Hae
Kutsu vapauteen

Koekausi korkattu- JK3

Vanhoilla lämmöillä kokeeseen puolen vuoden treenitauon jälkeen
Yllättäen saatiin Alavudelta koepaikka jälkikokeeseen 19.5.2017. Koska jälkikoepaikkoja on aivan tolkuttoman vaikea saada, niin päätettiin osallistua vaikka treeniä oli takana vasta pari viikkoa puolen vuoden treenitauon jälkeen. Tarkoituksena oli hakea vikalista, jonka jälkeen on helppo aloitella treeni- ja koekautta. Takana oli siis kaksi metsäjälkeä, esineruutu- ja janatreeniä. Tottista ehdittiin treenata muutamia kertoja ja treeneissä keskityttiin lähinnä hallintaan. Koskaan aiemmin ei olla heti kauden alussa kisattu vaan ensimmäiset kokeet ovat aina olleet vasta elokuussa, jolloin takana on ollut jo useita kuukausia aktiivista maasto- ja tottistreeniä. Eli uuden edessä oltiin ja vanhoilla lämmöillä mentiin kokeeseen…
Koepäiväksi tuli aivan loistava sää: ensimmäinen lämmin päivä toukokuussa. Tuto on aika lämpöherkkä, etenkin kun lämpö tulee yllättäen eikä koira ole vielä ehtinyt tottua siihen. Toukokuun muutamat treenit oli tehty viileässä säässä, joten jännitti miten koira suoriutuu säätyypin vaihtuessa äkillisesti. Kastelin koiran mahanalustaa ja tassuja vedellä ennen jälkeä ja ruutua.
Vakuuttavaa jälkityöskentelyä

Janalta lähti heti 10 pistettyä koiran nostettua takajäljen. Tuto jäljesti tosi rauhallisesti ja tarkasti. Kepit löytyivät yksi toisensa jälkeen ja jälki meni yllättävän nopeasti ja helposti. Juotin koiran kahdesti ja vesi todellakin maistui. Maasto oli upeaa kangasmetsää, joka vaikutti melkoisen kuivalta. Jonkun verran jouduttiin rämpimään risukoissa, mutta se ei tahtia haitannut. Aikaa jäljestämiseen kului vajaa puoli tuntia ja 6 keppiä taskussa palattiin keppien palautus paikalle. Olin todella ylpeä koiran työskentelystä!
Esineruudussa huonoa tuuria

Esineruudussa kaksi ensimmäistä esinettä löytyi vaivattomasti. Toisen esineen koira tiputti maahan ja katsoi minua kysyvästi. Toi sen kuitenkin käskystä ja luovutti ihan korrektisti. Kolmas esine ei meinannut löytyä millään. Lopulta Tuto sai viimeisestä esineestä kuitenkin vainun ja alkoi pyörimään. Koetoimitsija huusi aika ja kaksi sekunttia sen jälkeen koira otti esineen suuhunsa. Eli sitä ei enää hyväksytty. Pienestä oli kiinni, mutta aika on aika ja kaikille sama. Mutta se tietty harmitti tosi paljon! Tuto ei ollut yhtä vauhdikas ruudussa kuin yleensä vaan työskenteli hieman väsyneen näköisesti. Alkoiko keli painaa pitkän jäljen jälkeen…
Tottiksessa yllätyksiä

Tottiksessa piti kaksi kertaa katsoa, että onko minun koira vaihtunut jonkin toisen koiran kanssa. Nimittäin Tuto oli todella rauhallinen tosi tottiksen ajan. Vaikka saatiinkiin tottiksesta huonoimmat pisteet ikinä, niin siinä oli tosi paljon hyvää. Varsinaisin liikevirheitä koira ei tehnyt lainkaan, mutta jäi sekä hyppynoudossa että A-esteessä  eteeni seisomaan kapula suussa. Jouduin antamaan vartaloavun molemmissa liikkeissä ja siitä lähti roimasti pisteitä. Koira teki sen mitä sille oli tänä vuonna opetettu eli olin palkannut edellä mainituissa liikkeissä vauhdista enkä edestä eli hain vauhtia. Tämä näkyi nyt sitten siinä, että ensimmäistä kertaa kokeissa kävi näin näiden liikkeiden osalta. Muuta ihmeellistä tottiksessa ei tapahtunutkaan paitsi että koira vaikutti väsyneeltä. Sivulle tulot oli loppua kohden tosi hitaita. 
Paikkamakuusta sen verran, että Tuto oli tosi lunki paikkamakuun ajan. Pystyin seuraamaan sitä koko suorituksen ajan, koska piilossa oli reikiä. Tuto jäi paikkamakuuseen hieman vinoon ja sinne kentälle päin. Koira oli sen oloinen kuin sillä olisi ollut toisessa ”kädessä” popcornia ja toisessa kalja ja seurasi toisen koiran suoritusta erittäin suurella nautinnolla ja mielenkiinnolla. Käänteli jopa välillä päätään:) En voinut kuin nauraa piilon takana. Tuto selvästi tajusi, että on tylsää tuijottaa piiloa kun kentällä tapahtuu jotain paljon viihdyttävämpää.
Maastosta saatiin 180 pistettä ja tottiksesta 78 eli yhteispisteet 258 eli huonoimmat ikinä. Kakkostulos JK3 ja luokkavoitto (1/2). Aikaisemmin pisteet ovat vaihdelleet 164:n ja 175:n välillä (mukana myös yksi hylätty koe) eli ei nyt kaukana oltu kuitenkaan. Silti kokeessa oli tosi paljon hyvää enkä kadu osallistumista. Esineruudussa ja tottiksessa näkyi liian lyhyt valmistautuimisaika, mutta jälki meni hienosti vanhoilla lämmöillä. Koe oli erittäin hienosti järjestetty, siitä kiitos Suomenselän Palveluskoirat Ry:lle. Kenttä ja maastot olivat aivan loistavat ja tunnelma oli rento. Tuomarin tosi tiukka linja tottiksessa vähän yllätti. Tuli muutama uusi juttu, jota en ollut koskaan kuullutkaan kuten ettei tottiksessa saa pitää hanskoja. 
Vikalista on haettu ja nyt on tosi kiva jatkaa treenejä. Tuto on rauhoittunut erittäin paljon sterilisaation jälkeen ja uuden edessä ollaan tottiksen suhteen. Koira on kaikin tavoin tasapainoisempi kun ei kärsi jatkuvasti hormonihäiriöstä. Vatsaongelmat ovat taaksejäänyttä elämään ja iho on puhdas. Kiloja on alkanut kertymään kiihtyvällä tahdilla kun ruoka imeytyy hyvin.  
Aivan loistavaa treenikautta kaikille! Nautitaan koiristamme ja upeasta harrastukesta<3
Menossa mukana Ryry`s ruoalla Essential Estate living ja Back on Track upeilla tuotteillaan ja ruusunmarjarouheella.

Täältä löydät lisää treeni- ja muita koirapostauksia.

Loppu viikonloppu sitten köllöteltiinkin terassilla lämmöstä nauttien…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.