Hae
Kutsu vapauteen
Kaupallinen yhteistyö

VHH suklaa kuivakakku

Kaupallinen yhteistyö: https://www.fitnessfirst.fi/
*Sisältää mainoslinkkejä

Kerrassaan hurmaavan makuinen suklaa kuivakakku, josta ei kuuna päivänä uskoisi, että se on vähähiilarinen, gluteeniton ja viljaton. Jos ihmettelet, miksi terveysbloggarina julkaisen kuivakakku ja muita herkkuohjeita, niin syy on se, että myös terveystietoiset ihmiset haluavat joskus herkutella. Tulee syntymäpäiviä, juhlapyhiä tai muuta vastaavaa. Toki ei kaikki- olen siitä hyvin tietoinen. Mielestäni on ihanaa, että esimerkiksi suklaa kuivakakkua voi nauttia ilman viljoja ja valkoista sokeria- mausta tinkimättä. Eikö olekin?

Millä voin korvata?

Joskus törmään väitteeseen, että tämä kakku ei ole vähähiilarinen koska tässä on karppisokeria. Väite ei pidä paikkaansa, koska viimeksi mainitussa sokerissa ei ole hiilareita. Se saattaa sopia myös hiivasyndroomasta kärsiville. Edellämainittu sokeri kannattaa aina blendata ennen käyttöä, muutoin se narskuu hampaissa tosi ärsyttävästi. Voit korvata sen vaikkapa kookos- tai täysraakaruokosokerilla, toki hiilarimäärä tällöin nousee. Itse makeutin kuvan kakun karppisokerilla ja käytin sitä 2 dl. Tuli kyllä minun makuuni aivan liian makeaa, mieheni mielestä taas oli juuri sopivaa. Makuasioita. Maista taikinaa tekovaiheessa, joten tiedät kuinka paljon sokeria laitat taikinaan.

Jauhot voit toki korvata melkein millä tahansa muilla jauhoilla. Vähähiilarisista tulee mieleen kookosjauho ja runsashiilarisimmista speltti (sisältää alkuvehnää) ja gluteeniton jauhoseos. Voit käyttää myös pelkästään manteli- tai lupiinijauhoja. Vähähiilariset käyttävät mahdollisimman tummaa suklaata, sellaista jossa on vähintään 70 % suklaata, mielellään 85%. Markkinoilta löytyy jo täysin sokerittomia suklaitakin, jotka on makeutettu stevialla eivätkä ne sisällä lainkaan keinotekoisia makeutusaineita. Vaniljauutejauheen voit korvata ihan tavallisella vaniljalla, mutta tällöin joudut laittamaan sitä enemmän eli teelusikallisen verran.

Kakun voi koristella sulatetulla raakasuklaamassalla tai tummalla suklaalla tai jättää koristelematta. Itse mietin pitkään koristelenko ollenkaan eli se ei todellakaan ole välttämätöntä. Kuvan kakkua varten sulatin 2 dl raakasuklaamassaa, jolla koristelin jäähtyneen kakun. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päiväna ja siitä eteenpäin eli se ikäänkuin tekeytyy jääkaapissa yön yli.

Rakenteesta

Rakenne on hyvä. Kakku ihan sulaa suuhun. Ainut huono puoli näissä vähähiilarisissa kakuissa on se, että ne murenevat hieman helpommin kuin vehnäjauhokakut. Pysyy siis hyvin kasassa, ei tarvitse lusikalla syödä, mutta kuitenkin on niissä jonkun verran eroa. Mitään muuta negatiivista en sitten keksikkään. Kakun hieman erilainen muoto johtuu kakkuvuoasta, josta ostin eilen. Ihan kivaa vaihtelua perinteisen muotoiselle kuivakakulle.

Alennusta Fitnessfirstin verkkokaupasta

Postauksessa käytettyjä tuotteita voit tilata Fitnessfirstin nettikaupasta edullisesti. Blogin lukijana saat Fitnessfirstin normaalihintaisista tuotteista -10 %:n alennuksen koodilla ”kutsuvapauteen”. Kun klikkaat ohjeessa tummennetulla fontilla olevia tuotteita, niin pääset suoraan nettikauppaan ja voit ostaa tuotteita huomattavasti edullisemmin kuin marketeista.
Täältä pääset Fitnessfirtin nettikauppaan.

 

 

VHH suklaa kuivakakku

*Tilaa ohjeessa esiintyviä tuotteita edullisesti *täältä.  Koodilla ”kutsuvapauteen” saat -10%:n alen normaalihintaisesta FitnessFirstin tuotteista.

 

vhh suklaa kuivakakku valmistus

 

 • Voitele kakkuvuoka huolellisesti.
 • Sulata suklaa ja voi varovasti vesihauteessa.
 • Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
 • Lisää jäähdytetty suklaa-voiseos muna-sokerivaahtoon.
 • Sekoita kuivat aineet keskenään ja ripottele ne sihdin läpi taikinaan.
 • Paista 175 asteisessa uunissa noin 30 – 40 minuuttia.
 • Kaada varovasti lautaselle ja anna jäähtyä.
 • Koristele jäähtynyt kakku suklaakuorrutteella.
 • Säilytä kakkua jääkaapissa.

 

 

Seuraa instassa: satusjoholm ja 2blackgsd

 

 

KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

 

 

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

Kaupallinen yhteistyö: https://www.fitnessfirst.fi/

8 kommenttia

 1. Maiccu / Mansikoitajavaahtokarkkeja kirjoitti:

  Aivan ihanalta näyttää ja kuulostaa ♥ Ja aina oppii myös uutta, en ole koskaan kuullut lupiinijauhoista 🙂

 2. Anonyymi kirjoitti:

  Voisko skantaania lisätä taikinnan, pitäiskö se vähän enemmän kasassa kakkua. Mitä jauhoa voisi käyttää lupiinijauhon tilalla.

 3. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Kakku pysyy hyvin kasassa, mutta toki voit kokeilla ksantaania. Postauksessa lukee millä jauhoilla voi korvata?

 4. Maris Haapasalo kirjoitti:

  Millä voisin lupiinijauhon korvata?
  ?

 5. Kutsu Vapauteen kirjoitti:

  Postauksessa lukee millä voi korvata.

 6. Kukkaketo kirjoitti:

  Hei. Kiitos ihanasta reseptistä, paras kuivakakku ikinä! Olen jo muutaman tehnyt ja aina onnistuu! Kakku on mehevä ja pysyy kasassa hyvin. Sovelsin hieman omaan ryokavarastoon ja makuun soveltuvaksi, olen käyttänyt makeuttajana eri määrät eli n.3-6tl kookossokeria. Käytin G&B:n 85% suklaata ja jätin kaakaojauhon kokonaan pois. Lupiinijauhoja on ollut, mutta kohta loppuu ja miehen vatsa ei siitä tykkää, ei myöskään kookoksesta, joten seuraavaksi kokeilen pelkällä mantelijauholla.

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Kiva kuulla, kiitos viestistä:) Juu tämä on kyllä ollut pidetty ohje. Ja kiva kun modasit
   omiin tarpeisiisi sopivaksi- sitä aina toivonkin, että ihmiset tekisivät:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.