Hae
Kutsu vapauteen
Kaupallinen yhteistyö

Eteeriset öljyt joita ilman en voisi elää!!!

Kaupallinen yhteistyö: https://www.puhdasplus.fi/puhdas-eteeriset-oljyt/
*Sisältää mainoslinkkejä

Eteeriset öljyt piristävät, rauhoittavat, lievittävät stressiä, parantavat keskittymiskykyä, edistävät unensaantia, helpottavat lihaskipuja ja tulehduksia- listaa voisi jatkaa loputtomiin. Olen käyttänyt eteerisiä öljyä jo vuosikausia päivittäin suoraan iholla, diffuuserissa ja välillä nuuhkaisen tuoksua suoraan pullosta. Valitsen yleensä öljyn intuitiivisesti eli käytän sitä, mikä vetää sillä hetkellä eniten puoleensa. Iltaisin käytän rauhoittavia öljyä ja aamulla virkistäviä. Eteeristen öljyjen maailma on todella kiehtova ja öljyistä voi tehdä ihania tuoksusekoituksia. Esittelen tässä postauksessa omat suosikkini öljyni ja öljysekoitukseni. Eteeriset öljyt ovat monikäyttöisiä. Niitä voi käyttää iholla, diffuuserissa (tilaa diffuuseri -25%:n alennuksella täältä), tuoksulyhdyssä, kylpyvedessä (sekoitetaan pieneen määrään kermaa, hunajaa tai saippuaa),  suihkepullossa, saunan löylyvedessä, hieronnassa, istumakylvyissä, siivousvedessä tai tuoksutella suoraan pullosta . Mikäli käytät eteerisiä öljyjä suoraan iholla, niin ne pitää laimentaa pohjaöljyyn. Ainoastaan laventelia ja tea treeta voi käyttää suoraan iholle.

 

 

 

 

Virkistävät eteeriset öljy suosikkini

 

 

Eteerinen piparminttuöljy on kestosuosikkini. Käytän sitä aina kun tunnen oloni stressaantuneeksi ja väsyneeksi. Yhdessä rosmariinin ja bergamontin kanssa se parantaa aivotoimintaa ja muistia. Se helpottaa myös monia kiputiloja, erityisesti päänsärkyä. Minulla on käsilaukussani aina piparminttua roll-on pullossa ja sipaisen sitä niskaani ja ranteisiini pitkin päivää. Yhdistän usein piparminttua sitruunaan, appelsiiniin, greippiin ja rosmariiniin.

 

VINKKI JALKAKYLPYYN JA HIUSHOITOON: Tee itsellesi virkistävä jalkakylpy sekoittamalla lämpimän veden sekaan muutama tippa eteeristä piparminttuöljyä. Aivan ihanan virkistävän hiushoidon saat sekoittamalla seesamöljyyn muutaman tipan piparminttuöljyä ja hieromalla sen päänahkaan.

 

Eteerinen rosmariiniöljy  energisoi, vahvistaa ja virkistää. Se myös parantaa keskittymistä, aivotoimintaa, muistia ja tehostaa ruoansulatusta ja stimuloi verenkiertoa. Sitä käytetään uupumukseen, ylirasitustiloihin, lisämunuaisten tukemiseen, aivosumuun, hermostuneisuuteen, flunssaan, suonikohjuihin ja lihaskireyksiin. Rosmariini nostaa verenpainetta, joten korkeasta verenpaineesta kärsivien kannattaa noudattaa varovaisuutta sen käytön suhteen. Rosmariini on myös loistava anti-age öljy iholle. Rosmariini sopii hyvin yhteen piparmintun, sitrusöljyjen, bergamotin, nerolin ja tea treen kanssa.

VINKKI MIELENKIERKKAUTEEN JA TYÖTEHON LISÄÄMISEEN: sekoita muutama tippa rosmariinia ja sitruunaa pohjaöljyyn ja hiero sitä niskaasi ja ohimoillesi.
Eteerinen sitruunaöljy virkistää, energisoi, parantaa aivotoimintaa ja keskittymiskykyä. Lisäksi se tehostaa ruoansulatusta ja stimuloi verenkiertoa. Sitruuna on todella monikäyttöinen öljy- voit käyttää sitä siivouksessa lisäämällä sitä muutaman tipan siivousveden sekaan. Sitrusöljyt aiheuttavat valoherkkyyttä, joten vältä sen käyttöä auringonvalossa.
VINKKI ITSETEHTYYN DEODORANTTIIN: Sekoita muutama tippa sitruunaöljyä pohjaöljyyn ja hiero kainaloihin.

Muistathan laimentaa eteeriset öljy aina pohjaöljyyn. Lue lisää pohjaöljyistä ja valitse oma suosikkisi täältä.

 

 

rauhoittavat eteeriset öljyt

 

 

 

Eteerinen laventeliöljy tasapainottaa ja rauhoittaa. Laventelia ei tarvitse laimentaa pohjaöljyyn vaan sitä voit hieroa suoraan iholle. Siitä voi tehdä ihania rauhoittavia ja stressiä lievittäviä tuoksusekoituksia. Sitä voit suihkutella suihkepullosta huoneilmaan (sekoita öljy veteen) ja  liina vaatteisiin tuomaan rauhoittavaa raikkautta. Käytän laventelia iltaisin yhdessä ylang ylangin ja sitruunan kanssa yöunta tukemaan. Toiset taas hierovat laventelia isovarpaisiin tai jalkapohjiin ennen nukkumaan menoa. Laventeli on ehkä tunnetuin ja monikäyttöisin eteerinen öljy- varma valinta silloin kun haluat rauhoittua ja tasapainottua.

 

Eteerinen ylang-ylang-öljy oli ensimmäisiä eteerisiä öljyjä, joihin tutustuin vuosia sitten. Sitä kutsutaan rakkausöljyksi, koska se syventää tunteita ja lisää empatiaa. Rauhoittavan vaikutuksensa ansiosta se vähentää stressiä ja uupumusta. Ylang-ylang laskee verenpainetta, joten olethan tarkkana sen kanssa mikäli kärsit alhaisesta verenpaineesta.

 

Eteerinen appelsiiniöljy lievittää stressiä, rauhoittaa ja kohottaa mielialaa. Sen sanotaan myös lisäävän rohkeutta ja luovuutta, vähentävän hermostuneisuutta ja auttavan kuukautiskivuissa. Sitä voi lisätä huuhteluaineeseen raikastamaan pyykkiä. Käytän appelsiinia diffuuserissa joko muiden sitrusöljyjen kanssa tai kanelin ja

 

VINKKI RAUHALLISEEN YÖUNEEN: Sekoita muutama tippa laventelia, ylang-ylangia ja appelsiinia pohjaöljyyn ja hiero niskaan ja ranteisiin. Voit tehdä yöpyöydällesi roll-on pulloon valmiin tuoksusekoituksen, jota voit sipaista ihollesi mikäli heräät kesken unien.

 

 

 

 

tilaa eteerisiä öljyjä puhdas plussan verkkokaupasta -25%:n alennuksella

 

 

Koodilla ”kutsuvapauteen” saat peräti -25%:n alennuksen Puhdas plussan eteerisistä öljyistä  ja kaikista muistakin tuotteista kun tilaat tuotteet Puhdas Plussan verkkosivuilta. Olen todella iloinen, että minulla on mahdollisuus tarjota lukijoilleni näin suuri alennus!

 

 

Tuu instaan: satusjoholm

 

 

 

Minulla on käytössä tämä diffuuseri. Tilaa tuote täältä – 25%:n alennuksella.

 

Edelliset postaukset

 

Kaupallinen yhteistyö: https://www.puhdasplus.fi/puhdas-eteeriset-oljyt/

2 kommenttia

  1. Piitu kirjoitti:

    Kuinka saat diffuuserista aiemman tuoksun ”pois”? Olen sumuttanut sitruunaa ja tuntuu että se tuoksu on jämähtänyt diffuuseriin. Eihän se sitruuna tietenkään huono tuoksu ole, mutta jotain muutakin vois tuoksutella ?

    • kutsuvapauteen kirjoitti:

      Itse asiassa en ole koskaan edes kiinnitänyt asiaan mitään huomiota eli en varmaan mitenkään:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.