Nougat-suklaapatukka ilman lisättyä sokeria
Nougat-suklaapatukat- niihin hetkiin kun tekee mieli jotakin hyvää? Vaikka patukan valmistamisessa on kolme työvaihetta, niin kovin homma on raaka-aineiden hankkiminen. Kun ne on hankittu ja valmiina, niin patukan teko sujuu helposti. Toki pakastaminen joka välissä pidentää valmistusaikaa, joten super nopeasti nämä eivät valmistu. Toi nougat muuten on ihan sairaan hyvää ja sitä voisi laittaa enemmänkin tähän patukkaan. Eli halutessasi voit vaikkapa tuplata nougatin määrän. Kuvan patukoihin lisäsin hieman kaakaonibsejä, mutta mielestäni ne eivät sopineet juuri tähän ohjeeseen kovinkaan hyvin, joten siksi ohje ei sisällä niitä vaikka kuvassa nibsejä hieman näkyykin.
Patukka sopii erinomaisesti erikoisruokavaliota noudattaville, sillä patukat ovat maidottomia, gluteenittomia ja viljattomia. Vähähiilarisia nämä eivät ole taatelin vuoksi, mutta niiden ansiosta patukat eivät sisällä lainkaan lisättyä sokeria. Tosin kuorrute tehdään tummasta suklaasta, joka sisältää hieman sokeria. Mitä tummempi suklaa, sitä vähemmän sokeria, joten kannattaa vähintään 70 %:sta tummaa suklaata. Mikäli käytät pähkinöitä etkä pähkinätahnaa, niin suosittelen pähkinöiden liottamista, yleensä 4 tuntia riittää. Valmistamiseen tarvitset blenderin tai sauvasekoittimen.
Ohjeessa käytettäviä tuotteita voit tilata edullisesti FitnessFirstin nettikaupasta
Blogin lukijana saat Fitnessfirstin normaalihintaisista tuotteista -10 %:n alennuksen koodilla ”kutsuvapauteen”. Kun klikkaat ohjeessa tummennetulla fontilla olevia tuotteita, niin pääset suoraan nettikauppaan ja voit ostaa tuotteita huomattavasti edullisemmin kuin marketeista. Täältä pääset Fitnessfirtin nettikauppaan.
Ohje
1 dl kookosmannaa
1 dl cashew- tai parapähkinätahnaa tai pähkinöitä
0,75 dl kaakaovoita
1 dl hunajaa tai kivettömiä taateleita
2 rkl raakakaakaota
1 rkl lucumaa
Laita kaikki aineosat blenderiin ja blendaa sileäksi. Mikäli massa on liian paksua, lisää hi
eman kookos- tai kaurakermaa. Laita massa 10×15 cm:n kokoiseen vuokaan ja tasoita pinta sileäksi. Pakasta 1-2 tuntia.
eman kookos- tai kaurakermaa. Laita massa 10×15 cm:n kokoiseen vuokaan ja tasoita pinta sileäksi. Pakasta 1-2 tuntia.
Nougat
1 dl cashew- tai parapähkinätahnaa
0,5 dl kookos- tai kaurakermaa
Laita kaikki aineosat blenderiin ja blendaa sileäksi. Lisää nougat pohjan päälle ja pakasta uudelleen 1-2 tunti.
Kuorrutus
2 dl raakasuklaamassaa tai
2 dl tummaa suklaata
0,5 dl kaakaovoita
Sulata raakasuklaamassa tai tumma suklaa ja kaakaovoi miedossa vesihauteessa. Kuorruta patukat jäähtyneellä suklaalla. Laita vielä hetkeksi jähmettymään pakastimeen tai jääkaappiin. Säilytä patukat jääkaapissa.
OHJEESSA ESIINTYVISTÄ TUOTTEISTA
Ohjeessa esiintyviä tuotteita voi tilata edullisesti *täältä. Koodilla ”kutsuvapauteen” saat -10%:n alen normaalihintaisesta FitnessFirstin tuotteista.
Nam. Tais mennä kokeiluun. Kaikki aineet löytyy kotoa ?? – kiitos ja nam ?
❤️❤️ Nää on hyviä??