Hae
Kutsu vapauteen

Painonhallinta- näillä vinkeillä epäonnistut varmasti!

Tiedätte, että olen kirjoittanut paljon painonhallinnasta ja hyvinvoinnista. Tällä kertaa viihdytin itseäni hieman erilaisella postauksella. Seuraavaksi kirjoitan repsahduksesta, koska se koskettaa meitä jokaista. Olen saanut paljon viestiä lukijoiltani, jotka syyttävät itseään siitä, etteivät pysty noudattamaan tiukkaa ruokavaliota joka tilanteessa vaan aina jossakin välissä tulee repsahdus. Se on täysin inhimillistä ja sitä tapahtuu kaikille. Mutta nyt ensin tämä postaus. Ja varoitus: postaus on kirjoitettu pilke silmässä joten jos nuttura kiristää, niin ÄLÄ LUE!!!

Seuraavilla vinkeillä epäonnistut aivan varmasti painonhallinnassa/elämäntapamuutoksessa:


Älä koskaan pidä ruokapäiväkirjaa vaan luota siihen ikuisesti, että lihot siitä kun näet tai haistat ruokaa. Saatat lihoa myös siitä kun naapurisi herkuttelee.

Vedä aina napa täyteen eli ähkyksi! Mikäli et osaa syödä ähkyksi asti, niin opettele vaikka siellä ruotsinlaivalla. Vatsalaukku on elastinen.

Seiso usein peilin edessä, säti itseäsi ja etsi vartalostasi kaikkea paskaa.

Jojoile mahdollisimman paljon: tiputa painoa nopeasti ja aina repsahduksen jälkeen säti itseäsi ja palaa vanhoihin ruokailutottumuksiin. Ja sitten kun kilot ovat tulleet takaisin, aloita uusi entistä ankarampi dieetti.

Näe nälkää, mitä enemmän sen parempi.

Tee syömisestä mahdollisimman vaikeaa: syö mahdollisimman kalliisti ja sellaisia ruoka-aineita, joita ei voi ostaa edes hyvin varustelluista ruokakaupoista. Tuotteet pitää aina tilata nettikaupasta tai hyvinvarustellusta luontaistuotekaupasta. Mielellään eri puolelta maailmaa. Olethan lukenut jo suositun postauksen ”mies ruokakaupassa vaimon kirjoittaman ruokalapun kanssa”, löydät sen täältä.
Syö eri ruokia kuin muu perheesi, jotta joudut mahdollisesti kokkaamaan useita eri ruokia päivittäin.

Nauti ainoastaan ruokia, joissa on pitkä kypsennysaika ja monta vaihetta. Esimerkkinä rosvapaisti on loistava: ensin osta pala maata, sitten kaiva kuoppa jne.

Syö mautonta ruokaa ja sellaista, jota et missään nimessä söisi ellet olisi dieetillä. Eli pidä erillään dieettiruoka ja normiruoka.

Tee tarkka lista lihottavista ja ei lihottavista ruoka-aineista ja usko tuohon listaan, se on raamattusi.

Älä jousta koskaan, ei siis ikinä!! Ei juhlissa, ei jouluna eikä juhannuksena. Ole tässä asiassa aivan ehdoton. Ja kerro se myös muille. Voit myös syyllistää muita.

Ole hysteerisen tarkka kotimaisen lihan alkuperästä ja syö ainoastaan ruoholla kasvatettua lihaa. AINA! Pidä huoli, että vähintään puolet ajastasi menee lihan perässä juoksemiseen, tilaamiseen tai metsästämiseen.

 

Tee ruokavaliostasi suuri numero: puhu ruokavaliostasi kovaan ääneen joka paikassa ja kaikille.
Ajattele ruokaa koko ajan. Aamulla ensimmäisenä kun heräät ja illalla viimeisenä. Liity kaikkiin mahdollisiin facen ruokaryhmiin ja seuraa keskustelua online koko ajan. Varo ettet jää mistään tiedosta paitsi.
Usko kaikki mitä somessa sanotaan. Kaikki tieteellinen tutkimus on turhaa ja kokemusasiantuntijuus korvaa AINA tieteelliset tutkimukset, jotka perustuvat korruptioon.
Älä kuuntele omaa elimistöä. Se vaan puhdistuu jos olet kuukausitolkulla vesiripulilla aamusta iltaan ja kasvosi kukkivat etkä jaksa sanoa edes kissaa.
Eristäydy ja kieltäydy kutsuista, koska kaikenlaiset kohtaamiset ja tapaamiset ovat iso riski repsahdukselle.
Jos repsahdat kerran, niin peli on menetetty koko loppuelämän ajaksi.
Älä herran jumala liiku! Sinulla on monta syytä olla liikkumatta: vammautumisriski, ylikunto, ajanpuute, ruokahalun lisääntyminen, kortisolin kohoaminen jne.
Stressaa ihan kaikesta. Tiedät olevasi oikealla tiellä mikäli keskellä yötä sydän jyskyttää niin kovaa ettet saa nukuttua. Älä missään nimessä tee hengitysharjoituksia äläkä aloita joogaa.
Jos burnout kolkuttelee ovella, älä tee mitään muutoksia elämääsi vaan osta rauhoittavia yrttejä kasapäin. Mitä enemmän, sen parempi- jos munuaiset poksahtaa, niin ainakin yritit.
Älä ikinä mittauta kilppariarvoja vaikka tukka irtoaisi tukkoina päästä, olo olisi taikinamainen etkä muistaisi omaa nimeäsi.
Älä liiku luonnossa ettei stressitasosi laske!! Äläkä missään nimessä silitä ja pussaa koiraa tai muita kotieläimiä.
Pidä huoli, ettet nuku liikaa. Räplää kännyä yömyöhään, riitele jonkun kanssa, mieti tekemättömiä työjuttuja ja mikäli sorrut harrastamaan liikuntaa, niin tee se verenmaku suussa juuri ennen nukkumaan menoa. Mene sänkyyn suoraan saunasta, jolloin aivojesi lämpötila on koholla.
Ajattele päivittäin kaikkea missä olet elämässäsi epäonnistunut ja etsi syyllinen huonoon oloosi (lääkäri, puoliso, lapset, omat vanhemmat, sairaus jne). Vinkki: kirjaa iltaisin sängyssä ennen nukkumaan menoa ylös kaikki asiat joissa olet surkea.
Syö tunteisiisi- se auttaa avaamaan tunnelukot ja poistaa ahdistuksen. Älä koskaan pohdi mihin tunteeseen jääkaapin ovi narahtaa!

Opeta tunnesyöminen myös lapsillesi: jokaisesta onnistumisesta tai epäonnistumisesta suit sukkelaan mäkkäriin tai heseen. Erityisen tärkeää on lohduttaa surullista lasta herkuilla!

Vertaa itseäsi muihin ja ymmärä, että kaikki hoikat ihmiset omaavat täydellisen itsekurin eivätka esim. koskaan herkuttele.
Närkästy kaikesta, myös tästä postauksesta. Tämähän on selvästi normaalipainoisen ylimielistä kettuilua ylipainoisille.
JA SE TÄRKEIN: et pysty onnistumaan painonhallissa ilman maksullista tsemppiryhmää. Etsi itsellesi palveluntarjoaja, joka tekee kaiken valmiiksi puolestasi. Sinun ei tarvitse muuta kuin pistää pötäkkää pöytään ja noudattaa ulkoapäin annettuja ohjeita, ei tarvitse edes ajatella. Ryhmä tsemppaa sinua jatkuvasti ja takoo päähäsi mitä saat syödä ja mitä saat ajatella. Ryhmän nimi voisi olla vaikkapa ”Laihdutan sinut vaikka väkisin”.
???

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

4 kommenttia

 1. Unknown kirjoitti:

  Ihanaa, kiitos

 2. Kutsu Vapauteen kirjoitti:

  Ole hyvä:):):)

 3. Eeva kirjoitti:

  Hei, mitkä on sun ketosämpylöiden makrot? Tein niitä ja koetin laskea. Viiko olla että 100 g sämpylää on 809 kcal? Miten ne pitää laskea?

  Olen tehnyt ketoruokia kaikilla ohjeillasi, missä on laskettu makrot, siis ilmoitettu reseptin yhteydessä. Inhoan laskemista mutta laihtua pitää. (Uniapnea, refluksi, kohonnut verensokeri).

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Mitä ketosämpylöitä tarkoitat? Blogissa on älyttömästi ketosämpylä ohjeita. Joo noihin
   vanhoihin ohjeisiin ei ole makroja laskettu. Uusimpiin on ja myös kaikki ohjeet jotka
   esiintyy kirjassani, niin niissä on myös makrot laskettu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.