Hae
Kutsu vapauteen

Vähähiilihydraattinen lehtikaalisämpylä

Muhkeat lehtikaalisämpylät ovat piristävää vaihtelua vähähiilarisiin leipiin. Lehtikaali lisää sämpylöiden ravintoarvoa ja sitä tulee syötyä mukavassa muodossa ihan huomaamatta. Varmaan tiedätkin jo, että maailmassa ole mitään herkullisempaa kuin tässäkin ohjeessa käytetyt lehtikaalisipsit, eihän? Kerrankin joku todella terveellinen on hyvää! Aiemmin olen julkaissut blogissa lehtikaalilevitteen ja lehtikaalisiemennäkkäri ohjeet ja molemmat ovat saaneet kovasti kiitosta. 
Sämpylät ovat toki myös gluteenittomia, viljattomia ja maidottomia. Jauhoja voit korvailla melkein millä jauhoilla tahansa, toki hiilarimäärä tällöin nousee. Korvaavia jauhoja voivat olla gluteenittomat kaurajauhot, gluteeniton jauhoseos tai vaikkapa spelttijauhot, mikäli siedät viljoja. Sämpylät ovat tuttuun tapaan helppoja ja nopeita valmistaa eikä käsiä tarvitse sotkea, koska taikina lusikoidaan pellille. Rakenne on loistava: ei halkeile eikä murene. Tällä ohjeella tehtynä saat 4 isoa sämpylää, mikäli lusikoit pellille reilut 2 ruokalusikallista taikinaa. Vähähiilarisessa leivonnassa yleensä ei turvoteta taikinaa mikäli kohotukseen käytetään leivinjauhetta. Minä turvotan aina vartin verran ennen uuniin laittamista, koska mielestäni leivät kohoavat siten paremmin. Mutta tee kuten haluat. 

Blogin lukijana alennusta Fitnessfirstin tuotteista

Blogin lukijana saat Fitnessfirstin normaalihintaisista tuotteista -10 %:n alennuksen koodilla ”kutsuvapauteen”. Kun klikkaat ohjeessa tummennetulla fontilla olevia tuotteita, niin pääset suoraan nettikauppaan ja voit ostaa tuotteita huomattavasti edullisemmin kuin marketeista.

Täältä pääset Fitnessfirtin nettikauppaan.

Täältä voit lukeaa lisää tuotteista, joita on käytetty tässä postauksessa ja blogin ruokaohjeissa. Lista päivittyy koko ajan.

Täältä löydät lisää blogin ruokaohjeita.
Ohje (4 isoa sämpylää):
4 munaa
125 g turkkilaista-, soija- tai kaurajogurttia*
2 dl mantelijauhoa
1 dl lupiini- tai kookosjauhoja
noin 70 g lehtikaalia
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl psylliumkuitua
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa

* Maidottomat käyttävät soija- tai kaurajogurttia


Irroita lehtikaalista puumainen varsiosa ja saksi lehdet pieneksi silpuksi vihannessaksilla. Pirskottele öljy kaalin päälle ja ripolle samalla hivenen suolaa. Laita uuniin paahtumaan 150  asteeseen noin 25:ksi minuutiksi. 
Sekoita munat ja jogurtti kulhossa. Lisää suola, leivinjauhe ja psyllium. Jauha jäähtynyt lehtikaali vihannessaksilla tai murenna käsin pieneksi silpuksi ja lisää taikinaan.  Lisää loput aineet ja sekoita hyvin. Lusikoi leivinpaperille ja anna turvota hetki. Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia. Annoksesta tulee 4 isoa sämpylää. 
Eikö tämä ohje miellyttänyt? 
Blogista löytyy runsaasti muita vähähiilarisia, gluteenittomia ja viljattomia leipäohjeita. Löydät ne täältä.


3 kommenttia

  1. sigu kirjoitti:

    Voi että tuli hyviä vaikka laitoin Pofiberia kun ei ollut lupiinijauhoja

  2. Heidi kirjoitti:

    Ihania sämpylöitä! Panin sekaan 1tl kuminansiemeniä ja 3tl seesaminsiemeniä, hyvin sopi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.