Hae
Kutsu vapauteen

VHH mansikkakakku

Nyt kävi niin hassusti, että vaikka onkin juhannusaatto, niin teen nopeasti yhden postauksen. Tämä on monen mielestä varmaan tosi tosi säälittävää, että muija istuu bloginsa edessä jussinakin, mutta nyt on oikeastaan ihan pakko. Nimittäin söin äsken elämäni parasta kakkua ja pakko on jakaa tämä teillekin heti. Jos siellä joku vaikka istuu koko jussin ajan koneen ääressä ja odottaa postausta:) Sopii aivan loistavasti kahvipöytään eikä takuulla kukaan huomaa, että kyse on vähähiilarisesta, gluteenittomasta ja viljattomasta kakusta- lupaan sen! Oikeastaaan ihan jokaisen blogini seuraajan pitäisi tätä kakkua maistaa, mitenhän sen voisi tehdä pakolliseksi?:)
Kakku ei ole valitettavasti maidoton, mutta sopii pähkinä allergisille. Maidotonta tästä en saa väännettyä mitenkään tuon tuorejuuston takia:( Ja se just tekee tästä kakusta niin älyttömän hyvän. Ja miten sopiikaan mansikat ja tuorejuusto niin hyvin yhteen.
Ollaan ukko kullan kanssa koko jussi ihan kotona. Huomenna käydään koiratreeneissä Laukaassa (pakotan Karin mukaan) ja siellä treenien jälkeen on tarkoitus vähän grillata hyvässä seurassa. Nuoriso on juhlimassa juhannusta tahoillaan ja kotona on ihanan rauhallista. Olen lenkkeillyt Tuton kanssa, joogannut ja äsken nukuin 1,5 tunnin päikkärit. Niin ja syönyt kakkua ja heitellyt villiyrttismoothieta pitkin lattioita:) Kari on käynyt golftreeneissä ja äsken teki ihanan saunavihdan koivun oksista. Taidan tehdä tänä juhannuksena vähän taikojakin, mutta niistä ei sen enempää:)
Värjäsin tuota tuorejuustokuorrutetta Foodinin punajuurimehujauheella. Sen voit toki jättää tekemättäkin ellei sieltä mökiltä sitä löydy:) Ensimmäinen kakku, jonka olen tehnyt kokonaan vähähiilarisesta lupiinijauhoista ja rakastuin. Lupiinijauho sopii erinomaisesti makeisiin leivonnaisiin. Sen voit korvata mantelijauholla tai kookosjauholla jos haluat. Kakku muistuttaa paljon vähähiilarista tiikerikakkua (kuva alla), jonka ohjeen löydät täältä.
 
Postauksessa käytettyjä tuotteita voit tilata Fitnessfirstin nettikaupasta edullisesti. Blogin lukijana saat Fitnessfirstin normaalihintaisista tuotteista -10 %:n alennuksen koodilla ”kutsuvapauteen”. Kun klikkaat ohjeessa tummennetulla fontilla olevia tuotteita, niin pääset suoraan nettikauppaan ja voit ostaa tuotteita huomattavasti edullisemmin kuin marketeista. Täältä pääset Fitnessfirtin nettikauppaan.

ohje

150 g voita
1 dl täysraakaruoko-, karppi– tai kookossokeria*
3 kananmunaa
2 dl lupiinijauhoja
2 rkl raakakaakaota
1 tl aitoa vaniljaa
2 tl leivinaauhetta
 
* Vähähiilariset käyttää karppisokeria

valmistus

Sulata rasva. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jäähtynyt rasva munasokeriseokseen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita varovasti taikinan sekaan. Tarkista makeus ja lisää tarvittaessa sokeria. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Paista kakkua 180 asteessa 30 minuuttia.
HUOMIO! Irrota pohja varovasti irtopohjavuoasta ja siirrä varoen ettei se halkea.

Kuorrutus

 
200g tuorejuustoa
50 g voita
2 rkl  täysraakaruoko-, karppi– tai kookossokeria*
1 tl punajuurimehujauhetta
 
* Vähähiilariset käyttää karppisokeria
 
Vatkaa huoneenlämpöiset kuorrutus ainekset vaahdoksi sähkövatkaimella. Tarkista makeus ja lisää tarvittaessa sokeria. Levitä jäähtyneen kakun päälle. Koristele kakku mansikoilla.
Meikä ei nyt oikein ehdi juhlia juhannusta, kun pitää treenata tottista SM-kisoihin…Mamma sano, et nyt alkaa tehostetut tottistreenit ja Meikä kyllä tykkää!

10 kommenttia

 1. Henna Hyvärinen kirjoitti:

  Oatlylla on nykyään valikoimassa Påmacken (?)- nimistä kauratuorejuustoa, joten maidoton onnistuu sillä! Maistuu ihan oikealta tuorejuustolta, sillä oon tehnyt itse vegaanisia juustokakkuja! 🙂 Saa ainakin Prismoista ja S-Marketeista pk-seudulla!

 2. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Hurjasti kiitoksia tiedosta❤️❤️

 3. Karoliina P kirjoitti:

  Näyttää kyllä herkulliselta! Hmmm, pakolliset kakunmaistajaiset… Ei hullumpi idea Satu 😉

 4. Heidi Raudaskoski kirjoitti:

  Kokeiluun !! Lupiinijauhosta tuli myös minun suosikki, jo toinen pussi menossa.☺
  Juhannuksena vein mökkituliaisiksi tiikerikakun ja pellillisen superleipää. – pariskunta ei karppaa, mutta toinen on keliaakikko ja toinen diabeetikko. Kätevää ☺☺

 5. Satu Sjöholm kirjoitti:

  ??Lupiinijauho on mun suosikki myös nykyään?

 6. Heidi Raudaskoski kirjoitti:

  Kuinka miä olin niin unohtanut tämän. Hyvä, kun muistutit ?
  Onnistuin tälläkertaa halkaisemaan pohjan ja täytin mansikoilla ja kermavaahdolla ??
  Nam ja kiitos. Mukavaa Juhannusta.

 7. Unknown kirjoitti:

  Voisko lupiinijauhoja korvata millään?

 8. KK kirjoitti:

  Tein tätä pari kertaa lupiinijauhoilla ja kolmannella korvasin ne mantelijauhoilla. Mielestäni oli jopa parempi niillä leivottuna, mutta mielipidekysymys varmasti. Tosi hyvä resepti joka tapauksessa, vakiotavaraa meidän kutsuilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.