Hae
Kutsu vapauteen
Kaupallinen yhteistyö

VHH kahvijuustokakku

Kaupallinen yhteistyö: https://www.fitnessfirst.fi/
*Sisältää mainoslinkkejä
Löysin vanhan päiväkirjani vuodelta 1983 ja viime päivät ovat menneetkin sitä lukiessa- välillä on saanut nauraa ihan kippurassa ja välillä tirauttaa surun kyyneleet. Kerroin tietenkin ihanalle lapsuuden ystävälleni tästä löydöstä ja sovimme meille treffit mahdollisimman pikaisesti. Hehkutin ystävälleni tekeväni tosi hyvää raakakakkua- ei olisi kannattanut! Tein kyllä kakkua, ihan kaksi kerroksisen ihanuuden, joka sitten paljastui todelliseksi flopiksi. En tiedä mikä meni vikaan, mutta kakku ei pysynyt kasassa vaan muistutti rakenteeltaan enemmänkin suklaavanukasta kuin kakkua. Olikohan paikallisesta ekokaupasta ostetulla riisi- ja soijavispillä jotain tekemistä tämän lievästi sanotun oudon rakenteen kanssa vai mikä mättäsi. Syyllinen taitaa kuitenkin löytyä kakun tekijästä, kun vaan tietäisi mitä tein väärin.  Mutta se kakku siis lensi biojätteeseen ja sitä ei voinut kenellekään tarjota…
Äkkiä piti keksi toinen kakku, aikaa ystävän tuloon olisi kaksi tuntia. Mieleeni juolahti kahvijuustokakku, jota vanhempi poikani ja hänen tyttöystävänsä Moona tekivät minulle pari päivää sitten. Se oli ihan liian hyvää- ja joo on vähän tullut kakkua syötyä tällä viikolla:)! Tietenkin halusin pikkaisen modata sitä terveellisemmäksi eli valkoinen sokeri pois, pohja uusiksi jne. Vaikka täytyy kyllä vielä kehaista noita ihania nuoria, kun olivat ihan minua varten tehneet gluteenittoman ja viljattoman kakun- on ne niin ihania<3 Poikani Allu lähti nopeasti ostamaan aineksia ja kakku saatiin kuin saatiinkin ihan ajoissa valmiiksi. Ja mikäli ystävääni harmitti kun joutuikin syömään kahvijuustokakkua raakakakun sijaan, niin ainakin hän peitti pettymyksensä uskottavasti:) Kuvat voisivat olla parempiakin, mutta kun ei oikein ollut aikaa enää kuvailla…
Kakku on todella vähähiilarinen mikäli käytät karppisokeria makeuttamiseen. Viljaton, gluteeniton ja munaton myös, mutta ei sovi maidotonta ruokavaliota noudattaville. Itse laitoin täytteeseen ainoastaan 3/4 dl kookossokeria ja se riitti, mutta meillä ei menekään kaupaksi mikään, mikä on tosi makeaa. Sen vuoksi lisäsin hieman sokerin määrää tähän ohjeeseen. Pohjan voit tietenkin korvata gluteenittomista kekseistä ja voista tehdyllä massalla, mutta tällöin hiilarimäärä nousee ja sokeri on valkoista sokeria. Tosin eihän sitä pohjaa paljon tässä kakussa ole, koska pääasia on ihana kahvinmakuinen täyte.
Pähkinät kannattaa yleensä aina liottaa, koska silloin niistä poistuu entsyyminestäjäaineet ja ne sulavat vatsassa paremmin. Liottaminen poistaa myös mahdollisia epäpuhtauksia pähkinöistä. Tämän ohjeen osalta en kuitenkaan liottanut pähkinöitä, en ehtinyt. Tee kuitenkin itse kuten parhaaksi näet.

Pohja:
100 g voita/kookosöljyä
2 dl cashew pähkinöitä
1/2 dl kookoshiutaleita (hiilarien määrä vaihtelee tosi paljon eri merkkien välillä)
ripaus hunajaa tai blendattua karppisokeria
2 rkl vettä
Liota pähkinöitä vedessä vähintään neljä tuntia (voit käyttää liottamattomia pähkinöitä myös) ja kaada vesi pois. Laita pähkinät, sulatettu voi/kookosöljy , kookoshiutaleet ja vesi blenderiin ja tasoita sileäksi. Liotetut pähkinät blendaantuvat helpommin. Laita pohjan ainekset leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 23 cm) ja taputtele esimerkiksi kostutetuilla sormilla tasaiseksi. Laita pakastimeen jähmettymään täytteen valmistumisen ajaksi.
Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl vahvaa kahvia
2 dl vispikermaa/smetanaa
1 dl karppisokeria
1 tl vaniljasokeria
puolikkaan sitruunan mehu

vesi

5 liivatetta

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Laita tuorejuusto ja kahvi kulhoon ja sekoita lusikalla tasaiseksi seokseksi. Lisää smetana tai vatkattu vispikerma ja sokerit ja sekoita. Keitä 1/2 dl  nestettä (sitruunan mehu ja vesi) kiehuvaksi ja lisää liivatteet kiehuvan veden sekaan (purista ensin ylimääräinen vesi pois liivatteesta). Sekoita tasaiseksi ja lisää varovasti tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle, sekoita tasaiseksi ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään pariksi tunniksi. Koristele halutessasi esimerkiksi tummalla suklaalla.

Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä eli kunnolla jähmettyneenä. Tällä ohjeella tehtynä kakku ei ole kovin korkea, joten tuplaa tarvittaessa täytteen määrä, niin saan korkeamman kakun:)

OHJEESSA ESIINTYVISTÄ TUOTTEISTA

Ohjeessa esiintyviä tuotteita voi tilata edullisesti *täältä.  Koodilla ”kutsuvapauteen” saat -10%:n alen normaalihintaisesta FitnessFirstin tuotteista.

KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

Koko päiväkirja tuli luettua illan aikana ja kakkukin maistui…Ystävät<3

 

 

Kaupallinen yhteistyö: https://www.fitnessfirst.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.