelle pellille kostutetuin käsin levyksi. Paista kiertoilmauunissa 175 asteessa niin kauan kun levy on kuivahtanut. Tunnin paistamisen jälkeen voit tehdä jo hieman kovettuneeseen levyyn veitsellä viiltoja paloittelun helpottamiseksi ja laittaa takaisin uuniin paistumaan. 

Täältä löydät muita treeni- ja koirapostauksia.
Vihdoinkin tuo Mamma alkoi kehittelemään herkkujuttuja meille koirillekin…

14 kommenttia

 1. Niilo Jalo ja Aapo kirjoitti:

  Kuulostaa hyvältä Mietin vaan tuota pitkää paisto aikaa ?

 2. Niilo Jalo ja Aapo kirjoitti:

  Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

 3. Paula kirjoitti:

  Monesti oon katsonut tällaisia herkkuohjeita, mutta jostain syystä ei ole tullut vielä kokeiltua. Jospa nyt vihdoin tästä innostuneena 😀

 4. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Tee ohut levy, niin paistoaikaa lyhenee?

 5. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Kannattaa kokeilla? Minä en enää kuivaherkkuja koiralle osta, nää on niin helppoja tehdä?

 6. Nanne - Elämää Koivurannassa kirjoitti:

  Näitä minäkin olen Viskille tehnyt. Leivinuunissa on helppo kuivatella herkut. Ja koira kiipee vaikka puuhun näiden herkkujen vuoksi!
  Mukavaa alkanutta treenikautta teille! 🙂

 7. Kari sjöholm kirjoitti:

  Meidän Tuto tyttö tykkää maikeisista, niin ku mäkin 🙂

 8. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Kiitos paljon❤️ Juu Tuto kans rakastaa näitä?

 9. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Juu te kaksi ootte kyllä melkoisia herkkupyllyjä??

 10. Helena Kemppi kirjoitti:

  Hei !
  Onko herkut tehty jauhetusta lihasta ?

 11. Heidi kirjoitti:

  Itse lisäsin vielä 300g naudan maksaa joukkoon, tuotos vielä uunissa, mutta koira jo malttamaton tuoksusta:)

 12. Taja kirjoitti:

  Tein kanajauhelihasta. Meidän Hilma on tosi kranttu, mutta näitä rouskuttaa vauhdilla menemään.
  Nyt laitoin uuniin possunjauheliha-herkut.
  Saa nähdä, miten maistuu 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *