Hae
Kutsu vapauteen

Vähähiilihydraattinen suklaajäätelö

Minua haasteteltiin Keskisuomalaiseen ketogeenisestä ruokavaliosta ja halusin tarjota toimittajalle ja kuvaajalle jotakin vähähiilarista herkkua, jotta he saavat ihan itse maistaa miltä nämä vhh herkut maistuvat. Ovatko ne korvikkeita ja maistuvatko ne edes miltään? Voin kertoa, että tämä jäätelö maistuu paremmalta kuin markettien suklaajädet myös muidenkin kuin minun mielestäni. Kerroin toimittajalle, että näiden vähähiilaristen ruokien ja herkkujen pitää olla ainakin yhtähyviä maultaan kun normiherkkujen tai mielellään hieman paremman makuisia. Ei niitä muuten kukaan syö, ei todellakaan. On ollut liikuttavaa seurata miten nuorin bodaaja poikani, 19-vuotias Noppa, tekee lähes päivittäin tätä jädeä itselleen pakastimeen. Ja on sitten tosi tarkka, ettei kukaan saa siitä maistaa yhtään😂

Onko järkeä herkutella ketogeenisellä ruokavaliolla?

No pitääkö sitten ketogeenisellä ruokavaliolla herkutella? Eikös olisi parempi, että pääsisi sokerinhimosta kokonaan eroon? Mielestäni se on ihan jokaisen oma asia. Itse en ole koskaan ollut sokerikoukussa eli jos olen maistanut suklaapalan, niin ei ole tullut himoa syödä koko levyä. En herkuttele päivittäin (toki muutaman palan tummaa suklaata syön jokaikinen päivä), mutta jos minun tekee joskus mieli jotakin makeaa, niin teen näitä vähähiilarisia herkkuja enkä missään nimessä tunne siitä huonoa omaa tuntoa, miksi tuntisin? Vähähiilariset herkut sisältävät niin vähän hiilaria, että pysyn silti ketoosissa. Mutta nämä ovat niin henkilökohtaisia juttuja- se mikä sopii toiselle, ei sovi toiselle. Esimerkiksi jos joka aamu herätessään miettii vaan vhh herkkuja, niin onko siinä sitten järkeä😂 Eli jos herkuttelu edes näillä vhh herkuilla ei sovi sulle, niin then don`t!! Miksi kiusata niin mahtavaa tyyppiä kuin itseään?

Valmistuksesta ja makroista

Neljän raaka-aineen jäätelössä ei ole tietenkään säilöntäaineita eikä valkoista sokeria ja hiilareitakin ainoastaan 6,6 g/100g. Makrot on laskettu valmiiksi postauksen loppuun. Käytin tässä jädessä soijakermaa eli makrot on laskettu sen mukaan, mutta toki voit korvata sen muullakin kermalla. Makeutuksena käytin koivusokeria, mutta voit makeuttaa jäätelön esimerkiksi hyvälaatuisella stevialla. Tässä tapauksessa vaan joudut miettimään määrän itse. Jäätelön päällä on sulatettua tummaa suklaata ja kookosmannaa. Tätä ei ole laskettu makroihin mukaan.

Valmistus on naurettavan helppoa, lapsikin osaa tätä valmistaa jos osaa lukea. Kotitekoisen jäden ainut huono puoli on se, että sulamisaika on pitkä eli ota jäde pakastimesta sulamaan ainakin varttia aiemmin tai jopa vielä aikaisemmin ennen tarjoilua. Siihen ne huonot puolet sitten loppuvatkin. On se muuten jännä, että heti kun ilma lämpenee, niin alkaa tehdä mieli jäätelöä. Mitään muuta kylmää ei minun sitten teekään mieli. 

Ohje (5 palloa):

500 g soija-, kookos- tai kaurakermaa
50 g tummaa suklaata (80%)
0,5 dl koivusokeria tai hyvälaatuista steviaa*
1 rkl raakakaakaojauhetta

*tarkista stevian määrä itse eli tuo 0,5 dl koskee koivusokerin määrää

1. Laita kaikki aineosat blenderiin.
2. Blendaa muutaman minuutin ajan.
3. Laita seos kulhoon ja pakkaseen. Sekoita puolen tunnin välein kunnes rakenne on tasaista ja jäätelö on jähmettynyt kunnolla. Tähän menee muutama tunti. Ota jäätelö pakastimesta sulamaan huoneenlämpöön noin var
tti ennen tarjoilua.


Seuraava postaus onkin taas ketogeeninen ruokapäiväkirja ja kuulumisia siitä, mitä muutoksia kehossani on tapahtunut kuukauden aikana ruokavalion ansiosta.

Lisää blogin jäätelöohjeita löydät täältä


Makrot (koko annos):
rasva 157 g
proteiini 12 g
hiilihydraatti 33 g
kcal 1 562

Makrot (yksi annos):
rasva 31,4 g
proteiini 2,4 g
hiilihydraatti 6,6 g
kcal 312,4

Täältä löydät runsaasti muita blogin jäätelöohjeita. Käypä kurkkaamaassa. Ja muistathan, että päivitän instaani päivittäin ketogeenisilla ruoka-annoksilla, joten seuraa minua instassa nimellä satusjoholm.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *