Hae
Kutsu vapauteen

Hengitysharjoitus rauhalliseen yöuneen


Pitäisi jo nukahtaa, mutta ajatukset sinkoilevat edestakaisin ja vilkuilet kelloa vähän väliä laskien tunteja kauanko ehtii enää nukkumaan. Seuraava päivä tulee menemään silmät ristissä ja se ahdistaa jo valmiiksi. Kuullostaako tutulta? Tämä hengitysharjoitus auttaa rentoutumaan ja helpottaa nukahtamista. Kannattaa kokeilla, koska yön pimeinä ja pitkinä tunteinä ei ole mitään menetettävää.


– Vie huomio hengitykseen ja aloita kehon rentouttaminen ajatuksen voimalla alkaen jalkapohjista aina päälakeen asti.

– Tunne kuinka jokaisella uloshengityksellä keho painautuu patjaa vasten yhä syvemmin. Toista tämä niin monta kertaa, että kehonosat tuntuvat niin painavilta, ettet jaksaisi  enää liikuttaa niitä.

– Kun keho on täysin rentoutunut, aloitetaan hengitysharjoitus, jossa jokaisen uloshengityksen jälkeen on tauko.

– Hengitä rauhallisesti sisään laskien esimerkiksi neljään. Sen jälkeen uloshengitys laskien neljään, jonka jälkeen hengityksen pidätys neljään laskien.

– Eli sisäänhengitys 4- uloshengitys 4- hengityksenpidätys 4

– Halutessasi voit pidentää sisään- ja uloshengityksen sekä pidätyksen kestoa esimerkiksi kahdeksaan tai kahteentoista. Mikäli alat tuntemaan huimauksen tunnetta, lyhennä hengityksen ja pidätyksen kestoa.

Mikäli ajatukset välillä harhailevat, älä hermostu. Ajattele, että ne ovat pilviä, jotka tuulet puhaltavat pois. Eli anna ajatusten tulla, mutta saman tien päästät niistä irti.

Hyvää yötä, kauniita unia…

Oheisesta linkistä löydät virkistävän hengitysharjoituksen:
http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/01/virkistava-hengitysharjoitus.html

Tästä linkistä löytyy meditaatioharjoitus stressin poistoonhttp://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2015/12/meditaatioharjoitus-stressin-poistoon.html

Tästä linkistä löytyy meditaatioharjoitus itsensä suojaamiseksihttp://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2015/12/meditaatio-itsensa-suojaamiseksi.html

Tästä linkistä löytyy meditaatioharjoitus kurkkuchakran tasapainottamiseenhttp://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/01/kurkkuchakraa-tasapainottava-meditaatio.html
Kuva on otettu Floridan Naplesissa Meksikonlahden rannalla


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *