Hae
Kutsu vapauteen
Kaupallinen yhteistyö

Vähähiilihydraattinen kana-aurajuustopiirakka- hiilaria yhdessä palassa vain 2 g

Kaupallinen yhteistyö: https://www.fitnessfirst.fi/
*Sisältää mainoslinkkejä

Tämä vähähiilihydraattinen kana-aurajuustopiirakka syntyi ihan vahingossa: oli nälkä ja jääkaapissa ei ollut juurikaan mitään muuta kuin yksi kesäkurpitsa, kanaa, juustoraastetta, kananmunia, pieni pala homejuustoa…Niin tavallinen tarina meidän perheessä, jossa eletään pääsääntöisesti kahden aikuisen ihmisen elämää ja itse olen reissussa paljon. Aina ja useinkaan ei ehdi etukäteen miettiä mitä valmistaa ruoaksi ja tämäkin ohje syntyi ikäänkuin vahingossa kun aloin yhdistelemään olemassa olevia raaka-aineita- aivan kuten useat muutkin blogini vhh herkku- ja ruokaohjeet. Tästä piirakasta syntyi kerrassaan loistava, pohjan rakennekin on täydellinen. Tällä kertaa käytin lupiinijauhoa, joka oli loistava valinta juuri tähän pohjaan. Blogistahan löytyy useita muitakin vähähiilarisia suolaisia piirakkaohjeita, löydät niitä täältä.

millä voin korvata?

Piirakka on todella vähähiilarinen: koko piirakassa on hiilaria 20 g joten yhdessä palassa on hiilaria ainoastaan 2 grammaa, toki riippuen palan suuruudesta. Homejuuston voit korvata millä tahansa muulla juustolla tai jättää vaan pois. Jauhot voi kokeilla korvata mantelijauholla, mutta tuolloin kannattaa valita vähärasvaisempi mantelijauho, ettei rakenne kärsi. Kookosjauhoakin voit kokeilla, mutta sitä laitetaan vähemmän, koska se sitoo enemmän nestettä. Kuvissa näkyy kaksi eri piirakkaa, joista toinen on tehty normikokoiseen piirakkavuokaan ja toinen irtopohja kakkuvuokaan. Piirakan kannattaa antaa vetäytyä kunnolla valmistamisen jälkeen, parhaimmillaan se on aina seuraavana päivänä.

käytä karkeaa psylliumia

Itse käytän näissä vhh leivonnaisissa aina karkeaa psylliumkuitua, koska joskus hienojakoinen paakkuuntuu inhottavasti ja pahimmassa tapauksessa pilaa koko homman! Yleensä juuri psyllium on se raaka-aine, joka saattaa muuttaa rakennetta siten, että kun vaihdat psylliumia, niin se käyttäytyykin eritavalla kuin aikaisemmin. Erityisesti hienon psylliumin kanssa joillakin lukijoillani ja joskus itsellänikin on ollut haasteita. Suosikki psylliumini on FitnessFirstin edullinen ja laadukas psylliumkuitu, jota käytän nykyään aina kaikissa vhh leivonnaisissani. Ainakaan tähän mennessä se ei ole koskaan käyttäytynyt arvaamattomasti, joten menen siitä takuuseen. Psylliumkuitua voi tilata *täältä. Koodilla ”kutsuvapauteen” saat -10%:n alen normaalihintaisesta psylliumista ja kaikista muistakin FitnessFirstin tuotteista. Psylliumin lisäksi esimerkiksi manteli- ja lupiinijauho kannattaa ehdottomasti tilata FitnessFirstiltä, koska se tulee huomattavasti halvemmaksi jos ostaisit sen marketeista. Ja lupiinijauhoa ei edes myidä marketeissa, ainakaan tietääkseni.

VALMISTUSTA VARTEN TARVITSET

piirakkavuoka koko 24 cm

paistinpannu

VALMISTUSAIKA

noin 20 min

uunissa noin 35-40 min

valmistusaika yhteensä noin 1 h

ohje

Pohja:

1 dl keitettyä kesäkurpitsaa

0,5 dl parmesan juustoraastetta

1 kananmuna

50 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl *lupiinijauhoa

 2 tl *karkeaa psylliumkuitua

rasvaa piirakkavuoan voitelemiseen

Keitä kesäkurpitsa. Laita kulhoon kesäkurpitsa, juustoraaste, muna ja tuorejuusto. Sekoita sauvasekoittimella sileäksi vaahtomaiseksi massaksi. Lisää jauhot ja psyllium ja sekoita hyvin. Sekoittaminen onnistuu ihan lusikalla. Voitele piirakkavuoka ja kaada seos vuoan pohjalle. Tasoita ruokalusikalla ja nostele taikinaa vuoan reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteisessa uunissa vartin verran.

Täyte:

300 g paistettua kanansuikaletta

1 iso sipuli

sinihomejuustoa maun mukaan

2 dl juustoraastetta

3 kananmunaa

2 dl kermaa tai kasvimaitoa*

0,5-1 tl suolaa

ripaus musta- ja valkopippuria tai vaikkapa kanamaustetta

* voit korvata kerman 100 grammalla tuorejuustoa, jolloin täytteestä tulee kiinteämpi, mutta maku on TOSI hyvä. Täyte on hieman vaikeampi levittää, mutta onnistuu kyllä.

Paista kanansuikaleet ja mausta ne. Pilko sipuli. Lado kanat, sipuli ja homejuusto piirakan pohjalle. Sekoita keskenään kananmunat, juustoraaste ja tuorejuusto. Kaada seos piirakan päälle ja paista uunissa 200 asteessa vielä 20-25 minuuttia tai niin kauan, että piirakka saa kauniin värin.

Ohjeessa esiintyvistä tuotteista

Ohjeessa esiintyviä tuotteita voi tilata edullisesti *täältä.  Koodilla ”kutsuvapauteen” saat -10%:n alen normaalihintaisesta FitnessFirstin tuotteista.

Seuraa terveystietoista matkaani blogissa, facebookissa ja instagramissa

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

Kaupallinen yhteistyö: https://www.fitnessfirst.fi/

7 kommenttia

 1. Hannabella kirjoitti:

  Ihan pakko kokeilla joskus tätä niin että käytän lupiinijauhojen sijasta mantelilijauhoja. ?

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Kokeile ihmeessä. Mantelijauho on hieman rasvaisempaa, joten kannattaa valita vähärasvaisempi mantelijauho:)

 2. Merja kirjoitti:

  Tein eilen ruuaksi tämän ja kyllä oli hyvää! Tänään lämmitettiin palat kahvin kaveriksi ja taisi olla vielä herkullisempaa? Mies ei voi syödä tuoretta sipulia, niin laitoin sipulijauhetta ja pätkän kesäkurpitsaa suikaleina piirakkaan.
  Kiitos!

 3. kutsuvapauteen kirjoitti:

  Ole hyvä ja ihana kuulla<3 Kiitos kun kerroit!!

 4. Terttu Oinonen kirjoitti:

  Tein tänään,oli hyvää mieskin sanoi ’hyvää piirakkaa”

 5. Kristiina kirjoitti:

  Voiko lupiinijauhon korvata pofiberillä?

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Aina voi kokeilla, mutta kyllä rakenne muuttuu ihan erilaiseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *