Hae
Kutsu vapauteen

Lomaturvotuksesta eroon parissa päivässä ja kehoa balansoiva "ihmejuoma"

*Postaus sisältää yhden kaupallisen linkin
Postauksen aiheena on kertoa vinkkejä siihen, miten on mahdollista saada loman tai vaikkapa festariviikonlopun (jos nyt joku sellaisia harrastaa?) nopeasti nesteet liikkeelle kehosta. Nyt ei siis ole kyse varsinaisesta laihduttamisesta vaan nesteiden poistamisesta ilman että vähennetään juomista, syömistä ja istutaan saunassa? Rasva ei pala parissa päivässä kuten kaikki tietääkin. Tilanne oli ajankohtainen omalla kohdallani muutama päivä sitten: olimme lomalla Prahassa 5 päivää ja vaikka yleensä en pahemmin kärsi turvotuksesta ja nesteenkertymisestä, niin sunnuntaina nestettä oli kertynyt kehooni muutaman kilon verran ja minulla oli vielä normaaliakin tummemmat silmänalukset silmäpussien kera- voitte varmaan kuvitella miten kamalat ne olivat! Eihän se muuten olisi haitannut yhtään mitään, mutta parin päivän kuluttua eli heti Suomeen saapumisen jälkeen oli blogin kuvaukset sovittuna Hakalan Pasin ja Harvian Anniinan kanssa…

Eli nesteet oli karistettava kropasta nopeasti pois ja varsinkin ne silmäpussit. Syy tuohon nesteen kertymiseen oli lauantain todella kuuma sää, erittäin runsas liikunta kävelyn muodossa ja lievä lämpöhalvaus. Kävelimme lauantaina tuntitolkulla kuumassa ilmassa keskipäivän aikaan- mieheni ehdotti metron käyttöä, mutta eihän se minulle käynyt, koska ihmiselle on annettu kaksi jalkaa joilla kävellä? Lauantaita ennen olimme tietenkin myös kävelleet järkyttäviä määriä, tosin sää oli hieman viileämpi. Muutaman tunnin kävelyn jälkeen minulle tuli tosi huono olo ja jouduin syömään paljon suolaa ja normaalia enemmän hiilareita, jotta pysyin tolpillani. Tilannetta ei yhtään helpottanut sunnuntai yön lento, joka lisää nestettä entisestään ja kuivattaa ihoa. Lisäksi vielä lomalla tuli nautittua peräti neljänä päivänä peräkkäin lasi viiniä ruoan kanssa mikä on minulle todella harvinaista. Eli minulla oli periaatteessa kaksi päivää aikaa saada itseni normi kuosiin ja siinäkin häiritsi vielä tuo yölento ja sen aiheuttama reissuväsymys.

Kosmetologin ihmejuoma ja tilanne kuvauspäivänä
Sain sunnuntaina hotellista ajan kasvohoitoon, joka selvästi liftasi kasvojani häivyttäen samalla silmäpusseja. Kosmetologi tarjosi minulle hoidon päätteeksi omaa ”ihmejuomaansa”, joka tekee hyvää keholle ja iholle. Ihastuin juomaan samantien ja oikein tunsin miten se vilkastutti nestekiertoa. Olenkin viime sunnuntaista asti juonut päivittäin tuota juomaa ja koska rakastan sitä yli kaiken, niin jaan ohjeen teillekin tässä postauksessa. Olen nauttinut samantyyppistä juomaa flunssa-aikoina, mutta en ihan tässä muodossa kuitenkaan.

Tilanne oli tiistaina eli tasan kahden päivän kuluttua se, että ylimääräinen neste oli hävinnyt kehosta, silmäpussit olivat poissa (tai no ainahan minulla vähän on) ja mikä tärkeintä, olo oli pirteä ja energinen. Eli tiistaina klo 18 peiliin katsoi tyystin erinäköinen ihminen kuin mitä sunnuntai aamuna. Otin käyttööni kaikki keinot, mitä nyt tässä ajassa ehdin ja olin lopputulokseen enemmän kuin tyytyväinen. Seuraavaksi kerronkin teille kaikki ne asiat mitä tein. Lopputuloksen näet alla olevasta kuvasta- toki täytyy huomioida, että Pasi on maailman paras kuvaaja, joka saa kenestä tahansa upeita kuvia. Lisäksi Anniinan kuvausrekvisiitalla ja Minttu Pirtinsolan tekemällä meikillä oli tietenkin osuutta asiaan. Mutta kaikesta em. huolimatta, olin itsekin todella yllättynyt näiden tekemieni toimenpiteideni tehokkuudesta. Toivottavasti vinkit toimisivat sinullakin tai ainakin osa niistä ellet halua kaikkia toteuttaa?

Kuva Pasi Hakala/Studio Varjo
Asut ja puvustus Anniina Harvia
Meikki Minttu Pirtinsalo


VINKKINI KEHON TASAPAINOTTAMISEEN JA KEHON BALANSOIMISEEN

* Kevyt liikunta eli ei mitään tuntitolkulla kävelyä eikä rääkkitreeniä. Maanantaina tein saksanpaimenkoirani kanssa vajaan tunnin rentouttavan metsälenkin. Liikunta sekä lisää nestekiertoa että voi aiheuttaa lievää turvotusta: erittäin raskas liikunta saattaa varsinkin kesäaikaan lisätä turvotusta alaraajoissa. Se on tul
lut todettua useita kertoja. Maanantai-iltana tein myös vinyasa tyyppisen voimajoogaharjoituksen, joka maadoitti mukavasti, lisäsi lymfakiertoa kehossa ja rauhoitti mieltäni. Tiistaina tein jälleen metsälenkin koiran kanssa ja iltapäivällä tein kehoa energioivan HIIT-treenin kuntopyörällä, joka toi kasvoille terveen hehkun ja energisoi tosi kivasti. Lue lisää HIIT-treenistä
täältä. Mielestäni mikään ei voi korvata liikuntaa painonhallinassa ja aineenvaihdunnan kiihdyttämisessä, ei mikään. Mutta liikuntamuoto kannattaa valita aina tilanteen mukaan, jotta tulokset ovat halutunlaisia. Eli ei mitään marathonia edellisenä päivänä jos haluat ”hehkua” seuraavana päivänä. Tulen ihan lähiaikoina kirjoittamaan lisää kortisolitasoja laskevasta ja rasvanpolttoa edistävästä HIIT-treenistä.

* Ihmejuoman ja detoxteen nauttiminen kolmen päivän ajan. Ostin lentokentältä detoxteetä ja join sitä 3-4 kuppia päivässä. Veden sijasta join ihmejuomaani, jonka sekaan sekoitin PH-balancea. Tuo tuote maistuu pahalta, mutta kyllä 1 tl menee päivässä. Ja käytin nimenomaan kyseistä tuotetta jauheena, en kapseleina koska jauhe on tehokkaampaa. Voit tilata tuotetta *täältä. Maanantai-iltana varoin kuitenkin juomasta liikaa, koska liian lähellä nukkumaanmenoa nautittu neste saattaa näkyä silmäpusseina seuraavana aamuna, varsinkin jos nukkuu vatsallaan. Tietenkään vatsalla ei kannata nukkua, jos haluaa eroon silmäpusseista. Olen opetellut myös erään tehokkaan silmäjumpan, joka häivyttää silmäpusseja, mutta harjoittelen vielä vähän sitä itse ennen kuin jaan sen teille.

* Lisäsin runsaasti vihreitä kasviksia ruokavaliooni kaikissa muodoissa. Söin salaatteja ja tein vihersmoothieta, jossa oli viherjauheen lisäksi kurkkua, avokadoa ja pinaattia. Toki syön vihreitä kasviksia muutoinkin, mutta nyt nautin niitä selvästi normaalia enemmän. Maanantaina ja tiistaina söin muutaman desin tuoreita mansikoita. Mansikat ja ananas lisäävät nestekiertoa tehokkaasti. Muuten söin ihan normaalisti, en missään nimessä tuntenut nälkää enkä paastonnut. Suolan käyttöä vähensin kolmen päivän ajan, mutta en kuitenkaan syönyt suolatonta ruokaa- en edes pystyisi.

* Maanantaina otin nestekiertoa aktivoivan hoidon Neurosonic-patjallani samalla kuin tein päivittäisen meditaatioharjoituksen. Hoito palautti kehoa myös kivasti reissaamisen aiheuttamasta rasituksesta. Illalla kävin saunassa.

* En ehtinyt juuri levätä Neurosonic hoitoa lukuunottamatta, mutta nukuin kunnon yöunet tiistain vastaisena yönä. Lisäksi menin maanantai-iltana aikaisin nukkumaan, kuten yleensäkin.

* Ihoa ylikosteutin kuvauksia varten. Kuorin sen vielä kasvohoidosta huolimatta, laitoin kosteuttavan naamion ja lääräsin kasvoveden kanssa. Silmäympärysiholle laitoin puhdasta ja voimakasta c-vitamiinijauhetta. 

Ohje ihmejuomaan:
raikasta vettä
luomu sitruunan mehua
nippu tuoretta minttua
tuoretta inkivääriä pilkottuna
muutama tuore mansikka

Voit korvata mintun myös persijalla. Itse en sitä voi suurina määrinä käyttää, koska se tehostaa nestekiertoani vähän liikaakin ja saattaa tehdä minulle oksettavaa oloa. Muistathan, että tämäntyyppinen juoma on hyvin hapan ja saattaa vaurioittaa hampaidesi kiillettä mikäli et nauti juomisen jälkeen vaikkapa pientä juustopalaa ja xylitol-tuotteita.

Seuraavan blogiin tulee yksi ihana vhh mansikkasuklaaohje ja yksi parhaimmmista kanapadan ohjeistani. Käykäähän myös kurkkaamassa instaani, jonne olen päivittänyt uusia ketoruokakuvia ja syvien selkä- ja vatsalihasten harjoitusvideoita.  Insta löytyy nimellä satusjoholm.

Seuraa ketogeenistä matkaani facebookissa ja instagramissa
Päivitän myös säännöllisesti blogin uusimpia ketogeenisiä ruokakuvia instagramiin, jonka löydät klikkaamalla tätä linkkiä.
Blogin terveellisiä ruokaohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.
Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.
Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä. 

6 kommenttia

 1. Merja kirjoitti:

  "Silmäympärysiholle laitoin puhdasta ja voimakasta c-vitamiinijauhetta." Hei miten laitoit, sekoititko johonkin voiteeseen tai öljyyn vai hauteena?

 2. Kutsu Vapauteen kirjoitti:

  Kosteutin kasvot ensin moneen kertaan kasvovedellä ja ne kosteaksi. Otin pumpulipuikkoon hieman C-vitamiinijauhetta ja taputtelin sitä kostealle silmänympärysiholle ja nasobiaaleihin. Valitettavasti tuotteen nimeä en voi paljastaa sattuneesta syystä- kerran näinkin päin:) Toistin tämän kaksi kertaa muistaakseni:)

 3. Anonyymi kirjoitti:

  Hei. Tosta juomasta… Kaikki aineet siis x määrään vettä? Paloina? Kauanko antaa liota vedessä? Ilmeisesti juodaan/syödään kaikki pois?

 4. Unknown kirjoitti:

  Moi! Siitä ihmejuomasta… Mihin määrään vettä paljonko muita aineksia? Siivilöidäänkö? Miten paljon päivässä voi juoda? Montako päivää ihmejuoman juomista voi jatkaa?

 5. Kutsu Vapauteen kirjoitti:

  Itse laitan noin litran kannuun ja paloina. Mansikat syön, en muuta.

 6. Kutsu Vapauteen kirjoitti:

  Eihän tuossa ole mitään haitallista, joten kyllä tuota voi juoda miten usein haluaa jos vaan hampaiden kiille kestää. En siivilöi ja laitan noin litraan vettä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.