Helppo ja nopea ketoateria ja jälkkäri
helppoa ja nopeaa
Suosin nopeita ja helppoja lounaita ja päivällisiä. Elän tällä hetkellä hyvin kiireistä aikaa: teen töitä liikuntatoimen ylitarkastajana, kirjoitan kirjaa ja blogia eli aikaa ei ole ihan älyttömästi ruoan laittoon. Välillä toki hifistelen, mutta pääsääntöisesti mennään todella yksinkertaisilla ja nopeilla, mutta erittäin maukkailla ruoilla. Ja tietenkin itse valmistetuilla ja puhtaista raaka-aineista- tarvitseeko tätä edes sanoa 🙂
kaali eri muodoissa kaiken perusta
Yksi suosikki raaka-aineistani on jo pitkään ollut kaali eri muodoissa eli se muodostaa pohjan lähes joka aterialle. Vaihtelen kaalilajeja: välillä suosin valkokaalia, välillä kukka- ja parsakaalia. Kaalin lisäksi heitän pannulle usein kesäkurpitsaa ja sipulia. Kaali on sekä edullista että ravitsevaa ja mikäli on kiire, sitä löytyy valmiiksi raastettuna pusseissa. Aikaisemmin minulla meni aina hermot kaalin pilkkomiseen, sillä tuntui, että koko keittiön lattia lainehti kaalin suikaleista 🙂 Nykyään otan kaalia alustalle aina pienen palan pilkkomista varten, jolloin homma pysyy paremmin hanskassa. Paistan kaalin ja sipulin aina voissa ja kun vihannekset ovat vähän pehmenneet, maustan ne hyvin (suola, pippurisekoitus tai herbamare) ja lisään niiden sekaan tuorejuustoa ja ranskankermaa.
Jotakin hyvää proteiininlähdettä
Vihannesmuhennoksen kyytipojaksi paistan jotakin hyvää protskun lähdettä: lohimedaljonkeja, rasvaista jauhelihaa, järvikalaa tai kanaa. Esimerkiksi broilerin reisipalat ovat todella maukkaita ja edullisia, niitä löytyy mm. Prisman lihatiskiltä. Ostan niitä yleensä PALJON ja pakastan ne neljän palan pusseissa. Niissä on vähän rasvaakin ja voi kun ne ovat hyviä kun niitä paistaa parilalla. Lohimedaljongin paistaminen on todella nopeaa, sitten vaan päälle sitruunaa ja tilliä. Paistan proteiinin lähteen AINA voissa enkä säästele sen määrässä.
jälkkäri tai ilta- ja aamupala
Mikäli kaipaan jälkkäriä (yleensä en), niin suosikki sellainen on myös hyvin simppeli: kuppiin turkkilaista jogua (rasva 10 %), hieman mustia viinimarjoja, saksanpähkinöitä ja hieman kuitujauhetta (keto kaurakuitua, akaasiakuitua, pellavansiemenrouhetta tms.). Kaikki raaka-aineet sekoitetaan keskenään ja tarvittaessa makeutetaan hyvälaatuisella stevialla. Turpoavia kuituja en laita jogun sekaan vaan käytän niitä leivonnassa tai turvotan vedessä ja nautin sellaisenaan. Ja kyllä: käytän välillä pellavansiemenrouhetta enkä panikoi sen kanssa. Kuitulähteitä kannattaa vaihdella suolistomikrobien vuoksi, ei siis aina samaa kuitua. Lisäksi tarvittaessa voin lisätä muutaman tipan hyvälaatuista steviaa. Jos tarvitsen lisäenergiaa, niin lorautan vielä kuohukermaa sekaan. Luoja kun on hyvää! Yleensä nautin tämän ”jälkkärin” iltapalaksi tai jos aamutreenit ovat kuluttaneet paljon energiaa, niin puolelta päivin.
esimerkki nopeasta ja ravitsevasta ketoateriasta
pussillinen valmiiksi suikaloitua valkokaalia
1 sipuli
tuorejuustoa ja ranskankermaa
lohimedaljonki
sitruunaa
tilliä
suolaa
pippurisekoitusta
voita paistamiseen
Paista kaalisuikaleita ja sipulia paistinpannulla voissa kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Lisää tuorejuusto tai ranskankerma. Mausta suolalla, pippurisekoituksella tai herbamarella. Paista lohimedaljonki (tai muu proteiinilähde) voissa kypsäksi. Mausta suolalla ja purista lohen päälle tuoreen sitruunan mehua. Saksi lopuksi vielä tilliä lohen päälle.
Mikä on sun nopea ja herkullinen ketoateriasi- paljasta ihmeessä!
LUE MYÖS
Ketotietopaketti ja ruokapäiväkirjat
Ketoon liittyviä postauksia löydät kootusti täältä.
tulossa blogiin ihan pian
KAIKKI BLOGIN 200 VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ
SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA
Instani löydät nimellä satusjoholm.
Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.
Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.
Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.
Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .
Kiitos. Taas hyvää tietoa ja näkemyksiä.
Monet kaipaavat erilaisia chipsejä esim. ystävien kanssa iltaa istuttaessa. Tässä yksi vinkki kokeiltavaksi. Iso pussi lehtikaalta, josta voi leikata sen keskiruodon pois ja sitten loput pilkotaan saksilla chipsien kokoisiksi. Nämä isoon kulhoon, johon runsaasti oliiviöljyä ja vähän suolaa mausteeksi. Möyhennystä sen verran, että kaalit ovat joka puolelta oliiviöljyssä. Koko satsi laakealle pellille ja 120 asteiseen uuniin n. 45 minuutiksi. Tuo 120 astetta riittää haihduttamaan kosteuden mutta ei polta kuivuvaa kalia. Tuloksena on maukasta ja suussa mukavasti raksahtelevia kaalichipsejä.
Kiitos kommentistasi:) Ja kiitos vinkistä, noi on kyllä niiiiin hyviä:)