Hae
Kutsu vapauteen

Sokeriton elämä koukuttaa

sokeriton elämä- kaukainen unelmako?

Sokeriton elämä voi tuntua kaukaiselta haaveelta mikäli ihminen kärsii kovasta sokerikoukusta. Aika usein sokerikoukkuun liittyy myös himo valkaistuun vehnään eli ns. höttöhiilariin. Sokerin himo voi olla niin addiktoiva, että siihen kaatuvat kaikki lupaavasti alkaneet dieetit ja pysyvä painonhallinta voi muodostua mahdottomaksi.  Olen kirjoittanut laajan postauksen sokerinhimosta yhteistyössä Diplomiravintoterapeutti Nina Saineen kanssa, voit lukea sen täältä. Postaus on niin kattava, että sen vuoksi en nyt kirjoita enempää sokerinhimosta, vaan siitä miten sokeriton elämäkin voi koukuttaa ihan samalla tavalla. Siis sitten, kun siihen on kunnolla päässyt sisään eli on tarpeeksi pitkään elänyt ilman sokeria.

sokeriton elämä on helppoa ketoruoka-valiolla

Sokeriton elämä on helppoa ketoruokavaliolla. Syy siihen miksi en tuossa 2017 julkaistussa artikkelissa kirjoittanut mitään ketoosista on yksinkertaisesti se, etten ollut vielä kokeillut ketogeenista ruokavaliota. Minulla oli tosin jo vuosikymmenten kokemus hiilihydraattitietoisesta elämäntavasta ja myös vähähiilihydraattisesta. Se on ehkä eniten vaikuttanut siihen, etten ole kärsinyt mistään kovasta sokerinhimosta koskaan. Tosin minäkin tiedän mitä sokerinhimo tarkoittaa kun se päälle iskee. Rehellisesti voin sanoa, että sen jälkeen kun olen karsinut viljat pois ruokavaliostani ja vähentänyt hiilarien määrää ruokavaliossani, niin en ole kärsinyt sokerinhimosta.

Ketoruokavalion alussa voi esiintyä kovaakin sokerinhimoa ennen kuin keho on kunnolla rasva-adaptoitunut. Tämäkin tosin vaihtelee eri ihmisillä. Toisilla sokerinhimo helpottaa samantien kun hiilarit vähennetään minimiin, toisilla se vie viikkoja tai jopa kuukausia. Ketovalmentajana tiedän kuitenkin, että sokeriton elämä on erittäin helppoa kun ihminen on syvällä ketoosissa. Ketoruokavaliolla verensokerit pysyvät tasaisena ja runsas rasvainen ruoka pitää hyvin nälkää. Tämän vuoksi sokeria ei tee yksinkertaisesti mieli ja aikaa myöten se alkaa jopa maistumaan tosi pahalta. Minulle on käynyt juuri näin eli mikäli syön joskus sokeria sisältäviä herkkuja, niin ne maistuvat ”äklön” makeita eli eivät ollenkaan hyvältä.

TULE MUKAAN 6 VIIKON MITTAISELLE KETO RISE UP

VERKKOKURSSILLE

Laihdu pysyvästi, energisoidu ja palaudu paremmin koulutetun valmentajan ohjauksessa. Mukana jo yli 800 osallistujaa! Osta hyvää palautetta saanut verkkokurssi täältä: https://www.campwire.com/buy_flexible/7f37143f-bb8c-42e8-bd8d-45d0da8d327a

sokeriton elämä näkyy ja tuntuu

Suosittelen lämpimästi sokeritonta ja vähintään vehnätöntä elämää ihan jokaiselle- se nimittäin näkyy ja tuntuu hyvin nopeasti monellakin positiivisella tavalla. Energiatasot kohoavat, ihon kunto paranee silmissä (usein neliön malliset juonteet otsassa ovat osittain sokerin aiheuttamia), matala-asteinen tulehdus ja painonhallinta helpottuu, mieliala paranee, uni syvenee- tässä muutamia asioita joita ensimmäisenä tulee mieleen. Ja mikä parasta sokerittomassa ja vehnättömässä elämässä on se, ettet häviä yhtään mitään! Niissä kun ei ole mitään ravintoaineita eli ne ovat pelkästään turhakkeita, jotka aiheuttavat riippuvuutta, monenlaisia terveysongelmia ja tekevät liian usein pysyvästä painonhallinnassa mahdotonta.

Ketoa ja kasvojoogaa instassa @satusjoholm.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *