Hae
Kutsu vapauteen

Terveys populistit rahastavat korona viruksella

koronan leviämistä yritetään hidastaa- terveyspopulistit levittävät disinformaatiota

 

Suomessa otetaan valmiuslaki käyttöön, koulut ja valtion rajat suljetaan, kansalaisia kielletään matkustamasta jne. Valmiuslain käyttö mahdollistaa kansalaisten perusoikeuksien rajoittamisen. Perusoikeuksia rajataan, jotta suomalaisen terveydenhuollon kantokyky pystyttäisiin turvaamaan eli suomeksi sanottuna pyritään turvaamaan se, että vakavasti sairastuneet saisivat sairaalahoitoa ja tarvittaessa tehohoitoa. Epidemiaa pyritään hidastamaan ja pitkittämään sen vuoksi, että tehohoitopaikkoja on Suomessa rajatusti. Kaikki tiedämme, että suurimmalle osalle meistä Korona voi olla hyvin lievä tauti. Mutta riskiryhmielle tappava eli valmiuslain käyttöönoton tarkoituksena on suojata riskiryhmiä.

 

voisi kuvitella että tilanteen vakavuus yhdistäisi ihmisiä

 

Elämme poikkeuksellista aikaa Suomen historiassa. Voisi kuvitella, että tilanteen vakavuus yhdistäisi ihmisiä ja hetkeksi jopa terveys populistit polttaisivat rauhanpiippua ja vetäisivät henkeä. Voisi kuvitella, että hetkeksi unohdettaisiin salaliittoteoriat ja väärän tiedon levittäminen. Voisi kuvitella, että pienen hetken ajan terveydenhuollon työntekijät ja virkamiehet saisivat rauhassa keskittyä pandemiaan varautumiseen ja potilaiden henkien pelastamiseen. Mutta ei…

 

Kuva Pasi Hakala/Studio Varjo

 

terveyspopulistit ottavat tilanteesta kaiken irti

 

Terveyspopulistit haluavat ottaa jälleen kerran tilanteesta sen hyödyn irti, mitä on otettavissa. En tiedä, onko kyse loputtomasta huomion hakemisesta ja oman liiketoiminnan kasvatamisesta vai ainoastaan siitä, että ihan joka tilanteessa pitää uida vastavirtaan ja hämmentää. Mitä tahansa julkinen terveydenhuolto/Suomen valtion päättääkin tehdä, aina se on väärin. Facebook pursuaa päivityksiä C-vitamiinin parantavasta voimasta Koronaan, milloin boostataan immuniteettia milloin milläkin valmisteella, kerrotaan käsidesien immuniteettia heikentävästä vaikutuksesta ja naureskellaan sille, miten ihmiset eivät ota terveyttä omiin käsiinsä. Kyseessä ei siis ole tiedon levittäminen siitä, miten omaa vastustuskykyä voi vahvistaa, vaan disinformaation jakaminen. Ja samalla tietenkin kiillotetaan omaa sädekehää ja kieriskellään omassa erinomaisuudessa.  Vaikka ihan varmasti jokainen tietää, että ihan kaikkea ei voi elämässä hallita vaikka ihmisellä olisikin rautainen immuniteetti ja että immuniteettia ei voi nopeasti vahvistaa jollakin supervalmisteella. Yksi asia, jota emme voi hallita, on elämä ja kuolema.

 

voisivatko populistit olla hetken hiljaa

 

Voisiko Suomessa olla hetken rauha, jolloin vastakkaisasettelusta luovuttaisiin ja puhallettaisiin samaan hiileen. Tai jos viimeksi mainittu on liikaa pyydetty, niin edes oltaisiin hiljaa ja lopetettaisiin väärän tiedon levittäminen. Unohdettaisiin hetkeksi oman somekuvan kiillottaminen ja viranomaisten haukkuminen ja pilkkaaminen. Suurin osa meistä suomalaisista näkee tämän disinformaation läpi. Todennäköisesti myös se pieni ihmisjoukko, joka yleensä vastustaa aina kaikkea ”virallista” ja näkee ympärillään jos jonkinmoista salaliittoa, ymmärtää, että ihmiskunta on vakavan asian edessä. On kuitenkin olemassa ihmisiä, jotka uskovat kaiken mitä netissä kerrotaan, eivätkä osaa suhteuttaa lukemaansa tietoa yhtään mihinkään.

Ihan turhan takia ei maailmaa päästetä talouslamaan ja taloushan tätä maailmaa kuitenkin pyörittää. Ja ihan turhaa ei ihmisten perusoikeuksia aleta rajaamaan ja kouluja sulkemaan. Jokaisen ihmisen elämä on elämisen arvoinen ja toivon, että ihan jokainen vakavasti sairastunut pääsee sairaalahoitoon ja tarvittaessa tehohoitoon. Puhalletaan yhteen hiileen, jotta pandemian eteneminen Suomessa hidastuisi ja siirtyisi eteenpäin. Noudatetaan hallituksen esittämiä rajoituksia vaikka ne vaikeuttavatkin arkipäivän rutiineja ja vievät meistä jokaisen epämukavuusalueelle.  Edes tämän yhden kerran.

 

Pasi Hakala/Studio Varjo

 

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

 

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

3 kommenttia

 1. Veikko P kirjoitti:

  No jaa. Kun puutarhuri keskittyy lannoittamaan vain yli-ikäisiä tai muuten huonosti kasvavia puita, niin hyvinvoivillakaan puilla ei ole tarpeeksi energiaa tuottaa kunnon satoa ensi vuonna. Koronaintoilu tekee juuri näin. Kun hyvä edellä mennään tarpeeksi pitkälle, niin se alkaa pikkuhiljaa huonontua.

 2. Hanna kirjoitti:

  Tämä on jälleen ajankohtainen kirjoitus, ja täyttä asiaa.
  Olen hieman hämmentynyt että teet yhteistyötä ja annat näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa juurikin ihmiselle joka omissa kanavissaan levittää väärää tietoa, ja tekee juuri näitä kuvailemiasi asioita.

  Seisotko edelleen tämän tekstin takana, tai voitko avata hieman syitä yhteistyöhönne… Henkilökohtaisesti en halua antaa hänelle minkäänlaista näkyvyyttä, minkä takia en myöskään voi seurata ig-livejäsi joiden aiheet itsessään olisi timanttia?

  Mukavaa syksyä teille ☀️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.