Hae
Kutsu vapauteen

Hiustenhoito viikko- kapillaari- ja öljyhoitoja ja kasvivärjäystä


Olen vasta vajaan vuoden ajan kiinnittänyt huomiota hiusten hoitamiseen. Siihen asti ne ovat vaan roikkuneet päässä eivätkä ole saanet minulta sen kummenpaa huomiota kuin pesut ja normi laitot. Toki olen kampaajalla käynyt säännöllisesti, viimeksi heinäkuussa, jolloin leikkuutin hiuksia ja otin synteettisen tumman kestovärin. Sen jälkeen hiukset ovat saaneetkin kasvaa ihan vapaasti. Olen vaan hoitanut niitä usealla eri tavalla ja värjännyt kasvivärillä kolme kertaa. Ilahduttavasti hoidoista on ollut hyötyä: päänahka ja hiukset ovat paremmassa kunnossa kuin koskaan aikaisemmin. Esimerkiksi luonnonkiharille hiuksille tyypillinen pörröisyys on vähentynyt oleellisesti ja hiukset ovat selvästi sileämmät ja pehmeämmät.


Kipinä hiusten hoitamiseen tuli Jyväskylän Hiusklinikan Miisa Rauhalta, joka teki viime keväänä minulle hiusjuuritutkimuksen, jonka tuloksista voit lukea täältä: http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/02/hiusjuuritutkimus.html. Kuten huomaat mitään järkyttävää ei löytynyt, mutta halusin silti että minulle tehdään kapillaarihoitosarja, joka on ainut hoito jossa vaikuttava aine pääsee hiusjuureen saakka. Vaikuttavana aineena on erikoismenetelmällä tehty maitoheravalmiste, joka on luonnollinen antiseptinen aine ja pääsee matalan viskositeetin ansiosta hyvin imeytymään hiustuppeen. Kapillaarihoito puhdistaa hiukset, hiuspohjan ja hiustupen sekä liuottaa hiustuppeen kuulumattomat hiustuotejäänteet ja jähmettyneen sekä kiteytyneen talin. Se edesauttaa uusien hiusten kasvua poistamalla hiustupesta kuolleet hiukset ja rauhoittaa tulehtunutta, ärsyyntynyttä ja kutiavaa hiuspohjaa sekä vähentää tulehduksia. 

 Miisa teki minulle taas kerran kapillaarihoidon. Ennen hoitoa hän pesi hiukseni syväpuhdistavalla shampolla. Hoidon jälkeen rentouduin vielä tovin bemer matolla, joka vilkastuttaa  mikroverenkiertoa.  Bemer terapia säännöllisesti käytettynä tukee kehoa tehokkaasti taistelussa sairauksia ja kehon toimintahäiriöitä vastaan, parantaa unen laatua sekä tukee kehon omia parantumis- ja uudistumisprosesseja. Terapian kliininen teho on todistettu lukuisissa tieteellisissä tutkimuksissa. Hoitojen jälkeen ja jopa niiden aikana tulee yleensä kova jano ja vettä pitääkin juoda paljon. Pelkästään päänahan käsittely poistaa kuonaa elimistöstä ja vilkastuttaa aineenvaihduntaa. Bemer hoito vielä lisää vaikutusta entisestään.
Rentouttavaa vaikutusta tehosti Young Livingin stressiä poistava eteerinen öljy, jota tulvi huoneeseen diffuuserin kautta. Todella miellyttävää ja rentouttavaa- kotiin ajaessani maailma näytti ihan oikeasti paljon kirkkaammalta kuin Hiusklinikalle ajaessa. Päänahan käsittelyllä on todellakin ajatuksia kirkastava vaikutus. Sovimmekin Miisan kanssa, että tämä hoitosarja toistetaan pari kertaa vielä helmikuun aikana.

Muutaman päivän kuluttua hoidosta värjäsin hiukseni mustalla kasvivärillä, joka hoitaa hiuksia ja päänahkaa. Värjäys onnistui mielestäni hyvin: koko asunto ei ollut mustassa värissä ja värikin tuntuu syvenevän kerta kerralta. Annoin värin vaikuttaa tällä kertaa 3 tuntia. Edellisestä värjäsykerrasta oli lähes 2 kuukautta, joten oli jo aikakin tehdä asialle jotakin.

Teen säännöllisesti kotona hiusten turve- ja öljyhoitoja, joita olen ostanut Hiusklinikalta. Öljyn sekaan sekoitan yleensä jotakin eteeristä öljyä tehostaakseni hoidon vaikutusta. Tästä aiheesta teen myöhemmin erillisen postauksen ettei tästä postauksesta tule liian pitkä.

Vinkki rentouttavaan hiusten öljyhoitoon: Sekoita puhtaan luomulaatuisen seesam- tai arganöljyn sekaan muutama tippa Young Livingin Laventelia ja Ylang Ylangia. Hiero päänahkaan ja anna vaikuttaa myssyn tai pyyhkeen alla puolesta tunnista muutamaan tuntiin. Pese öljy pois hiuksista huolellisesti. 

Tekisköhän se Miisa Meikällekin vaikkapa kapillaarihoidon, vois tehä turkille hyvää…


Lisää postauksia hiusten-, kauneuden- ja terveydenhoidosta voit lukea täältä:
http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/p/yrtit-ja-muut-luonnonmukaiset-jutut.htmlVastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.