Hae
Kutsu vapauteen

Sain apua ruusufinniin näillä ihonhoito tuotteilla

*Sisältää mainoslinkkejä

ruusufinni eli omaa elämäänsä

 

 

Muistatteko kun kirjoitin alkuvuodesta blogiin postauksen siitä, että mulle puhkesi 1,5 vuotta sitten pelätty ruusufinni ja iho oli tuolloin tosi reagoiva ja herkkä? Lue postaus täältä. Tuossa postauksessa jo vähän vihjailin exuviancen tuotteista, jotka yllättäen sopivat iholleni.  Mun on pitänyt jo pitkään kirjoittaa tämä postaus jossa kerron aiheesta enemmän, mutta ehkä nyt on juuri oikea aika tämän postauksen kirjottamiseen monestakin syystä. Suurin syy on se, että mun iho on tänään ehkä paremmassa kunnossa kuin koskaan aikaisemmin. Se ei lehahtele, ei kirvele eikä siinä ole näpyn näppyä. En voisi olla onnellisempi, koska ihon reagoiminen oli aikamoista helvettiä. Varsinkaan kun reagoinnissa ei tuntunut olevan mitään logiikkaa, vaan iho eli ihan omaa elämäänsä irrallaan muusta kehosta ja mielestä. Näinhän tilanne tuskin oli, mutta juuri siltä se tuntui!

 

 

Lue myös: Mulle puhkesi pelätty ruusufinni- voi apua!

 

 

luonnonkosmetiikka pahensi ruusufinniä

 

 

Ennen exua testailin useita tuotteita ja erityisesti petyin luonnonkosmetiikkaan todella pahasti. Luonnonkosmetiikka brändistä riippumatta ei kertakaikkiaan sopinut iholleni lainkaan, vaan tilanne oli juuri päinvastoin! Toki en ihan kaikkia maailman tuotemerkkejä ole testannut, mutta järjestään kaikki mitä testasin pahensivat ruusufinniä radikaalisti. Tämä aiheutti runsaasti ihmetystä, koska luonnonkosmetiikan sanotaan usein olevan todella hellävaraista ja monessa tuotteessa on lyhyt INCI. En siis väitä, ettei se olisi hellävaraista- minulle se ei kuitenkaan sopinut.

 

 

happohoito kerran kuussa kauneushoitolassa

 

 

Olen saanut älyttömän suuren avun ruusufinniin exun hoitolahoidoista ja kotihoitotuotteista. Käyn kerran kuukaudessa meidän Nopan avovaimon Jennin kauneushoitolassa happohoidossa Jyväskylän Kauneuden Ilossa. Hoidot aloitettiin miedolla PHA hapolla ja tällä hetkellä ihoni kestää jo kaikkein voimakkainta AHA happoa ja buusteria, jota pidetään iholla maksimi aika. Meidän koko perhe käy happohoidossa saksanpaimenkoiria lukuun ottamatta 😎 Siis myös äijät 🙂 En olisi koskaan uskonut, että voimakkaat hapot vahvistaisivat ruusufinnistä kärsivää ihoani niin paljon- puhumattakaan siitä,  että ihoni yleensäkään edes sietäisi niitä! Mutta näin vaan on käynyt ja en ole ainut. Happohoitoa käytetään ihan yleisesti ruusufinnin hoidossa. Toki on tärkeää, että sen käyttö aloitetaan todella varovaisesti ja hitaasti ihon sietokykyä pikku hiljaa kasvattaen.

 

 

 

 

herkän ihon kotihoitotuotteet

 

 

Hoitolahoitojen lisäksi käytän exun tuotteita päivittäin kotona ja myös mieheni Kari käyttää niitä. Lisäksi teen hoitojen välissä 1-2 kertaa viikossa exun happokuorinnan ja -naamion, mutta siitä kirjoitan ihan oman postauksen tämän postauksen jälkeen. Nimittäin asiaa on:) Eli tässä postauksessa kerron perustuotteista millä sain ruusufinnin rauhoitettua. Näiden tuotteiden lisäksi käytän tällä hetkellä muutamaan muutakin exun tuotetta, jotka ovat vahvistaneet ihoani mielettömästi. Näistä extra tuotteistakin kirjoitan oman postauksen sitten myöhemmin. Tilaan tuotteita joko Kicksistä tai ostan niitä Jennin hoitolasta. Tässä postauksessa on linkit tuotteisiin/vastaaviin tuotteisiin, joita voit tilata Kicksin verkkokaupasta

 

Aamulla puhdistan ihoni pelkällä veteen kastetulla konjac-sienellä eli en käytä mitään puhdistustuotetta. Sen jälkeen pyyhin kasvoni PHA happoa sisältävällä Soothing Toning Lotion kasvovedellä ja Bionic Tonic lapulla, joka virkistävät ja koskeuttavat kasvoja ihanasti sekä antavan iholle ihan mielettömän hehkun 🙂 Tuote sisältää samaa laktobionista happoa, mitä excun kauneushoitolassa käytössä oleva kultanaamio sisältää. Tätä tuotetta olen alkanut käyttämään vasta hiljaittain ja ihoni onneksi sietää sitä. Eli en todellakaan uskaltanut käyttää mitään ylimääräistä alku vaiheessa kun ihoni oli todella reagoiva. Seerumina käytin alkuvaiheessa AntiRedness Calming serumia, joka vahvistaa ihoa ja vähentää ärsyttävää punoitusta ja lehahtelua. Päivävoiteena käytän Multi-protective päivävoidetta (tätä ei löydy nyt verkkokaupasta), joka sisältää suojakertoimen 20. Tuo suojakerroin riittää nyt syksyllä ja kaamosaikaan, keväällä ja kesällä käytän suojakerrointa 50.  Sen jälkeen onkin primerin ja Lumenen kevyen CC-voiteen vuoro. Suojaan siis päivittäin ihoni CC-voiteella, koska olen huomannut sen rauhoittavan ihoani. Tosin kesti aikansa löytää sopiva tuotteen, joka ei aiheuttanut ärsytystä.

 

Illalla puhdistan ihoni todella huolellisesti ensin maitomaisella Gentle Cream puhdistustuotteella, jonka jälkeen käyn vielä ihon läpi konjac sienellä. Itse asiassa en pidä maitomaisista puhdistustuotteista, mutta tämä tuote on ollut niin hyvä, että olen joustanut asiassa. Haluaisin löytää vielä em. puhdistustuotteen lisäksi öljymäisen putsarin, joka sopisi ruusufinnille. Vinkkaa, jos tiedät jonkun hyvän. Puhdistuksen jälkeen käytän kasvovettä, seerumia ja laitan yöksi Evening Restorative Complex yövoidetta. Rakastan tuota tuotetta: sen tuoksu ja koostumus on ihan mieletön! Tekisi mieli syödä sitä suoraan purkista, mutta olen hillinnyt itseni, ainakin toistaiseksi. Mikäli ihoa kiristää vähänkin, niin laitan lopuksi vielä ihoöljyä. Viime aikoina en ole kuitenkaan kärsinyt ihon kuivuudesta, mikä on myös suuri ihmetyksen aihe!

 

 

 

nykyään käytössä myös 2 teho tuotetta

 

 

Tässä oli siis tuotteet, joita käytin alkuvaiheessa ja edelleen käytän parin muun teho tuotteen lisäksi. Kirjoitan noista kahdesta viimeksi mainitusta erillisen postauksen, koska en halua sekoittaa niitä tähän postaukseen, koska alku vaiheessa ihoni ei olisi kyllä niitä sietänyt. En halua, että kukaan herkästä ihosta tai ruusufinnistä kärsivä saa sen käsityksen, että nuo 2 tuotetta rauhoittivat ihoani ja alkaa suoralta kädeltä niitä käyttämään. Ne ovat nimittäin TEHO TUOTTEITA, joilla saa happojen lisäksi todellakin tuloksia. Enkä jaksa olla ihmettelemättä, että juuri nyt mun iho sietää niitäkin. Eli so far so good- katsotaan sitten mitä pakkanen tekee ruusufinnille! Iloitsen nyt kuitenkin tästä tilanteesta enkä pelkää pahinta:)

 

TILAA tuotteita Kicksin verkkokaupasta tai osta niitä kauneushoitolasta, joka myy exun tuotteita. Postauksessa on suorat linkit käyttämiini tuotteisiin. Verkkokaupan tuotteiden nimet voivat erota kuvien/tekstin tuotteiden nimistä, koska kauneushoitolassa myynnissä olevat tuotteet voivat olla eri nimisiä kuin verkkokaupasta tilattavien vastaavien tuotteiden nimet. Tämä on hieman hämäävää ja aiheutti itselleni runsaasti hämmennystä ennen kuin ymmärsin mistä on kysymys!

 

 

Instagram storeissa lisää: satusjoholm

3 kommenttia

 1. mari kirjoitti:

  ”Haluaisin löytää vielä em. puhdistustuotteen lisäksi öljymäisen putsarin, joka sopisi ruusufinnille.”

  https://www.skincity.com/fi/sensai/silky-purifying-cleansing-oil-150-ml (omakohtaisella kokemuksella en tiiä sopiiko ruusufinnille). Mut tälle tuotteelle suositus, jos vielä etsit puhdistyöljyä.

  Suihkuun mennessä tätä kämmeneen ja hieron naamaan (lähtee kevyt silmämeikkikin), suihku päälle ja huuhtoutuu maitomaisena pois. Ihoni ei tän päälle kaipaa rasvojakaan. Saman sarjan kosteuttava naamio yöksi…

 2. mari kirjoitti:

  https://www.skincity.com/fi/paulas-choice/perfect-cleansing-oil-118-ml

  Tää on toinen, jota en ole itse kokeillut. Mutta muuten PC:n tuotteet käytössä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *