Hae
Kutsu vapauteen

Kinderpiirakka terveellisemmin- gluteeniton ja maidoton

Tein tätä kinderpiirakkaa isänpäiväksi ja voi hyvää päivää kun maistui hyvältä- myös muidenkin kun minun mielestä. Pohjan tein kyllä liian vähäsokeriseksi, mutta olen lisännyt sokerin määrää tähän ohjeeseen. Ensimmäinen pohjaversio meni roskikseen, koska se halkeili. Käytin pohjaan mantelijauhoa ja se ei nyt jostakin syystä tässä ohjeessa toiminut, lieko syynä oli liika rasvaisuus tai sitten vaan taivaan kappaleet eivät olleet juuri sillä hetkellä suotuisassa järjestyksessä. Eli vähähiilarista piirakkaa tästä ei nyt sitten tullut koska en ole ehtinyt vhh pohjaa testaamaan tällä viikolla. Olen taas liihoitellut työreissussa monta päivää tälläkin viikolla ja meinaa taas aika olla vähän kortilla. Mikäli teen piirakasta jossakin vaiheessa onnistuneen vhh version, niin teen siitä sitten erillisen postauksen.
Millä voin korvata?

Leivokset ovat maidottomia ja gluteenittomia. Mitä tummemman suklaan valitset, sitä vähemmän lisättyä sokeria suklaa sisältää. Itse käytin 70 prosenttista tummaa suklaata. Maidottomat käyttävät maidotonta margariinia, maidotonta suklaata tai raakasuklaamassaa.  Muistathan aina blendata karppisokerin ettei se narsku ärsyttävästi hampaissa. Voit korvata gluteenittoman jauhon esimerkiksi speltillä. Muista kuitenkin, että speltti on alkuvehnä, joka sisältää gluteenia. Paiston pohjan lasagnevuoassa, koska juuri tuon kokoista peltiä ei meiltä löytynyt. Sattui tuo lasagnevuoan koko olemaan juuri passeli tällä taikinamäärälle.

 

 

Tuotteita edullisesti FitnessFirstin nettikaupasta

Blogin lukijana saat Fitnessfirstin normaalihintaisista tuotteista -10 %:n alennuksen koodilla ”kutsuvapauteen”. Kun klikkaat ohjeessa tummennetulla fontilla olevia tuotteita, niin pääset suoraan nettikauppaan ja voit ostaa tuotteita huomattavasti edullisemmin kuin marketeista. Täältä pääset Fitnessfirtin nettikauppaan.

Ohje (pohja):
 •  130 g voita tai maidotonta margariinia
 • 2,5-3 dl blendattua karppisokeriatäysraakaruokasokeria tai kookossokeria
 • 2 kananmunaa
 • 2,5 dl gluteenitonta jauhoa
 • 2 tl leivinjauhetta
 • 1,5 dl kiehuvaa vettä
 • Vuoraa vuoan (22 x 30 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele paperin pinta rasvalla. Sulata  rasva  vesijauheessa. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Kiehauta vesi ja lisää kiehuva vesi ja sulatettu rasva varovasti kuivien aineiden sekaan. Lisää munat yksitellen koko ajan sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
 
Kreemi
 
1,5 dl blendattua karppisokeria
75 g voita tai maidotonta margariinia
1 tl aitoa vaniljaa
 
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi, vähintään vartin verran. Lisää vanilja. Levitä kreemi jäähtyneen pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai yön yli. 
Kuorrute:
 
200 g tummaa suklaata
75 g voita tai maidotonta margariinia

 

Sulata tumma suklaa ja voi vesihauteessa. Sekoita hyvin lusikalla. Levitä seos kreemin pääl
le ja tasoita. Voit koristella piirakan cashewtahnalla ja kookosmannalla. Anna piirakan vetäytyä ja jähmettyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli ennen tarjoamista. Parhaimmillaan piirakka on seuraavana päivänä. Säilytä piirakka jääkaapissa.


OHJEESSA ESIINTYVISTÄ TUOTTEISTA

Ohjeessa esiintyviä tuotteita voi tilata edullisesti *täältä.  Koodilla ”kutsuvapauteen” saat -10%:n alen normaalihintaisesta FitnessFirstin tuotteista.

KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

 

Seuraa blogia facebookissa ja instagramissa
 
Blogin uusimmat ruokaohjeet ja muut terveyteen liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä. Päivitän myös säännöllisesti blogin uusimpia ruokakuvia instagramiin, jonka löydät klikkaamalla tätä linkkiä.
Täältä löydät sivuston jonne on koottu kaikki blogin ruokaohjeet ja terveelliset vhh herkkuohjeet kuvineen.
 

2 kommenttia

 1. Anonyymi kirjoitti:

  Mistä olet löytänyt koivusokeria ?

 2. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Fitnessfirstistä. Postauksessa alekoodi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.