Hae
Kutsu vapauteen

VHH kahvijuustokakku

Vhh kahvijuustokakku- hienostunut valinta

Suklaa ja kahvi- kaksi mun lempparia hyytelökakun muodossa ja tietenkin vähähiilarisena. Vhh kahvijuustokakku on mielestäni tosi hienostunut ja sopii loistavasti juhlapyhien kahvipöytään. Kehittelin ohjeen aikoinaan pääsiäiseksi, jolloin koko perhe oli koossa kun vanhempani ja vanhin poikani tuli meille pääsiäistä viettämään. Tämä vhh kahvijuustokakku maistuu paremmalta kuin normi versiot eikä aiheuta verensokerin nopeita nousuja ja laskuja. Olisin siis leiponut tämän kakun vaikka en ketoruokavaliota noudattaisikaan. 

Millä voin korvata ja makrot?

Kakku on hyvin vähähiilarinen, yhdessä palassa on 8,4 g hiilaria. Sen lisäksi se on myös maidoton ja viljaton. Mitä tummemman suklaan valitset, sitä vähemmän hiilareita. Itse käytin 80 prosenttista tummaa suklaata. Maidottomat käyttävät maidotonta suklaata, tuorejuustoa ja kermaa ja viljattomat eivät voi käyttää kaurakermaa. Mikäli et halua käyttää hiilaritonta sokeria, niin voit korvata ne esimerkiksi kookos- tai täysraakaruokosokerilla. Muistathan aina blendata koivusokerin blenderissa ettei se narsku ärsyttävästi hampaissa.  Valmistukseen tarvitset irtopohjavuoan. Itse käytin kuvan kakkuun 20 cm leveää vuokaa, mutta voit käyttää leveämpää, jolloin kakusta ei tule niin korkea. Tiettyjen raaka-aineiden osalta voi valita useista vaihtoehdoista, joten makrot on laskettu seuraavien raaka-aineiden mukaan: vispikerma (rasva 38), 80 % tumma suklaa ja mascarpone.

Makrot 1 annos

rasva 41 g

proteiini 4,8 g

hiilihydraatti 8,4 g

kalorit 418

 

 

Ohje 16 annosta

Pohja

100 g gheetä tai kookosöljyä
2 dl saksanpähkinöitä
1/2 dl kookoshiutaleita (hiilarien määrä vaihtelee tosi paljon eri merkkien välillä)
ripaus karppisokeria
2 rkl vettä
1. Liota pähkinöitä vedessä vähintään neljä tuntia (voit käyttää liottamattomia pähkinöitä myös) ja kaada vesi pois.
2. Laita pähkinät, sulatettu rasva , kookoshiutaleet ja vesi blenderiin ja tasoita sileäksi. Liotetut pähkinät blendaantuvat helpommin.
3. Laita pohjan ainekset leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 20 cm tai enemmän) ja sivele vuoan reunaan öljyä, jotta kakku irtoaa helpommin.  Taputtele täyte kostutetuilla sormilla tasaiseksi, mutta älä painele liikaa, ettei pohjasta tule liian kova.
4. Laita pakastimeen tai jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistumisen ajaksi.

Täyte

4 dl vispi- tai soijakermaa
200 g tummaa suklaata (80%)
250 g mascarponejuustoa tai maidotonta tuorejuustoa
1,5 dl blendattua karppisokeria
1 dl  vahvaa kuumaa kahvia
1 tl aitoa vaniljaa
6 liivatetta
1. Vatkaa kerma kuohkeaksi. 
2. Sulata suklaa varovasti vesihauteessa. 
3. Sekoita jäähtynyt suklaa, tuorejuusto, sokeri ja vanilja sähkövatkaimella kerman sekaan. 
4. Liota liivatteita kylmässä vedessä vähintään 5 minuuttia.  
5. Keitä kahvi ja kiehauta sitä vielä kattilassa. 
6. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kuuman kahvin sekaan. 
7. Sekoita niin kauan kunnes ne ovat sulaneet tasaiseksi seokseksi. 
8. Lisää jäähtynyt liivateseos kermaseoksen sekaan ja sekoita  tasaiseksi. 
9. Kaada seos jähmettyneen pohjan päälle ja tasoita pinta sileäksi.
10. Anna täytteen jähmettyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai yön yli ennen kuorrutteen levittämistä.

Kuorrute

100 g tummaa suklaata (80 %)
0,75 dl vispi- tai soijakermaa
1. Sulata tumma suklaa vesihauteessa. 
2. Lämmitä kerma kattilassa lämpöiseksi, mutta älä anna kiehahtaa. 
3. Sekoita suklaa kerman joukkoon ja sekoita sileäksi. Voit vielä hieman lämmittää seosta kattilassa, mutta älä anna kiehua.
4. Sekoita kuorrutetta niin kauan kun se on jäähtynyt. Voit halutessasi lisätä vielä pienen nokareen voita tai gheetä kiiltoa antamaan.
5. Levitä jäähtynyt kuorrute kakun päälle ja tasoita. Koristele kakku haluamallasi tavalla. 
6. Anna suklaakakun vetäytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli ennen tarjoamista. Parhaimmillaan kakku on seuraavana päivänä. Säilytä kakku jääkaapissa.

 

KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *