Hae
Kutsu vapauteen

Mantelileipä- runsaasti proteiinia, hyviä rasvahappoja ja kuituja

Kuva kopioitu  karppaus.infon sivuilta


Gluteenittoman, vähähiilihydraattisen, maidottoman ja hiivattoman mantelileivän tekemiseen menee alle 10 minuuttia. Mikä parasta, käsiä ei tarvitse sotkea jauhoihin eikä vatkaintakaan tarvita. Suosittelen kokeilemaan!

Mantelijauhot ovat myös kuitu- ja proteiinipitoisia ja ne sisältävät runsaasti kivennäis- ja hivenaineta. Manteli sisältää terveydelle hyödyllisiä yksittäistyydyttämättömiä rasvahappoja ja täysrasvaisessa mantelijauhossa on tallella kaikki hienonnetun mantelin rasvat.

Rakastan mantelileivän makua ja sitä löytyykin meiltä lähes aina, toisen kestosuosikkileipäni siemennäkkärin lisäksi. Myös ystäväni ovat ihastuneet leivän makuun ja ennen kaikkea sen tekemiseen helppouteen ja nopeuteen.

Tässä ohje:
4 kananmunaa
4 rkl turkkilaista jogurttia/soijajogurttia
3 dl mantelijauhoa (itse korvaan useasti osan mantelijauhoista esimerkiksi maissijauholla tai gluteenittomalla jauheseoksella)
4 tl psylliumia (karkeaa)
6 rkl seesaminsiemeniä
4 tl leivinjauhetta


Vatkaa (itse vatkaan käsin) munat ja jogurtti keskenään. Lisää seokseen sekoitetut kuiva-aineet. Nostele lusikalla taikinaa uunipellille ja halutessasi muotoile leivistä pyöreitä tai soikeita. Anna kohota hetken aikaa. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.

Kun heittäydyn oikein laiskaksi en edes muotoile leipiä mitenkään vaan jätän taikinan tosi löysäksi (enemmän jogurttia) ja annan sen ”levähtää” pellille. Näin leivistä tulee litteitä ja ne ovat herkullisia leivänpaahtimessa paahdettuna.

Littana versio, jossa taikina jätetty todella löysäksi eikä leipomiseen ole panostettu edes pennin vertaa:)


Seuraavasta linkistä löytyy 2 erilaista siemennäkkileipäreseptiä:
http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/01/siemennakkaileipa-2-erilaista-ohjetta.html

5 kommenttia

 1. Anonyymi kirjoitti:

  Mantelijauhe ja mantelijauho ovat kaksi eri asiaa.

 2. sisumake kirjoitti:

  onko seesamin siemenet/siemenet välttämättömiä? voiko luonnonjogurtin korvata esim kookosmaidolla?

 3. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Ohjetta voi soveltaa mielin määrin, joten toki voit jättää seesamin siemenet pois ohjeesta. Kokeile korvata jogurtti itse tehdyllä hapatetulla cashew jogurtilla. Ohjeen löydät täältä:http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/02/hapatettu-cashew-jogurtti.html

 4. Elsa kirjoitti:

  Miten nää säilyy? Kun näissä maitotuotetta? Voiko pakastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.