Hae
Kutsu vapauteen

VHH suklaajäätelö

Toimittajat testasivat VHH suklaajäätelöä

 

Minua haasteteltiin Keskisuomalaiseen ketogeenisestä ruokavaliosta ja halusin tarjota toimittajalle ja kuvaajalle jotakin VHH herkkua, jotta he saavat ihan itse maistaa miltä ne maistuvat. Ovatko ne korvikkeita ja maistuvatko ne edes miltään? Voin kertoa, että tämä VHH suklaajäätelö maistuu paremmalta kuin markettien suklaajädet myös muidenkin kuin minun mielestäni. Kerroin toimittajalle, että näiden vähähiilaristen ruokien ja herkkujen pitää olla ainakin yhtähyviä maultaan kun normiherkkujen tai mielellään hieman paremman makuisia. Ei niitä muuten kukaan syö, ei todellakaan. On ollut liikuttavaa seurata miten nuorin bodaaja poikani, 19-vuotias Noppa, tekee lähes päivittäin tätä jädeä itselleen pakastimeen. Ja on sitten tosi tarkka, ettei kukaan saa siitä maistaa yhtään 🙂

 

Onko järkeä herkutella ketogeenisellä ruokavaliolla?

 

Sopiiko VHH suklaajäätelö ketogeeniseen tai vähähiilariseenruokavalioon, pitääkö VHH ruokavaliolla yleensäkään herkutella? Eikös olisi parempi, että pääsisi sokerinhimosta kokonaan eroon? Mielestäni se on ihan jokaisen oma asia. Itse en ole koskaan ollut sokerikoukussa eli jos olen maistanut suklaapalan, niin ei ole tullut himoa syödä koko levyä. En herkuttele päivittäin (toki muutaman palan tummaa suklaata syön jokaikinen päivä), mutta jos minun tekee joskus mieli jotakin makeaa, niin teen näitä vähähiilarisia herkkuja enkä missään nimessä tunne siitä huonoa omaa tuntoa, miksi tuntisin? Vähähiilariset herkut sisältävät niin vähän hiilaria, että pysyn silti ketoosissa. Mutta nämä ovat niin henkilökohtaisia juttuja- se mikä sopii toiselle, ei sovi toiselle. Esimerkiksi jos joka aamu herätessään miettii vaan vhh herkkuja, niin onko siinä sitten järkeä? Eli jos herkuttelu edes näillä VHH herkuilla ei sovi sulle, niin then don`t!! Miksi kiusata niin mahtavaa tyyppiä kuin itseään?

 

VHH suklaajäätelön Valmistuksesta ja makroista

 

Neljän raaka-aineen VHH suklaajäätelössä ei ole tietenkään säilöntäaineita eikä valkoista sokeria ja hiilareita 6 g annoksessa. Makrot on laskettu valmiiksi postauksen loppuun. Kuvan VHH suklaajäätelössä on käytetty soijakermaa mutta makrot on laskettu kuohukerman mukaan.  Voit käyttää myös jääkaappikylmää kookosmaidon jähmeää osalla- en ole itse kyllä testannus sillä, mutta pitäisi toimia. Makeutuksena käytin karppisokeria, mutta voit makeuttaa jäätelön esimerkiksi hyvälaatuisella stevialla tai koivusokerilla. Mikäli makeutat stevialla, niin joudut miettimään määrän itse. Jäätelön päällä on sulatettua tummaa suklaata ja kookosmannaa. Tätä ei ole laskettu makroihin mukaan.

Valmistus on naurettavan helppoa, lapsikin osaa tätä valmistaa jos osaa lukea. Kotitekoisen jäden ainut huono puoli on se, että sulamisaika on pitkä eli ota jäde pakastimesta sulamaan ainakin varttia aiemmin tai jopa vielä aikaisemmin ennen tarjoilua. Siihen ne huonot puolet sitten loppuvatkin. On se muuten jännä, että heti kun ilma lämpenee, niin alkaa tehdä mieli jäätelöä. Mitään muuta kylmää ei minun sitten teekään mieli.

 

vhh suklaajäätelö makrot

 

Koko annos

 • r 197 g
 • p 17 g
 • hh 36 g
 • kcal 1 991

1 annos

 • r 33 g
 • p 3 g
 • hh 6 g
 • kcal 332

 

 

 

 

vhh suklaajäätelö Ohje (6 palloa)

 

 • TILAA karppisokeria, steviaa ja raakakaakaota edullisesti täältä Voit myös klikata ohjeesta tummennettua linkkiä, jolloin löydät tuotteen suoraan nettikaupasta. Koodilla ”kutsuvapauteen” saat nettikaupasta -10%.n alen normaalihintaisista tuotteista.

 

vhh suklaajäätelö valmistus

 

 • Sulata suklaa miedossa vesihauteessa.
 • Laita kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen ja sekoita sileäksi.
 • Tarkista makeus ja lisää tarvittaessa makeutusta.
 • Kaada seos kulhoon ja laita pakastimeen jähmettymään. Sekoita puolen tunnin välein kunnes rakenne on tasaista ja jäätelö on jähmettynyt kunnolla. Tähän menee muutama tunti. Ota jäätelö pakastimesta sulamaan huoneenlämpöön noin vartti (tai jopa puoli tuntia) ennen tarjoilua.

  Seuraava postaus onkin taas ketogeeninen ruokapäiväkirja ja kuulumisia siitä, mitä muutoksia kehossani on tapahtunut kuukauden aikana ruokavalion ansiosta.

 

Blogin jäätelöohjeita

 

KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

 

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.