Hae
Kutsu vapauteen

Coctail palat- vähähiilihydraattiset, gluteenittomat, maidottomat ja hiivattomat


Mitä ihaninta naposteltavaa sellaisenaan illan istujaisiin tai alkupalaksi vaikkapa vappupöytään. Coctail palat on vähähiilihydraattisia, gluteenittomia, maidottomia ja hiivattomia. Koristele palat haluamallasi tavalla ravuilla, parmankinkulla, hedelmillä- päästä mielikuvituksesi valloilleen. Tein näitä vapuksi jääkaappiin ison pellillisen, mutta on aivan varma, etteivät nämä näe vappua:) Iloista ja energistä vappua kaikille<3

Pohjan ohje:

4 munaa
1 dl mantelijauhetta
1/2 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
1 rkl pellavaseimenrouhetta
1 rkl psylliumia (karkeaa)
2 tl leivinjauhetta
Sekoita aineet keskenään ja kaada pellille. Paista175 asteessa n. 20 minuuttia. Kun pohja on jäähtynyt leikkaa siitä neliön mallisia pieniä palasia. Ohjeesta tulee pellillinen eli coctail palojen määrä riippuu siitä minkä kokoisia niistä haluat- paljon tulee joka tapauksessa. Pohjasta tulee hieman rapea ja se irtoaa leivinpaperista todella hyvin. Pellavansiemenrouhe on lisätty ohjeeseen kuitulisäksi. Psyllium on myös loistava kuitulisä ja tuo pohjaan rakennetta. Pohjan hiilihydraattimäärä on 8 g, joten palasta kohden hiilareita ei tule juuri ollenkaan.

 
Täyte:
1 punasipuli/1 iso salottisipuli
5 rkl turkkilaista jogurttia/soijajogurttia HH n. 5g (riippuu valmisteesta)
3 rkl creamy ranch majoneesi kastiketta (ei välttämätön)
1,5 tl sokeria (karppaajat karppisokeria)
ripaus mustapippuria
1/2 tl suolaa
Hienonna sipuli ihan pieneksi ja sekoita aineet keskenään. Lusikoi täytettä palasten päälle ja koristele esimerkiksi ravuilla, savustettulla lohella, tillillä, mädillä tai vaikkapa parman kinkulla ja hunajamelonilla. Ylemmissä kuvissa on rapuja, kirjolohenmätiä ja tilliä. Alimmaisessa kuvassa on savustettua lohta (sekoitettu suoraan täytteeseen), joten ulkonäkö on hieman erilainen. Maidotonta ruokavaliota noudattavat korvaavat turkkilaisen jogurtin vaikkapa soijajogurtilla tai hapatetulla cashewjogurtilla, jonka ohje löytyy blogista.

 

 Muita vähähiilihydraattisia, gluteenittomia ja  maidottomia ruokaohjeita löytyy blogin etusivulta kohdasta ruokaohjeet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.