Hae
Kutsu vapauteen

Karppaajan pinaatti-avokado-kananmuna-hampurilainen

 

Ihana viikonloppu: paljon pakkasta, aurinko on paistanut, takkatuli on roihunnut takassa päivittäin, luomukahvia, pitkät yöunet ja paljon paljon liikuntaa ulkona, salilla ja joogaa? Tämän päivän kruunaa vielä Allun pesäpallopeli, jota menen illalla katsomaan. Aamulla päätin herätessäni, että tänään haluan tehdä jotakin erilaista lounaaksi: viime aikoina olen tehnyt todella paljon juurespohjaisia laatikoita ja soseita, joten tänään jotakin muuta. Sitten sain ajatuksen näistä ihanan herkullisista ja superterveellisistä pinaatti-avokado-kananmuna-hamppareista. Ja kyllä kannatti, sillä nämä saivat runsaasti kiitosta ja tarjotin tyhjeni kymmenessä minuutissa.

 


Sämpylänä käytin näissä vähähiilihydraattisen hampurilaisen sämpyläohjetta, joka on yksi blogini parhaimmista vhh leipäohjeista. Ohjeen löydät täältä. Rakenne on loistava mausta puhumattakaan. Sämpylät ovat todella helppo- ja nopeatekoisia: kulhossa sekoitetaan aineet lusikalla jonka jälkeen taikinaa lusikoidaan pellille ja muotoillaan lusikalla. Jos tarvikkeet ovat esillä eikä kaupassa, niin taikinan valmistamiseen menee pari minuuttia eikä leivontavaihetta ole lainkaan. Kodinkoneita ei tarvita.  Hampurilaiset sopivat vähähiilariseen, viljattomaan ja tarvittaessa maidottomaankin ruokavalioon. Maidottomat käyttävät maidotonta tuorejuustoa, juustoraastetta ja jogurttia.

 


Ohje (4 hampurilaista):

Valmista sämpylät ensin. Ohjeen löydät täältä. Anna sämpylöiden jäähtyä ja hieman vetäytyä paistamisen jälkeen. Halkaise sämpylät.’

HUOM! Tällä ohjeella tehtynä sämpylöistä tulee melko pieniä, joten kannattaa tuplata ohje ja lusikoida taikinaa 1,5-2 ruokalusikallista pellille yhden sijaan. Tällöin hamppareiden määräksi tulee 4-6 riippuen taikinan määrästä.

Täyte:

4 kananmunaa

tuoretta baby pinaattia
puolikas iso avokado
tavallista ja maidotonta tuorejuustoa
mustapippuria

Paista kananmunat pannulla. Voitele sämpylän pohjapuoli tuorejuustolla. Lado tuorejuuston päälle runsaasti tuoretta baby pinaattia, viipaloitua avokadoa ja paistettu kananmuna. Ripottele kananmunan päälle hieman mustapippuria. Laita lopuksi sämpylän yläpuoli kananmunan päälle.

Piditkö ohjeesta ja haluatko löytää lisää vhh ruoka- ja herkkuohjeita? Täältä löydät koostusti kaikki blogin ruoka- ja herkkuohjeet kuvineen.

KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

 
Seuraa blogia facebookissa ja instagramissa

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä. 
 

Päivitän myös säännöllisesti blogin uusimpia ruokakuvia instagramiin, jonka löydät klikkaamalla tätä linkkiä.

Blogin terveellisiä ruokaohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.


 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.