Hae
Kutsu vapauteen

Vähähiilihydraattinen, gluteeniton ja viljaton suklaa kuivakakku

Kerrassaan hurmaavan makuinen suklaa kuivakakku, josta ei kuuna päivänä uskoisi, että se on vähähiilarinen, gluteeniton ja viljaton. Jos ihmettelet, miksi terveysbloggarina julkaisen kuivakakku ja muita herkkuohjeita, niin syy on se, että myös terveystietoiset ihmiset haluavat joskus herkutella. Tulee syntymäpäiviä, juhlapyhiä tai muuta vastaavaa. Toki ei kaikki- olen siitä hyvin tietoinen. Mielestäni on ihanaa, että esimerkiksi suklaa kuivakakkua voi nauttia ilman viljoja ja valkoista sokeria- mausta tinkimättä. Eikö olekin?

Millä voin korvata?

Joskus törmään väitteeseen, että tämä kakku ei ole vähähiilarinen koska tässä on karppi- tai koivusokeria. Väite ei pidä paikkaansa, koska viimeksi mainituissa sokereissa ei ole hiilareita. Ne saattavat sopia myös hiivasyndroomasta kärsiville. Edellämainitut sokerit kannattaa aina blendata ennen käyttöä, muutoin ne narskuvat hampaissa tosi ärsyttävästi. Voit korvata edellä mainitut sokerit vaikkapa kookos- tai täysraakaruokosokerilla, toki hiilarimäärä tällöin nousee. Itse makeutin kuvan kakun koivusokerilla ja käytin sitä 2 dl. Tuli kyllä minun makuuni aivan liian makeaa, mieheni mielestä taas oli juuri sopivaa. Makuasioita. Maista taikinaa tekovaiheessa, joten tiedät kuinka paljon sokeria laitat taikinaan.

Jauhot voit toki korvata melkein millä tahansa muilla jauhoilla. Vähähiilarisista tulee mieleen kookosjauho ja runsashiilarisimmista speltti (sisältää alkuvehnää) ja gluteeniton jauhoseos. Voit käyttää myös pelkästään manteli- tai lupiinijauhoja. Vähähiilariset käyttävät mahdollisimman tummaa suklaata, sellaista jossa on vähintään 70 % suklaata, mielellään 85%. Markkinoilta löytyy jo täysin sokerittomia suklaitakin, jotka on makeutettu stevialla eivätkä ne sisällä lainkaan keinotekoisia makeutusaineita. Vaniljauutejauheen voit korvata ihan tavallisella vaniljalla, mutta tällöin joudut laittamaan sitä enemmän eli teelusikallisen verran.

Kakun voi koristella sulatetulla raakasuklaamassalla tai tummalla suklaalla tai jättää koristelematta. Itse mietin pitkään koristelenko ollenkaan eli se ei todellakaan ole välttämätöntä. Kuvan kakkua varten sulatin 2 dl raakasuklaamassaa, jolla koristelin jäähtyneen kakun. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päiväna ja siitä eteenpäin eli se ikäänkuin tekeytyy jääkaapissa yön yli.

Rakenteesta

Rakenne on hyvä. Kakku ihan sulaa suuhun. Ainut huono puoli näissä vähähiilarisissa kakuissa on se, että ne murenevat hieman helpommin kuin vehnäjauhokakut. Pysyy siis hyvin kasassa, ei tarvitse lusikalla syödä, mutta kuitenkin on niissä jonkun verran eroa. Mitään muuta negatiivista en sitten keksikkään. Kakun hieman erilainen muoto johtuu kakkuvuoasta, josta ostin eilen. Ihan kivaa vaihtelua perinteisen muotoiselle kuivakakulle.

Alennusta Fitnessfirstin verkkokaupasta

Postauksessa käytettyjä tuotteita voit tilata Fitnessfirstin nettikaupasta edullisesti. Blogin lukijana saat Fitnessfirstin normaalihintaisista tuotteista -10 %:n alennuksen koodilla ”kutsuvapauteen”. Kun klikkaat ohjeessa tummennetulla fontilla olevia tuotteita, niin pääset suoraan nettikauppaan ja voit ostaa tuotteita huomattavasti edullisemmin kuin marketeista.

Täältä pääset Fitnessfirtin nettikauppaan.

Täältä voit lukea blogissa käytettävistä tuotteista.

Ohje:

4 munaa
1,5-2 dl blendattua karppi- tai koivusokeria 
150 g voita
100-150 g tummaa suklaata tai raakasuklaamassaa*
4 rkl raakakaakaota
1 dl mantelijauhoja
1 dl lupiinijauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,25 tl bourbon vaniljauutejauhetta

* Vähähiilariset käyttävät mahdollisimman tummaa, vähintään 70 % kaakaota sisältävää suklaata. Mikäli koristelet kakun sulatetulla suklaalla, varaa suklaata enemmän. 

Voitele kakkuvuoka huolellisesti. Sulata suklaa ja voi varovasti vesihauteessa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jäähdytetty suklaa-voiseos muna-sokerivaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja ripottele ne sihdin läpi taikinaan.Paista 175 asteisessa uunissa noin 30 – 40 minuuttia. Kaada varovasti lautaselle ja anna jäähtyä. Koristele jäähtynyt kakku halutessasi sulatetulla suklaamassalla ja laita jääkaappiin jähmettymään. Säilytä kakkua jääkaapissa.

HUOM! Kun klikkaat ohjeessa tummennetulla fontilla olevia tuotteita, niin pääset suoraan nettikauppaan ja voit ostaa tuotteita huomattavasti edullisemmin kuin marketeista.

Eikä tämä ohje oikein napannut? Blogissa on runsaasti vähähiilarisia, gluteenittomia, viljattomia ja maidottomia muita ohjeita. Ne löytyvät kootusti täältä.

Kuvassa maailman paras mansikka-juustokakku- oletko jo maistanut?


6 kommenttia

 1. Maiccu / Mansikoitajavaahtokarkkeja kirjoitti:

  Aivan ihanalta näyttää ja kuulostaa ♥ Ja aina oppii myös uutta, en ole koskaan kuullut lupiinijauhoista 🙂

 2. Anonyymi kirjoitti:

  Voisko skantaania lisätä taikinnan, pitäiskö se vähän enemmän kasassa kakkua. Mitä jauhoa voisi käyttää lupiinijauhon tilalla.

 3. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Kakku pysyy hyvin kasassa, mutta toki voit kokeilla ksantaania. Postauksessa lukee millä jauhoilla voi korvata😊

 4. Maris Haapasalo kirjoitti:

  Millä voisin lupiinijauhon korvata?
  😊

 5. Kutsu Vapauteen kirjoitti:

  Postauksessa lukee millä voi korvata.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *