Hae
Kutsu vapauteen

VHH juustoinen kesäkurpitsa- lihalaatikko ilman kananmunaa

Tein tänään ketoilijan makaroonilaatikkoa ilman kananmunaa ja tuli niin hyvää, että haluan jakaa tämän ohjeen teillekin.  Mun on pakko kehitellä näitä kananmunattomia ohjeita, koska saan allergiaoireita (viivästyneitä) kananmunasta. Mun syöminen on mennyt tosi yksinkertaiseksi: joko saan istua valmiiseen pöytään ja syödä mieheni valmistamaa ketoateriaa tai sitten teen ison satsin tämän ohjeen tyyppistä ruokaa, jota syön sitten kahdesti päivässä muutaman päivän ajan putkeen:) Mieheni ylisti tämän laatikon maun maasta taivaaseen ja tämä on myös yksi minun lemppariruoistani. Valmistin kuvan laatikon peuran ja rotukarjan jauhelihaan eli makrot on laskettu 10 prosentin rasvapitoisuuden mukaan. Voit toki käyttää rasvaisempaa jauhelihaa itse. Ruoka on siis munaton ja sen voi valmistaa myös maidottomana siten, että korvaa sulatejuuston ja juustoraasteen maidottomilla vastaavilla. Maku kyllä kärsii, mutta minkäs teet jos ei siedä maitotuotteita.

 

makrot  koko laatikko

r 170 g

p 212 g

hh 34 g

kcal 2 520 g

makrot 1 annos

r 21 g

p 27 g

hh 4,3 g

kcal 315

 

Juustoinen kesäkurpitsa- lihalaatikko Ohje 8 annosta

1 000 g kesäkurpitsaa

2 sipulia

600 g jauhelihaa

4 dl vettä

125 g koskenlaskija sulatejuustoa

2 dl emmental juustoraastetta + 2 dl päälle

2 tl suolaa

herbamarea

pippurisekoitusta

persiljaa

2 rkl voita paistamiseen + hieman uunivuoan voitelemiseen

Valmistus

Kuori kesäkurpitsat ja sipulit. Pilko kesäkurpitsa kuutioiksi (koko noin 1 x 1 cm) ja hienonna sipulit. Kuullota kesäkurpitsaa ja sipulia voissa paistinpannulla noin viiden minuutin ajan, älä ruskista. Mausta herbamarella. Paista jauheliha voissa paistinpannulla ja mausta kypsänä suolalla ja mustapippurilla. Voitele uunivuoka (vuoan koko 22 x 30 cm) ja kaada sinne vihannekset ja jauheliha, sekoita. Mittaa vesi kattilaan ja pilko sulatejuusto pieniksi paloiksi. Kun vesi kiehahtaa, lisää sulatejuusto veden sekaan. Kun sulatejuusto on sulanut, lisää juustoraaste ja sekoita vispilällä niin kauan, että juusto on kokonaan sulanut. Kaada seos uunivuokaan ja tasoita pinta. Paista uunissa 200 asteessa noin tunti. Lisää juustoraastetta laatikon pinnalle paistamisen loppuvaiheessa. Saksi laatikon päälle tuoretta persiljaa.

LUE MYÖS

Ketotietopaketti ja ruokapäiväkirjat

Ketoosi ABC nyt marketeissä

Ketoon liittyviä postauksia löydät kootusti täältä.

KAIKKI BLOGIN 200 VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

 

6 kommenttia

 1. Riitta kirjoitti:

  Kiintoisa ohje, kiitos! Jotain tämän suuntaista olen tehnytkin, mutta mulle käy niin, että jos 1×1 cm kesäkurpitsakuutiot kuullotan, ne ovat jo uunipataan laitettaessa vetisiä lötköjä. Ja valmis, uunista aikanaan nostettu lopputulos on tosi nesteinen. Juustoja käytän aina runsain määrin.
  Miten sinä tuon teet? Siis että nestettä ei näy missään. Tuloshan näyttää aivan mahtavalta!

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Mulla ne ei kyllä lötkisty. Tosin en niitä pannulla kauaa paista, ainoastaan kuullotan. Toki sitä nestettä hieman pohjalle tulee, mutta
   sehän jähmettyy seuraavaksi päiväksi…

 2. Heidi Raudaskoski kirjoitti:

  Kiitos. Ihanan helppo vaihtoehto kesäkurpitsa lasagnelle. Meillä ei toinen syö tavallista sipulia, upotin tuohon sensijaan 2 valkosipulia ?…. Ja chirahaa, koska sitä pitää olla meillä aina ?

 3. Ketoilija Anne kirjoitti:

  Onko joku kokeillut tehdä ilman kuullottamista ja minkälainenhan tulisi jos kesäkurpitsan raastaisi karkeaksi raasteeksi. Itkettäisi suolalla siivilässä ja puristelusi liian nesteen pois. Sitten voisi tulla kuivempi, ei niin vetinen ?.
  Taidampa testatakkin noin tehdä. ☺

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Tosi hyvä idea, itse en ole kokeillut kun teen aina lyhyemmän kaavan kautta:) Kerro sitten
   lopputulos jos jaksat palata tänne:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *