Hae
Kutsu vapauteen

Takuuvarma ja helppo porkkanalaatikko- 2 ohjetta

Helppo ja takuuvarma porkkanalaatikko- kaksi ohjetta

Minulla on ollut etsinnässä helppo ja takuuvarma porkkanalaatikko-ohje. Sain teiltä rakkaat lukijat paljon vinkkejä ja ohjeita, mutta ne tulivat vähän myöhässä, koska ehdin jo kahta ohjetta testaamaan. Otin ohjeet netistä, mutta muokkasin niitä hieman omannäköisekseni. Julkaisen tässä postauksessa molemmat ohjeet, jotka ovat helppoja ja joista toinen on lisäksi myös tosi nopea valmistaa. Molemmissa ohjeissa on käytetty valmista porkkanasosetta (sisältää 99 % porkkanaa ja perunatärkkelystä), joka on ostettu prismasta. Laatikoiden pinnalle on ripoteltu mantelijauhoa, joten laatikot ovat näin ollen gluteenittomia. Ellet halua tehdä gluteenitonta porkkalaatikkoa, niin korvaa mantelijauho korppujauholla. Ensimmäinen ohje on myös kananmunaton. Vähähiilarisia nämä eivät ole vaikka minulla onkin vhh blogi koska riisissä on niin paljon hiilareita ja halusin tehdä ”perinteisen” porkkanalaatikon tällä kertaa. Itse en laatikoita juurikaan jouluna syö, joten valmistin nämä laatikot muita varten.

Kumpi porkkanalaatikko maistui paremmalta?

Ensimmäinen ohje on todella nopea valmistaa, koska siinä ei tarvitse lainkaan keittää riisipuuroa vaan se korvataan karkealla riisijauholla, jota löytyy ihan marketeista. Toisessa ohjeessa pitää valmistaa riisipuuro, jonka  tein uunissa koska pelkään aina sen palamista pohjaan. Itse olen aina syönyt riisipuuroon tehtyä porkkanalaatikkoa, joten oli tosi hauska testata riisijauhoonkin tehtyä. Ja todella suuri yllätys oli se, että riisijauhoon tehty porkkanalaatikon maku oli parempi myös muiden kuin minun mielestäni. En olisi koskaan uskonut! Toki tuo riisipuuroon tehtykin oli tosi hyvää. Ulkonäkö on näissä kahdessa porkkanalaatikossa hieman erilainen- toivottavasti ero näkyy kuvissa edes jonkin verran. Siirapin unohdin kokonaan toisesta laatikosta, mutta hyvältä maistuu ilman sitäkin.

Porkkanalaatikko riisijauhosta

 

 

Porkkanalaatikko ohje nro 1- helppo ja nopea

1 kg porkkanasosetta (ei pakastettua)*

2 dl vispikermaa

0,75 dl karkeaa riisijauhoa

1 tl suolaa

0,25 tl muskottipähkinää

0,25 ti valkopippuria

pinnalle mantelijauhoa tai rouhetta

*Jos käytät pakastettua, niin sulata se yön aikana jääkaapissa

 

Valmistus

Sekoita kaikki ainosat isossa kulhossa käsin. Kaada kahteen alumiinivuokaan (0,85 l) tai isoon (noin 2 litraa) uunin kestävään astiaan. Paista 200 asteessa 50-60 minuuttia.

Porkkanalaatikko riisipuurosta

 

 

Porkkanalaatikko ohje nro 2

1 kg porkkanasosetta (ei pakastettua)*

8 dl täysmaitoa (voit korvata osan maidosta vispikermalla 😛 )

1,5 dl puuroriisiä

1 kananmuna

0,5 dl siirappia (ei pakollinen)

1 tl suolaa

0,25 tl muskottipähkinää

0,25 ti valkopippuria

pinnalle mantelijauhoa tai rouhetta

*Jos käytät pakastettua, niin sulata se yön aikana jääkaapissa

 

valmistus

Valmista riisipuuro pussin ohjeen mukaan tai uunissa, ohje alla. Sekoita kaikki ainosat puuron sekaan, varo ettet polta käsiäsi. Kaada kahteen alumiinivuokaan (0,85 l) tai isoon uunin kestävään astiaan (noin 2 litraa). Paista 200 asteessa 50-60 minuuttia.

 

Uuniriisipuuron valmistus

Voitele voilla uunivuoka (vähintää 2 litraa). Kaada maito ja riisi uunivuokaan ja sekoita. Paista uunin alatasolla 175 asteessa 1-1,5 tuntia.

 

seuraavaksi tulossa blogiin: konjakki sinappi hieman terveellisemmin ja gluteeniton imelletty perunalaatikko

KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

2 kommenttia

  1. TanjA kirjoitti:

    Kiitos porkkanalaatikon ohjeesta johon tuli karkeita riisijauhoja. Ihan sairaan hyvää ja järjettömän nopea & helppo tehdä!! Suoraan jatkoon 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *