Hae
Kutsu vapauteen

Tuleeko meille toinen saksanpaimenkoira- parisuhdevääntöä ja tuponeuvottelut:)

kulunut viikko sujunut oudoissa merkeissä

 

 

Kuluneet viikot ovat sujuneet oudoissa merkeissä: ollaan väännetty Karin kanssa siitä, tuleeko meille heinäkuun lopussa toinen saksanpaimenkoira. Olemme päättäneet yhdessä, että vasta sitten kun Tutosta aika jättää, niin otamme mustan saksanpaimenkoira uroksen. Ja olenkin pystynyt pitämään tuon lupauksen, vaikka useat kasvattajat ovat tarjonneet mulle tosi kiinnostavia pentuja. Näin siis tähän asti. Kaikki muuttui jokin aika sitten sain Tuton kasvattajalta puhelun…

 

 

 

 

musta uros kiinnostavista vanhemmista

 

 

Sain kuulla, että kesäkuussa syntyy pentue, jonka emä on Tuton siskon tyttö (näyttää enemmän muuten Tutolta kuin Tuto itse) ja isä linjasta, josta olen jo pitkään ollut kiinnostunut. Selvitin pennun vanhempien taustat, luonteet ja terveystulokset. Vihjaisin asiasta Karille, joka ei todellakaan näyttänyt asialle vihreää valoa. Hän oikeutetun ymmärrettävästi muistutti mua meidän sopimuksesta. Sitä paitsi, jos meille tulisi pentu, niin itse asiassa meillä olisi sitten kaksi pentua yhden yli 9-vuotiaan seniorin sijaan: Tuto muuttuu pennun seurassa IHAN pennuksi.  Ei nyt sentään ihan kaikella tavalla, mutta tosi monella kuitenkin. Pennun hankintaa vastaan on myös se tosiasia, että mulla tulee olemaan runsaasti reissupäiviä syyskuusta alkaen. Tämä tarkoittaisi sitä, että herra Sjöholm olisi kotona jumissa  kahden koiran kanssa pissoja ja kakkoja siivoten kun minä huitelisin reissussa 😎 Eli ymmärrän toki hänen näkökulmansa asiaan ja olin jo hautaamassa pentuasiaa kunnes….

 

 

täydenkuun ja kuunpimennyksen pentue

 

 

…sain kuulla, että pentu astutettiin täyden kuun aikaan, syntyi viikko sitten täydenkuun ja kuunpimennyksen aikaan. Tuto haukkui ja herätti mut sinä yönä kun pentue syntyi (ei hauku KOSKAAN yöllä ellei joku yritä murtautua meille, asiasta on kokemusta). Ei voisi olla selvemmät ennusmerkit. Vähemmätkin ennusmerkit riittäisivät mulle. Mulle tuli tosi vahva aavistus, että tuo pentu vaan tulee meille, se on meille tarkoitettu.  Saa nauraa, mutta uskon siihen, että pentu valitsee ihmisen eikä toistepäin. Sama juttu koiran koulutuksessa: koira kouluttaa paljon enemmän ohjaajaa kuin ohjaaja koiraa.

 

 

pentu sotkisi meidän leppoisan elämän

 

 

Ehdottomasti pentu mullistaisi meidän leppoisan elämän.  Asutaan kahdestaan Karin kanssa kotona kun pojat asuvat jo omillaan ja Tuto on jo sen ikäinen, että päästään todella helpolla.  Jos multa kysytään, niin päästään liiankin helpolla. Jos pentu tulisi meille, niin joutuisin tekemään paljon käytännön järjestelyitä syksyn suhteen ja auto menisi kenties vaihtoon. Lisäksi armoton koulutusrumba alkaisi taas alusta, joka tarkoittaisi sitä, että minulla olisi päässä enemmän havuneulasia kuin hiuksia ja että viettäisin ”kaiket illat” pellolla 🙂 Kaksi koiraa ei ole sama kuin yksi eikä se toinen koira mene siinä sivussa. Koiranpentu on aina tosi iso työmaa ja käyttölinjainen saksanpaimenkoira (toki muutkin koirat) pitää AINA normi hoitamisen lisäksi kouluttaa ja sosiaalistaa.

 

 

 

 

mutta olisihan se kutkuttavan ihanaa

 

 

Mutta olisihan se kamalasta työmaasta huolimatta ihanaa: pääsisin taas harrastamaan koiran kanssa, Tuto saisi kamun ja eihän mikään voi aiheuttaa enemmän iloa kuin koira- kaksi koiraa tietenkin tuplailon. Ja onhan meillä iso piha ja talo, jonne mahtuisi ja pentu saisi harrastavan, hyvän ja liikunnallisen kodin. Lisäksi Tuto kouluttaisi pentua, niin teki poikani saksanpaimenkoirankin kanssa. Tosin pari juttua olisi saanut jättää opettamatta 🙄 Lisäksi onko elämässä pakko päästä helpolla?

 

 

joudun tuponeuvotteluihin

 

 

Meillä on nyt kova, mutta asiallainen vääntö menossa asiasta. Kari ”ilmoitti”,  että pennun hankinnan tiimoilta järjestetään virallinen tuponeuvottelu 😆 Meillä pidetään aina tuponeuvottelu kaikista tosi tärkeistä asioista, joista ei olla ihan samaa mieltä:) Kari on kokenut neuvottelija ja tiedän, etten pääse neuvottelussa helpolla ja mun pitää valmistautua niihin huolella asia- ja tunneargumentteja esittäen. Koska täydenkuun ja kuunpidennyksen pentu. Koska uros. Koska musta. Koska ennusmerkit. Ja koska musta vaan tuntuu, että se tulee meille.

 

 

Ja eikös se vaan ole niin, että jokaisella naisella pitää olla kaksi saksanpaimenkoiraa 😉 

 

 

Edellinen postaus: suolistoa hellivä raakapuuro ja tietopaketti kuiduista

 

 

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

 

 

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä.

2 kommenttia

  1. Päivi kirjoitti:

    No mutta pitäähän perinteillä olla jatkaja. Säikäytä mies pöydän ääressä, pyydä hänet miettimään autiota, hiljaisuudesta huutavaa kotia. Jokainen koiraansa rakastava järkyttyy… Mutta se on estettävissä ottamalla nyt oppipoika, kaikki viisaus ja ennen kaikkea teidän käyttöohjeet siirtyvät. Koska jos tupa ehtii tyhjäksi, kaikki koira herranne viisaus, rakkaus katoaa, ja olette orpoina, koska tyhjään tilaan on vaikea tuoda uutta ilman vertailua. Ja ennen kaikkea kaikkea, eihän tähtiin kirjoitettua kannata estää, kuka haluaa uhmata kohtaloa ? Ja kyllä, kaksi koiraa pitää olla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *