Hae
Kutsu vapauteen

Eihän tästä ketoosista tuu yhtään mitään!

valkkaria ja shampanjaa

 

 

Mietin eilen kun ajoimme kotiin Natural Beauty Eventistä Kirkkonummelta, että onko mun ketoosi katkeillut viimeisen parin viikon aikana jo liian monta kertaa. Koko ajan on ollut juhlia ja tapahtumia ja tapojeni vastaisesti olen nauttinut viimeisen kahden viikon aikana peräti kolmena päivänä shampanjaa ja viiniä (niin, ja mansikatkin ovat maistuneet). Ja se on mulle tosi paljon! Ensin oli juhannus, sitten olimme ystävä pariskunnan kanssa veneilemässä ja nyt sitten vielä ”miniloma” ihanassa tapahtumassa. En ole juonut kerralla paljoa, mutta kyllähän pari kolme (tuon 3 on jo mulle iso määrä) lasia viiniä ketoosin katkaisee. Ja nyt olen huomannut myös sellaisen asian, että mikäli juon alkoholia, niin siitä seuraa usein se, että syön myös hiilareita normaalia enemmän. Olen suhtautunut asiaan rennosti- ikään kuin tarkkailisin itseäni ja toimintaani itseni ulkopuolelta huvittuneen uteliaasti. Tyyliin, mitähän tämä asia haluaa minulle kertoa itsestäni.

 

 

Lue postauksia painonhallinnasta ja ketoruokavaliosta täältä.

 

 

tarkoituksena ei ole villitä muita

 

 

En ole ketoosissa laihduttaakseni enkä hoida sillä mitään sairautta, joten olen nyt suonut itselleni tämän rennomman asenteen ketoosin suhteen nyt kesän aikana. Enhän mä aikaisemminkaan ole asian suhteen älyttömiä nipottanut, olen pitänyt hiilaripäiviä aina silloin tällöin. Hujahdan nopeasti takaisin ketoosiin ja aineenvaihdunta saa sopivasti hyvää buustia, joten tämä on sopinut minulle hyvin. Kaikillehan se ei sovi, koska olemme yksilöitä. Eli tämän postauksen tarkoituksena ei siis ole villitä muita ketoilijoita:) Aluksi mua vähän huoletti viime aikainen ”keikkuminen ketoosiin ja ulos”, mutta nyt olen parin viikon ajalta huomannut, ettei se tuota mulle mitään vaikeuksia. Olen todellakin ihmetellyt asiaa! Ehkä se johtuu siitä, että olen elämäni aikana ollut niin pitkiä aikoja ketoosissa, että metabolinen joustavuus todellakin toimii. Olen sitäkin miettinyt, että mulle saattaisi jopa sopia sekin, että pitäisin joka viikko hiilaripäivän. Varsinkin kun liikun älyttömästi. Runsas liikunta onnistuu ketoosissa oikein hyvin omalla kohdallani eli en tarkoita sitä, että sen takia pitäisi pitää hiilaripäivä kuitenkaan. Se vaan ehkä osaltaa selittää miksi ketoosiin takaisin pääseminen on mulle todella helppoa.

 

 

 

Lue myös: Ketotietopaketti ja ketopäiväkirjat

 

 

Askeetikko nautiskelija

 

 

Joo! Että tämmöisiä sekavia mietteitä tällä kertaa. Olen tullut siihen tulokseen, että varmasti mun syömishäiriö tausta nuoruudessa vaikuttaa vahvasti siihen, etten tule koskaan olemaan ruokavalion suhteen täysin ehdoton. Mulla on kokemusta siitä, miten vakavaksi tilanne voi mennä kun ruokavalio ei olekaan enää renki vaan isäntä. Siihen verrattuna hiilaripäivä silloin tällöin on aika pieni murhe. Haluan pitää itselläni myös tietyn vapauden myös ketoruokavaliolla enkä halua taistella mielihalujani vastaan. Uskon, että se kostautuu AINA pitkällä tähtäimellä. Eri asia on tietenkin jos niitä mielihaluja alkaa olla liian usein. Silloinhan se ei ole enää vapautta, vaan asia on päinvastoin. Tätä postausta kirjoittaessani mietin, että onko tätä järkeä julkaista? Sekoittaako tämä vaan niiden ihmisten päätä, jotka ovat juuri aloittaneet ketoruokavalion ja haluavat selkeyttä elämäänsä? Julkaisen nyt kuitenkin, koska haluan että mun seuraajat tietävät millainen mä oikeasti olen. Pääsääntöisesti hyvin kurinalainen ja askeettinen, mutta viime aikoina mussa on alkanut nousemaan esiin myös tämmöinen lepsumpi nautiskelija puoli. Ja päivä päivältä mä tykkään siitä puolesta itsessäni yhä enemmän. Siinä on nimittäin jotakin paljon inhimillisempää kuin siinä askeettisessa Sadussa, joka on myös osa minua. Ja ainakin vielä se hurjan paljon suurempi osa:)

 

 

Tuu seuraa mua instassa: satusjoholm ja 2blackgsd

 

 

TILAA SUPER SUOSITTU VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEITA KIRJA

 

 

VHH ruoka- ja herkkuohjeita kirjan voit tilata täältä: kari.sjoholm10@outlook.com Kirja maksaa blogini lukijoille 23,50 + postimaksu 4,90 euroa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.