Hae
Kutsu vapauteen

Vesianalyysi ja aqva hana- ja suihkusuodattimet

Sain Aqvalta testiin kaksi vedensuodatinta: AQVA ULTRA hanasuodattimen ja AQVA suihkusuodattimen. Suodattimen asennuksen jälkeen huomasin välittömästi eron käyttöveden maussa. Tein myös perheen miehille testin, jossa laitoin kahteen lasiin suodattamatonta vettä ja suodatettua ja pyysin heitä maistamaan. Kaikki kolme huomasivat selvän eron ja sanoivat suodatetun veden maistuvan paljon paremmalta. Kukaan heistä ei tietenkään tiennyt kummassa lasissa on suodattamatonta ja suodatettua vettä. Ero on hämmästyttävän suuri! Mikäli et usko, niin voit tulla meille testaamaan asiaa. Veden maku on todella raikas ja puhdas- aivan ihana?

Suihkusuodatin asennettiin kylpyhuoneen toiseen suihkuun. Asennus sujui todella vaivattomasti- varmaan alle minuutissa. Ja vielä on sen verran elvisteltävä, että minä ihan itse sen asensin eli jos tämmöinen prinsessa suoriutuu asennuksesta, niin sen pystyy asentamaan kuka tahansa?? Koko perhe oli ällistynyt miten paljon pehmeämmältä suodatettu vesi tuntuu. Ihoa ei kiristä suihkun jälkeen ja voi miten upean pehmeältä hiukset tuntuvat pesun jälkeen- ihan kuin olisi uinut järvivedessä. Meillä on kaksi suihkua kylpyhuoneessa ja nyt taitaa toinen suihku jäädä käyttämättä tai sitten siihen hommataan myös suodatin.

Meikätyttö sitten taas oli hommissa: asensin suihkusuodattimen Mammasta huolimatta ihan ite!

Saksanpaimenkoiramme Tuto juo nykyään myös suodatettua vettä ja kun Neito pääsee suihkuun, niin turkki pestään suodatetulla vedellä. Alla olevassa kuvassa Tuto näyttää lukijoille missä suihkusuodatin sijaitsee ja Neito osallistui tietenkin tapansa mukaan molempien suodattimien asennuksiin hyvinkin keskeisellä roolilla?? Ihan rehellisesti sanottuna, Tuto osallistui hanasuodattimen asennukseen sillä intensiteetillä, että jouduimme antamaan liiallisesta innostuksesta palautetta, josta seurasi syvä loukkaantuminen ja mökötys syvien narttumaisten pilaatte-mun-elämän- huokailujen saattelemana. Suihkusuodattimen asennus taasen sujui mallikkaasti; saksanpainajainen muisti roolinsa eikä tunkenut itseään niin iholle, että minäkin mahduin asentamaan. Koiralle joutuu joskus kertomaan, että hän on apulainen ja minä olen työnjohtaja eikä toistepäin?

Keittiön hanaamme ei voi asentaa suodatinta ulosvedettävän suuttimen takia, joten  asensimme suodattimen keittiön vieressä olevan kuraeteisen hanaan. Käyn eteisessä täyttämässä vesikannun, jota pidämme keittiön tasolla. Kätevintä on tietenkin asentaa suodatin keittiön hanaan kiinni ja useimpiin hanoihin sen pystyy asentamaan. Toisaalta tämä meidän systeemikin toimii tosi hyvin. Kotoa lähtiessäni otan mukaani aina suodatettua vettä sisältävän vesipullon- ei enää epäpuhtauksia sisältävää vettä minulle kiitos!

VESIANALYYSIN TULOKSET

Aqva tarjoutui tekemään meidän kunnallisvedestämme vesianalyysin eli sain postissa 3 pulloa, jotka täytin tarkasti ohjeita noudattamalla meidän hanavedellä. Vesianalyysistä voit lukea lisää täältä. Asumme Jyväskylässä pian 5 vuotta vanhassa omakotitalossa. Sain vesianalyysin tulokset viikon sisällä ja vaikka olin varautunut siihen, että vesi sisältää esimerkiksi kuparia ja alumiinia niin tuo heterotrofinen pesäkeluku oli kyllä tosi iso yllätys- YÄK! Ajatuskin siitä, että juon mahdollisesti homerihmastoja ja biofilmejä sisältävää vettä on yököttävä ja kamala? Ihmettelin asiaa tutulle keuhkolääkärille eikä ollut lainkaan yllättynyt tuloksista?

Tulokset

Ensimmäisestä pullosta tutkimme yleishygieenisen laadun eli heterotrofisen pesäkeluvun. Tämä muodostuu mikrobiologisen elämän kokonaismäärästä. Se voi pitää sisällään hiivoja, homeita, sieniä, ihmiselle haitattomia- ja haitallisia bakteereita, alkueläimiä ja loisia. Jos haluttaisiin tietää tarkemmin mistä luku teillä muodostuu, vaatisi se tarkempaa tutkimusta. Yleisimmin nämä ovat Suomen kunnallisvesissä kuitenkin ns. haitattomia bakteereita, kuten sädesientä ja muita sienen ja homeen kaltaisia mikrobeita. Tosin monilla em. mikrobeista tiedetään myös olevan tauteja tai yliherkistymistä aiheuttavia ominaisuuksia. Heterotrofiselle pesäkeluvulle ei suomessa ole annettu varsinaista suositus- tai vaatimusrajaa, mutta EU tasolla hyväksyttävänä maksimina pidetään 1000:tta. Teillä luku oli 1986. Teimme mielenkiinnosta kokeellista mikroskopointia Heterotrofisesta pesäkeluvusta. Tämä ei kuulu palveluihimme, joten emme ota kantaa siihen mitä kuvissa näkyy, mutta vaikuttaisi melko tyypilliseltä, eli itioitä, homerihmastoa, sädesientä ja bakteereita. Bakteerit ovat sinisiä ovaalin muotoisia pötköjä, homeet rihmastoa ja itiöt pieniä pyöreitä palleroita, jotka kehittyvät erilaisiksi mikrobeiksi, kun ne pääsevät sopiviin olosuhteisiin, eli pois klooratusta vedestä tai klooripitoisuuus laskee riittävän alas. AQVA ULTRA sarjan suodattimet poistavat myös nämä mikrobit kokonaan tai lähes kokonaan.
 
Kuparin määrä oli korkeammalla tasolla kuin yleensä, mutta alle vaatimusrajan. Onko teillä uusi kiinteistö? Se voisi selittää asiaa. Eli uusien putkien pinnasta liukenee kuparia muutamia vuosia, kunnes pinta hapettuu kiinni. Kuparilla on värjäävä vaikutus, yleensä vihreä. Alumiinia on enemmän kuin yleensä, kuin esim. Helsingissä. Tämä voisi johtua kunnallisveden puhdistustekniikasta, joskin en tiedä mitä kunnassanne käytetään. Joissain tapauksissa Humuksen, eli orgaanisen värin poistoon vedestä käytetään Alumiinisulfaattia, josta joskus liukenee jonkin verran alumiinia vesivirran mukaan, tai se näkyy analyysissä kohonneena alumiinipitoisuutena. Alumiinia liukenee usein myös kodintekniikasta, riippuen millaisia kojeita tai tekniikkaa käytetään. Humus on siis maa- tai luontoperäistä väriä vedessä, joka myös värjää kalusteita ym. Sitä teillä on alle suositusrajan, mutta selvästi havaittavissa. Humus on yksi tekijä, joka ylläpitää ja auttaa mikrobikasvuston lisääntymistä vesijohtoverkoston seinämissä, eli biofilmissä. Rautaa, joka on myös värjäävä epäpuhtaus, oli selvästi havaittavissa, vaikkakin alle suositusrajan. Sitä luultavasti liukenee kunnan vesijohtoverkostosta. Rauta ja Humus yhdessä aiheuttavat pienen väriluvun kohoamisen vedessä.
 
PH arvo on melko tyypillinen. Sitä kohotetaan kunnallisvesissä, jotta putkistokorroosiota, eli raudan ja ruosteen määrää saadaan vähennettyä ja putkistojen elinkaarta pidennettyä. Tämä ei välttämättä ole edullista ihon omalle mikrobikannalle, joka viihtyy yllättävän alhaisessa pH tasossa, eli noin 5-6:ssa. AQVA Suihkusuodatin laskee, puhdistamisen lisäksi, pH arvoa jonkin verran.
 
Sinkki ja lyijy ovat enemmän koholla 2 näytteessä, johtuen siitä että kodintekniikasta, putkista ja hanoista liukenee näitä enemmän kuin kunnallisvesiputkista.

 

Tähän veteen suosittelen AQVA ULTRA sarjan tuotteita ja kylpyhuoneeseen erillistä suihkusuodatinta. Oikeastaan kaikki vedestä tutkitut epäkohdat korjaantuvat näillä. Mangaania ne eivät poista, vaikkakin vähentävätkin jonkin verran. Toisaalta mangaania ei vedessä, kuten ei yleensäkään kunnallisvesissä, ollut juurikaan.


AQVA ULTRA hanasuodatin
Suodatin on kehitetty tyypillisimpien Suomessa havaittujen epäpuhtaustyyppien tehokkaaseen poistamiseen. Suodatin sisältää lisäksi huippulaadukkaan ontelokuituosion, (seulakoko on 0,1µm) jonka ansiosta vedestä poistuu kaikkien kiintoaineiden ja mikromuovien lisäksi myös bakteerit, hiivat, homeet,alkueläimet ja loiset. Veden hygieenisyys nousee näin ollen aivan uudelle tasolle.
Tuotteen rakenne on suunniteltu siten, että kuluvia liukupintaisia osia ei ole. Näin tuotteelle on saatu ylivoimainen kulutus- ja käyttökestävyys myös korkeamman paineen verkostoissa ja runsaskloorisissa vesissä. Tuote liitetään hanan päähän poresuuttimen kierteisiin suoraan tai mukana tulevilla kierresovittimilla. Vettä voidaan ottaa suoraan hanasta puhdistamattomana tai vaihtokytkintä kääntämällä puhdistimen kautta. Suodattimessa on 4-vaiheinen suodatus.
Suodattimen riittoisuus on jopa 1000 litraa. Suodattimen riittoisuus riippuu veden laadusta. Arvioitu kulutus 1-2 henkilön käytössä on noin 6 kk ja nelihenkisen perheen käytössä 3kk.Jos puhdistettavassa vedessä on merkittävästi ruostetta, rautaa, humusta, mikrobiologisia epäpuhtauksia tai kalkkia, voi riittoisuus jäädä alle 1000 litraan. Tukkeutumisen aiheuttaman vaihtotarpeen huomaa puhdistetun veden virtaaman hidastumisena. Suodattimen vaihto on helppoa ja se tehdään ilman työkaluja.
Suodatin poistaa/vähentää vedestä mm. seuraavia epäpuhtaustyyppejä:

     Kloori: 100%
     Petrokemikaalit: 98%
     Fenolit: 99%
     Torjunta-aineet: 95%
     Raskasmetallit: 98% kuten kupari, lyijy, elohopea, kadmium jne.
     Kaikkia raudan muotoja: Fe, Fe2+ ja Fe3+, sekä muita metalleja.
     Mikrobiologisia epäpuhtauksia, kuten bakteereita, hiivoja, homeita, kystia, alkueläimiä ja loisia. Jopa osan viruksista.
     Antibiootti- ja hormonijäämiä
     Kiintoaineita 0,1µm asti (1/10000 osa millimetriä)
     Mikromuovit

 
Lue lisää hanasuodattimesta täältä.
 
AQVA SUIHKUSUODATIN
Aqvan suihkusuodatin poistaa kloorin (Yhdysvaltain ympäristöministeriön mukaan kloorin hengittäminen pieninä määrinä ajan mittaan vaikuttaa haitallisesti ihmisen hengityselimiin), raskasmetallit ja muita epäpuhtauksia ja rikkoo veden rakenteen pehmeämmäksi lisäten vielä lopuksi C-vitamiinia. Suuttimen avulla suojelet ihoasi ja hiuksiasi, jättäen ihosi huomattavasti sileämmäksi ja hiuksesi luonnollisen kiiltäviksi ja taipuisiksi. Se muuttaa veden lähelle alkuperäistä muotoaan, lähdeveden tasoiseksi ja antaa sinulle spa-elämyksen omassa suihkussasi. Suodatin on helppo asentaa ja vaihtoväli on noin puoli vuotta kahden henkilön käytössä.
Ihon luonnollinen pH arvo on suhteellisen matala. Ilman saippuapesua tai kosmetiikan käyttöä se asettuu tasolle 4,7 – 5,5. Usein kuitenkin vesiä alkalisoidaan (pH arvoa nostetaan), jotta vesijohtoverkostojen korroosiota saadaan estettyä tai hidastettua. Melko tyypillinen pH arvo kaupungeissa on 8.0 – 8.5. AQVA suihkusuodatin laskee suihkuveden pH arvoa 2 – 3 yksikköä.
Suodattimen puhdistusvaikutukset:
Suodattimella on seuraavia puhdistusvaikutuksia: kloorin neutralointi, poistaa raskasmetalleja, hajuja ja makuja, lääke- ja hormonijäämiä, rautaa, mangaania ja kuparia. Suodatin nostaa veden alkaliteettia ja pehmentää vettä.  Lisäksi se vähentää merkittävästi kylpyhuonepintojen ja -kalusteiden kalkkeutumista ja värjäytymistä

AQVA suihkusuodattimen positiiviset vaikutukset:
Terveempi ja nuorekkaampi iho
Pehmeämmät, helpommin käsiteltävät ja kiiltävämmät hiukset;
hiukset tuntuvat kuin järvivedessä pestyiltä
Vähentää ihon ja päänahan kuivumista
Metallien poisto vähentää erityisesti vaaleiden hiusten värjääntymistä vihreäksi tai keltaiseksi
Värjätyt hiukset säilyttävät pidempään sävynsä
Lisää shampoon ja saippuan vaahtoutumista
Auttaa atooppisesta, herkästä tai vahingoittuneesta ihosta kärsiviä
Turvallinen pesuvesi perheen pienimmille ja vauvoille
Suojelee lemmikkieläinten ihoa ja karvaa kloorilta

 

Lisätty C-vitamiini laskee pH arvoa lähemmän ihon luonnollista tasoa ja lisää luonnolista kosteuttavaa vaikutusta. Tuote luovuttaa vesivirtaan C-vitamiinia, veden ominaisuuksista, mm. kovuudesta riippuen, noin 10µg/l.
Lue lisää suihkusuodattimesta täältä.

Aqvan nettisivuille pääset täältä.

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

 

6 kommenttia

 1. Nanne - Elämää Koivurannassa kirjoitti:

  Olipa mielenkiintoinen kirjoitus, kiitos tästä! Pitänee tuo suodatin tilata ja testata. 🙂

 2. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Kiitos❤️

 3. Anonyymi kirjoitti:

  Hyvä laite ja vesi on kuin lähde vettä.

 4. Kutsu Vapauteen kirjoitti:

  Samaa mieltä, meillä kotona kolme suodatinta käytössä päivittäin:)

 5. Jake kirjoitti:

  Mielenkiintoinen tuo suihkusuodatin. Meillä mökki rakentumassa järven äärelle ja jätevesijärjestelmä on jo suunniteltu mutta käyttöveden kanssa täytyisi vielä harkita järviveden ja kaivoveden välillä. Vesianalyysin tuloksia odotellessa. Järvivesi on kyllä puhdasta mutta analyysi varmasti kertoo lopullisen tiedon. Tämän perusteella sitten on ilmeisesti harkittava vesisuodatinta talouteen. Tuo suihkusuodatin voisi olla hyvä lisä mökille. Kiitos tästä vinkistä siis! https://www.pumppulohja.fi/category/4/vedensuodattimet

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Ole hyvä:) Meillä on ollut kotona jo vuosia käytössä suihkusuodatinkin. Me kanssa
   rakennetaan mun poikien kanssa mökkiä, mutta sinne ei tule juoksevaa vettä vaan vesi
   otetaan lähteestä:) Kivaa mökkikesää:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *