Hae
Kutsu vapauteen

Chakrameditaatio

Meditaatioharjoitus puhdistaa, tasapainottaa ja elävöittää chakrajärjestelmää. Sopii tehtäväksi erityisesti silloin kuin tunnet olosi nuutuneeksi ja väsyneeksi tai olet sairastellut paljon. Säännöllisesti toistettuna harjoitus lisää elinvoimaa, helpottaa irtipäästämistä ja antaa tilaa uusille ajatuksille ja asioille. Tee meditaatio risti-istunnassa tai selinmakuulla. Taustamusiikiksi sopii hyvin esimerkiksi Tony O`Conorin Awakenings. Meditaatioharjoituksessa käydään läpi kaikki seitsemän energiakeskusta eli chakraa, jotka luetellaan alla.

chakrat eli energiakeskukset

1.    juurichakra: selkärangan alaosassa sukuelinten alueella, värin punainen.

2.    sakraalichakra: navan seutu, väri oranssi.

3.    solar plexus chakra: pallean seutu, väri keltainen.

4.    sydänchakra: väri vaalean punainen ja vihreä

5.    kurkkuchakra: kaulan seutu, väri turkoosin sininen.

6.    otsachakra: otsan seutu, väri indigon sininen.

7.    kruunuchakra: pään yläpuolella, väri violetti.

chakrameditaatio

  • Vie huomio hengitykseen ja tunne kuinka jokaisella uloshengityksellä keho rentoutuu yhä syvemmin. Toista tämä niin monta kertaa, että koet kehosi rentoutuneeksi ja sen jälkeen vie huomio kolmannen silmän alueelle (kulmakarvojen väliin) ja muutaman hengityksen ajan ajattele mielessäsi indigon sinistä väriä.
  • Visualisoi mieleesi kristallikulho, jossa on hohtavan valkoista merisuolaa.
  • Vie huomio juurichakran alueelle ja hengitä samalla rauhallisesti sisään ja ulos nenän kautta. Seuraavaksi ota mielessäsi kulhosta hieman merisuolaa käteesi ja puhdista mielessäsi chakran aluetta pyörivin liikkein merisuolalla. Jatka niin kauan kuin tunnet tarpeelliseksi. Visualisoi chakran keskelle pieni kirkkaan punainen valopallo, joka jokaisella sisäänhengityksellä laajenee ja lopulta täyttää koko chakran alueen hohtavan kirkkaalla punaisella värillä. Kun huomaat muutoksen chakran energiassa (esimerkiksi lämmön tunnetta, kihelmöinti, nipistelyä), visualisoi eteesi kuva virtaavasta lähteestä. Pese kätesi lähdevedessä ja kuivaa ne puhtaan valkoiseen pyyhkeeseen.
  • Vie huomio sakraalichakraan ja hengitä rauhallisesti sisään ja ulos nenän kautta muutaman hengityksen ajan. Ota mielessäsi kulhosta merisuolaa käteesi ja puhdista chakraa pyörivin liikkein suolalla. Jatka niin kauan kuin tunnet tarvetta. Visualisoi chakran keskelle pieni kirkkaan oranssi valopallo, joka jokaisella sisäänhengityksellä laajenee ja lopulta täyttää koko chakran hohtavan kirkkaalla oranssilla värillä. Kun huomaat muutoksen sakraalichakran energiassa, visualisoi eteesi kuva virtaavasta lähteestä. Pese kätesi lähdevedessä ja kuivaa ne puhtaan valkoiseen pyyhkeeseen.
  • Käy vastaavalla tavalla läpi kaikki seitsemän energiakeskusta, joiden sijainti ja väri on kerrottu postauksen alussa.
  • Kun olet käynyt kaikki chakrat läpi, vie huomio jalkapohjiisi ja pidä huomio siellä muutaman hengityksen ajan. Lopuksi visualisoi jalkapohjiisi juuret, jotka kasvavat jokaisella sisäänhengityksellä suuremmiksi ja vahvemmiksi.

 

 

 

 

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

 

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *