Hae
Kutsu vapauteen

Vähähiilariset siemen-juusto-näkkäri tai sipsit


Tällä ohjeella voit tehdä joko siemen-juusto-näkkäriä tai siemen-juusto-sipsejä. Mikäli teet sipsejä, niin mausta ne haluamallasi tavalla. Ja toki sipseistä kannattaa tehdä pienempiä kuin näkkäristä. Näkkäri/sipsit ovat todella vähähiilarisia, sillä jauhoja on käytetty ainoastaan kahden ruokalusikallisen verran ja sekin jauho on vähähiilarista. Lisäksi ne ovat viljattomia, gluteenittomia ja maidottomia sillä edellytyksellä, että käytetään maidotonta juustoa. 

Valmistuksessa kannattaa huomioida se, että suolaa kannattaa laittaa mieluummin liian vähän kuin liikaa. Itse laitoin vahingossa liikaa, koska en hokannut, että juustoa on tässä ohjeessa niin paljon, että siitä tulee ihan riittävästi suolaisuutta. Meillä nämä syötiin leipänä Lidlin lampaanmaidosta valmistetun Manchego juuston kanssa ja hyvää oli. Sipsit kannattaa dipata johonkin, vaikkapa turkkilaisesta jogurtista valmistettuun dippiin. Siinä saat samalla hyviä maitohappobakteereitakin.

Taikina on paksua ja itsellänikin meinasi usko loppua siihen, että pysyykö se kasassa. Pysyy, mutta vinkkinä se, että älä tee näkkäristä/sipseistä liian ohuita, muuten ne murenevat reunoista. Ja tietty tasapaksuja kannattaa tehdä myös kuten kaikista uunissa paistettavista leivonnaisista/leivistä. 

Jouluun on enää kuukausi, joten varmaan jatkossa alankin postaamaan jouluaiheisia terveellisiä herkkuja. Toki blogista löytyy jo nyt mm. vähähiilarisia joulutorttu- ja pipariohjeita. Minä en erityisesti ole mikään super-hyper-jouluihminen, vaan minulle joulu on yksi juhlapyhistä, ehkä kuitenkin tärkein sellainen. Ja olenhan minä jo oppinut pitämään kanelistä ja kardemummasta, vaikka pipareita inhoankin ja lähes tulkoon kaikkia muitakin jouluruokia.
Ohjeessa käytettäviä tuotteita löydät edullisesti Fitnessfirstin nettikaupasta

Postauksessa käytettyjä tuotteita voit tilata Fitnessfirstin nettikaupasta edullisesti. Blogin lukijana saat Fitnessfirstin normaalihintaisista tuotteista -10 %:n alennuksen koodilla ”kutsuvapauteen”. Kun klikkaat ohjeessa tummennetulla fontilla olevia tuotteita, niin pääset suoraan nettikauppaan ja voit ostaa tuotteita huomattavasti edullisemmin kuin marketeista.

Täältä pääset Fitnessfirtin nettikauppaan.

Ohje (näkkäri)

4 dl juustoraastetta*
6 rkl sesaminsiemeniä
2 rkl chiansiemeniä
2 rkl manteli-, lupiini– tai kookosjauhoja
1 rkl vettä
ripaus hyvälaatuista suolaa

* Kannattaa käyttää mahdollisimman voimakkaan makuista juustoa. Maidotonta ruokavaliota noudattavat käyttävät maidotonta juustoa.

Sekoita kaikki ainekset taikinaksi kulhossa. Lusikoi pellille haluamasi kokoisia kasoja ja painele kasat litteäksi veteen kostutetulla lusikalla. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Mikäli haluat tehdä sipsejä, niin tee kasoista pienempiä ja mausta haluamallasi mausteilla. 

Lisää blogin vähähiilarisia ruokaohjeita löydät täältä.

Meikä tässä vaan miettii, että tuokohan pukki mulle uuden Ontun kun vanha räjähti?

3 kommenttia

  1. Marianne Lillback kirjoitti:

    Aivan ihanat, kiitos ohjeesta!

  2. Tuikku kirjoitti:

    Säilyykö hyvin huoneenlämmössä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *