Hae
Kutsu vapauteen

Vähähiilihydraattinen suklaa-karamelli-piirakka

Harvoin minulla menee kontrolli omien leivonnaisteni kanssa, mutta näiden kanssa meni. Omiin ohjeisiin ja leivonnaisiin turtuu eikä ne koskaan maistu niin hyvältä omassa suussa- tämä maistui taivalliselta eli liian hyvältä kun ottaa huomioon sen, että olen dieetillä:) Tein tämän piirakan meidän Allulle, joka täytti 21-vuotta. Komistus ei tykkää kermakakuista eikä juurikaan mistään makeista leivonnaisista, mutta tästä tykkäsi todella paljon! En tiedä onko tuo suklaa-karamelli-piirakka kaikista kuvaavin nimi tälle ihanuudelle, mutta tuo ihanan pehmeä suussa sulava täyte maistuu minun mielestäni ihan karamellille. Lupaan, että silmäsi kääntyvät päässäsi väärinpäin kun maistat miten hyvältä kaurakerman ja cashewtahnan sekoitus maistuu😂😎

Laihduttajat huom! Mikäli noudatat vhh dieettiä, niin tämä piirakka sopii loistavasti. Vaikka tämä piirakka sisältää ihan älyttömän vähän hiilareita, niin kaloreita se sitten sisältää sitäkin enemmän eli vaikka kyse on terveellisesti herkusta, niin ei tätä voi vedellä rajattomasti jos meinaa päivän aikana muutakin syödä😉 Kaloreita en alkanut laskemaan, mutta voi sanoa että kyseessä on erittäin kaloripitoinen piirakka.

Millä voin korvata?

Piirakka on todella todella vähähiilarinen. Sen lisäksi se on myös maidoton, gluteeniton ja viljaton. Mitä tummemman suklaan valitset, sitä vähemmän hiilareita. Itse käytin 70 prosenttista tummaa suklaata. Maidottomat käyttävät joko kookosöljyä tai maidotonta margariinia, maidotonta suklaata tai raakasuklaamassaa ja kaura-, kookos- tai soijakermaa. Viljattomat taasen käyttävät vispi-, kookos- tai soijakermaa.  Mikäli et halua käyttää hiilaritonta sokeria, niin voit korvata ne esimerkiksi kookos- tai täysraakaruokosokerilla. Lupiinijauhon voit korvata esimerkiksi vähähiilarisella kookos- tai mantelijauholla. Jos et välttele hiilareita, niin voit korvata jauhon esimerkiksi gluteenittomalla jauhoseoksella tai speltillä. Muista kuitenkin, että speltti on alkuvehnä, joka sisältää gluteenia.

TUOTTEITA EDULLISESTI FITNESSFIRSTISTÄ
Blogin lukijana saat Fitnessfirstin normaalihintaisista tuotteista -10 %:n alennuksen koodilla ”kutsuvapauteen”.  Täältä pääset Fitnessfirtin nettikauppaan ja voit tilata tuotteita.

Täältä voit lukeaa lisää tuotteista, joita käytetään blogissa. Lista päivittyy koko ajan.

Täältä löydät lisää blogin ruokaohjeita.

Ohje:


Pohja:

2 dl lupiinijauhoa
3/4 dl raakakaakaota
1 dl karppi- tai koivusokeria
100 g voita tai kookosöljyä tai maidonta margariinia
1 kananmuna
1 tl aitoa vaniljaa
1 rkl kylmää vettä
ripaus hyvä laatuista suolaa

Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita hyvin. Sulata voi ja lisää se jauhojen sekaan jäähtyneenä. Sekoita hyvin. Lisää kananmuna ja vesi ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina jähmettymään jääkaappiin puoleksi tunniksi. Painele taikina kostututetuin käsin voidellun piirakkavuoan (pohjan halkaisija 26-28 cm) pohjalle. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia vuoka leivinpaperilla peitettynä. Ota leivin paperi pois ja jatka vielä paistamista noin 5 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä kunnolla ennen täyteen levittämistä.

Täyte:

2 dl kauravispiä tai vispautuvaa kookoskermaa
1 dl cashewtahnaa
0,5 tl aitoa vaniljaa
0,5 dl karppi- tai koivusokeria

Vispaa kerma kuohkeaksi. Sekoita muut ainekset kermavaahdon sekaan. Lisää täyte pohjan päälle ja laita piirakka takaisin jähmettymään jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.

Kuorrute:

2 dl kaura-, vispi, kookos- tai soijakermaa
200 g mahdollisimman tummaa suklaata

Sulata suklaa miedolla lämmöllä vesihauteessa. Sekoita kerma jäähtyneen suklaan sekaan. Kaada kuorrute täytteen päälle ja anna piirakan jähmettyä jääkaapissa muutaman vähintään kahden tunnin  ajan tai yön yli. Säilytä piirakkaa jääkaapissa, jossa se säilyy muutaman päivän ajan.

Seuraa blogia facebookissa ja instagramissa
Blogin uusimmat ruokaohjeet ja muut terveyteen liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä. Päivitän myös säännöllisesti blogin uusimpia ruokakuvia instagramiin, jonka löydät klikkaamalla tätä linkkiä.


2 kommenttia

  1. henkilökunta kirjoitti:

    Näyttää ja kuullostaa niin hyvältä. Tänään menee testiin. Kauanko tää säilyy ja voiko pakastaa?

  2. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Muutamia päiviä säilyy hyvinkin jääkaapissa. En ehkä pakastaisi suklaan takia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *