Hae
Kutsu vapauteen

Irtipäästäminen

irtipäästäminen vapauttaa tilaa uudelle

Postaus on omistettu rakkaalle ystävälleni ja sielunsiskolleni Miialle, jonka kanssa olemme yhdessä viime aikoina käyneet läpi irtipäästämisen liittyviä haasteita. Ilman irtipäästämistä ei voi syntyä mitään uutta, mutta usein ego haluaa roikkua vanhassa ja tehdä asiat ”minun tavallani”. Niin kauan kuin roikumme ja takerrumme asioihin, joista meidän tulisi jo päästää irti, seisomme pysähtyneessä vedessä, olomme on turhautunut ja ahdistunut. Mitä enemmän roikumme vanhassa, sitä enemmän estämme niiden asioiden esiintulemista, joiden aika olisi ilmaantua elämäämme virkeinä uusina tuulahduksina.

saat sen mistä luovut

Tommy Hellstenin Saat sen mistä luovut- kirja on puhutellut minua valtavasti elämäni aikana. Hän kuvaa kirjassaan sitä, miten liiallinen tarkertuminen asioihin estää asioita tapahtumasta ja syntymästä. Muutokset pääsevät syntymään ainoastaan sellaisessa vapaudessa, jossa energia saa virrata vapaasti ja jossa asiat saavat tapahtua itsestään, pakottamatta. Ilman, että ohjailemme tietoisesti asioiden kulkusuuntaa mihinkään suuntaan. Itse lisäisin tähän vielä sen, että saat enemmän kuin sen mistä luovut, sillä universiumi haluaa antaa meille paljon enemmän kuin mistä osaamme edes unelmoida. Meillä on kuitenkin vapaa tahto eli mikä haluamme roikkua vanhassa, ei kukaan pakota meitä siirtymään elämässämme eteenpäin.

Irtipäästäminen on prosessi

Itseään ei voi pakottaa irtipäästämään vaikka haluaisikin. Tunnemme kyllä sydämessämme ja olossamme minkä asian olisi jo aika antaa mennä. Siitä huolimatta irtipäästäminen voi olla ylitsepääsemättömän vaikeaa ellei sen aika ole oikea. Irtipäästäminen on prosessi, joka etenee omaan tahtiin ja usein tuskattuttavan hitaasti. Jotta irtipäästäminen on mahdollista asioista, jotka vievät meistä energiaa, meidän täytyy olla valmiita päästämään irti fyysisellä, henkisellä että sielun tasolla. Mieltämme pystymme ehkä huijaamaan, mutta emme sydäntämme. Mikäli vielä jollakin tasolla haluamme pitää kiinni vanhasta, ei irtipäästäminen ole mahdollista.

vapaus ja hengittämisen helppous

Irtipäästämisestä seuraa vapaus ja energia alkaa virrata vapaasti. Se tuntuu raikkaana tuulahduksena ihollasi, hengittämisen helpouttena ja askeleen keveytenä. Pystyt nostamaan katseesi ylös taivaan horisonttiin, näet vapaana lentävät linnut ja kauniin auringonlaskun eri tavalla kuin ennen. Irtipäästämisen aikaan saama raikas energia täyttää sinut päästä varpaisiin ja tunnet olevasi uusi luomus. Ja sitähän sinä oletkin. Prosessiin kulunut aika ei mennyt sittenkään hukkaan vaan jokainen hetki oli vaivan arvoinen. Tunnet miten rauha, vapaus ja keveys täyttää sinut päästä varpaisiin ja tiedät, että jotakin uutta on tulossa vanhan tilalle. Kohotat katseesi horisontiin ja annat sille luvan tulla. Olet valmis, vihdoinkin.

anna alitajunnallesi lähtökäsky

Vaikka irtipäästäminen onkin prosessi, niin siihen pystyy omilla valinnoilla vaikuttamaan tai ainakin sitä pystyy nopeuttamaan jonkin verran.  Kun alitajunnalle antaa lähtökäskyn alkaa työstämään asioita eteenpäin, niin asiat alkavat suuntautumaan luonnostaan sitä uutta kohti, joka on syntymässä irtipäästämisen seurauksena. Mitä suurempi kipu, sitä kauniimpi lopputulos vaikka uutta voi syntyä ilman kipuakin mikäli uskaltaa luottaa johdatukseen joka ikisellä askeleella.

Täältä löydät meditaatioharjoituksen irtipäästämiseen ja uuden kohtaamiseen.

Kuva: Wild woman sisterhood

She Let Go
She let go. Without a thought or a word, she let go.
She let go of fear. She let go of the judgments.
She let go of the confluence of opinions swarming around her head.
She let go of the committee of indecision within her.
She let go of all the ‘right’ reasons. Wholly and completely,
without hesitation or worry, she just let go.
She didn’t ask anyone for advice. She didn’t read a
book on how to let go… She didn’t search the scriptures.
She just let go.

She let go of all of the memories that held her back.
She let go of all of the anxiety that kept her from moving forward.
She let go of the planning and all of the calculations about how to do it just right.
She didn’t promise to let go.
She didn’t journal about it.
She didn’t write the projected date in her day-timer.
She made no public announcement and put no ad in the paper.
She didn’t check the weather report or read her daily horoscope.
She just let go.

She didn’t analise whether she should let go.
She didn’t call her friends to discuss the matter.
She didn’t do a five-step Spiritual Mind Treatment.
She didn’t call the prayer line.
She didn’t utter one word. She just let go.
No one was around when it happened.
There was no applause or congratulations.
No one thanked her or praised her.
No one noticed a thing.
Like a leaf falling from a tree, she just let go.
There was no effort. There was no struggle.
It wasn’t good and it wasn’t bad.
It was what it was, and it is just that.
In the space of letting go, she let it all be.
A small smile came over her face.
A light breeze blew through her.
And the sun and the moon shone forevermore.
Here’s to giving ourselves the gift of letting go…
There’s only one Guru ~ you.
―Rev. Safire Rose

Seuraa terveystietoista matkaani blogissa, facebookissa ja instagramissa

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *