Hae
Kutsu vapauteen

VHH patonki ilman kananmunaa

*Sisältää mainoslinkkejä

vhh patonkiohje kananmunalla ja ilman

 

Julkaisin viime viikolla VHH patonkiohjeen, josta tuli hyvin hyvin suosittu, ohjeen löydät täältäVihjaisin samalla, että olen kehitellyt VHH patonkiohjeesta myös kananmunattoman version ihan itseäni varten, koska saan kananmunasta viivästyneitä allergiaoireita. Olin varma, ettei se herätä kovasti kiinnostusta koska kananmuna nyt sattuu olemaan aika oleellinen raaka-aine ketoruokavaliolla, mutta toisin kävi. Siitä tuli ihan mielettömän paljon toiveita eli on näköjään muitakin, joille kananmuna ei sovi. Sinänsä lohduttavaa tietää etten ole yksin tämän ärsyttävän asian kanssa.

 

VHH ilman kananmunaa- ei ihan helppo yhdistelmä

 

Kuinkahan monta kertaa yritin tätä ohjetta, että sain rakenteesta sellaisen kuin halusin- voin sanoa, että monta!!! Vaikka blogissani on yli 30 VHH leipäohjetta, niin olen kokenut VHH leipäohjeen tekemisen ilman kananmunaa tuskastuttavan vaikeaksi: ihan liian usein leipä on murentunut käsiini ja se on ollut älyttömän turhauttavaa! Mielestäni patongin rakenne on ihme kyllä yhtä hyvä kuin kananmunallisessa versiossa. Rakennehan on jauhoinen kookosjauhon ja porfiberin vuoksi. Mielestäni tässä ohjeessa ei ole soveltamisen varaa eli en lähtisi korvaamaan mitään yhtään millään vaan henkeä pidätellen ja kädet ristissä rukouksia taivaaseen heittäen tekisin juuri niin kuin tässä ohjeessa kerrotaan 😎

 

Mielestäni kookosjauho ei juurikaan maistu tällä ohjeelle tehtynä, mutta se riippuu paljon siitä mitä kookosjauhoa käytät- niissä on eroja! Postauksen lopusta löydät tiedon mitä kookosjauhoja minä käytän, tuote on merkitty tummennetulla fontilla ohjeeseen ale-koodin kera. VHH patonki pysyy hyvin kasassa eli ei murene kun sen antaa vetäytyä muutama tunti paistamisen jälkeen eikä ala heti syömään. Itse teen tätä paljon ja pidän mausta. Patongin pituus on noin 36 cm ja sitä ei leivota ja se sopii loistavasti ketoruokavalioon, koska hiilareita yhdessä annoksessa on ainastaan 3 g.  Lue valmistus kohdasta ohjeet miten VHH patonki valmistetaan. Valmistaminen on helppoa ja taikinaa on helppo käsitellä kostutetuin käsin.

 

VHH PATONKI MAKROT 1 ANNOS

r 20 g

p 5 g

hh 3 g

kcal 220

 

VHH patonki kananmunalla. Ohje blogissa.

 

vhh patonki ilman kananmunaa  ohje 5 annosta

 

1 dl ranskankermaa

1 dl kookosjauhoa

1 dl pofiberiä

1 dl emmental juustoraastetta

1 rkl psylliumkuitua

0,5 dl oliiviöljyä

0,5 dl vispikermaa

1 tl leivinjauhetta

0,5 tl suolaa

 

vhh patonki ilman kananmunaa valmistus

 

Mittaa leivontakulhoon ranskankerma. Lisää ranskankerman sekaan oliiviöljy, vispikerma, juustoraaste ja suola, sekoita hyvin lusikalla. Mittaa kuivataineet toiseen kulhoon ja sekoita. Lisää ne kerma-öljy-juustoseokseen koko ajan sekoittaen. Kostuta kädet vedellä ja ota taikina käsiini ja muotoile siitä käsissäsi pyöreä pallo. Laita  taikinapallo leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Muotoile kostutetuin käsin taikinasta patonki siten, että painelet taikinaa sivuilta ja päältä niin kauan kunnes se on patongin muotoinen. Painele veitsellä tai pizzaleikkurille patongin pintaa viiltoja. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia tai kunnes patonki on saanut kauniin kullanruskean värin. Halutessasi voit voidella kuuman patongin valkosipulivoilla- oi joi kun on hyvää:) TÄRKEÄÄ: Älä koske VHH patonkiin pariin tuntiin uunista ottamisen jälkeen, vaan anna sen vetäytyä ja tiivistyä rauhassa huoneenlämmössä!

 

OHJEESSA ESIINTYVISTÄ TUOTTEISTA

Ohjeessa esiintyviä tuotteita (merkitty tummennetulla) voi tilata edullisesti *täältä.  Koodilla ”kutsuvapauteen” saat -10%:n alen normaalihintaisesta FitnessFirstin tuotteista.

 

LUE MYÖS

Ketotietopaketti ja ruokapäiväkirjat

Helppo ketoateria ja jälkkäri

Ketodieetti on rasvadieetti

Ketoosi ABC nyt marketeissä

Ketoruokavalio ja oksalaatit

Tyypillinen ketopäiväni

Ketoon liittyviä postauksia löydät kootusti täältä.

 

KAIKKI BLOGIN 200 VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

 

2 kommenttia

 1. Sari Puolakka kirjoitti:

  Hei, tuo patonki oli kyllä niiiin kuiva sisältä oli kun pahvia olisi syönyt, tein tuolla ohjeella mihin tuli kananmunaa, mikähän siinä teki sen patongin niin kuivaksi?

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Millä jauhoilla teit? Kookosjauhoissa on tosi paljon eroja. Rakenne on aika kuiva (pofiber, kookosjauho), mutta
   tästä on tullut tosi paljon kehuja ja itsekin sitä taas olen tehnyt ja tykkään kovasti. Voit kokeilla mantelijauhoa
   kookosjauhon tilalla jos on mielestäsi liian kuivaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.