Hae
Kutsu vapauteen

Juurichakraa vahvistava kävelymeditaatio

 
Meditaatio on tarkoitettu tehtäväksi kävelylenkillä mielellään rauhallisessa ympäristössä luonnon keskellä. Meditaatio maadoittaa ja vahvistaa juurichakran energiaa, jolloin pystyt kohtaamaan elämän tuomat haasteet selkä suorana tyynemmin eikä maa horju jalkojesi alla. Meditaatio on erityisen hyödyllinen mikäli sinulla on ongelmia jalkojen, luuston, selkärangan, paksusuolen tai veren kanssa.
 
Juurichakra sijaistee selkärangan alaosassa sukuelinten alueella ja sen väri on kirkkaan punainen. Chakran tehtävänä on perustarpeiden tyydyttäminen, jotta elämä voi jatkua. Stressi ja tunteen purkautuvat ulos juurichakran kautta ja se ankkuroi meidän fyysiseen elämään. Juurichakraan liitetään perusturvallisuuden tunne, joka tuntuu lujana maana jalkojen alla ja materiaalisella puolella elämässä selviytymisenä. Asioiden alulle paneminen, toiminta ja kyky saada asioita päätökseen tai valmiiksi heijastaa juurichakran energian virtausta. Mikäli chakra on tasapainossa, on olo turvallinen eikä ihminen turvaudu ulkoisiin asioihin, kuten rahaan, ulkonäköön tai muihin ihmisiin. Luottamus elämään säilyy myös kaaoksen keskellä ja usko siihen, että elämä antaa vain kaikkein parasta ja kaikilla asioilla on oma tarkoituksensa. Juurichakran harmoninen toiminta näkyy myös tasaisena mielialana ja energiatasona pitkin päivää. 
 
Koska elämä on alati muuttuvaa, juurichakra menee helposti epätasapainoon. Tällöin elämä tuntuu pelottavalta, ympärillä olevat ihmiset epäluotettavilta ja ajatuksia hallitsee selviytymiseen liittyvät pelkotilat. Perusluottamuksen puute tuntuu epävarmuutena, ahdistuksena, hyljätyksi tulemisen tunteena ja turvattomuutena. Luottamus siihen, että maa jalkojen alla kantaa muuttuu peloksi siitä, että joku vetää maton jalkojen alta. Juuricrakran ylitoiminta ilmenee ylenpalttisena itseensä keskittymisenä, joka saattaa ilmetä esimerkiksi liiallisena treenaamisena tai ulkonäköön keskittymisenä. Materialismi, tarve kontrolloida muita ihmisiä tai kärsimättömyys ovat myös merkkejä ylitoiminnasta. Epätasapainosta johtuvia fyysisiä vaivoja voivat olla esimerkiksi krooninen selkäkipu, iskias, suonikohjut, peräsuolen syöpä/kasvaimet, masennus ja immuunijärjestelmän häiriöt (Myss, 1997:81).
 
Juurichakraa voidaan tasapainottaa esimerkiksi seuraavilla asioilla: liikunta (jalat koskevat maata), puutarhatyöt, chakrameditaatio, hieronta, jalkojen hierominen/öljyäminen, eläimet, kasvit, santelipuu öljytipat pesuvedessä, maassa /kalliolla makaaminen, puiden halaaminen ja luonnossa liikkuminen. Punainen ruoka, juurekset ja inkivääri ovat esimerkkejä ruoista, jotka tasapainottavat juurichakraa.
 
Meditaatioharjoitus
 
Meditaation voi tehdä myös tuolilla istuen jalkapohjat lattiaa vasten vaikka meditaatio onkin kirjoitettu kävelymeditaation muodossa. Sisäänhengitys tapahtuu nenän kautta ja uloshengitys suun kautta. Voit välillä tehostaa uloshengitystä puhaltamalla voimakkaasti stressiä ulos kehostasi ja mielestäsi.
 
Kävele rauhallisesti kiirehtimättä, vie huomio hengitykseen ja tunne kuinka kehosi rauhoittuu jokaisella uloshengityksellä. Hengitä muutaman kerran syvään ja kiinnitä erityistä huomiota siihen, että sisään- ja uloshengitys ovat yhtä pitkiä.
Kun hengitys soljuu tasaisen rauhallisesti vie huomio jalkapohjiisi. Tunne maa jalkojesi alla jokaisella askeleella. Jatka tätä niin kauan kun koet tarpeelliseksi.
Seuraavaksi vie huomio juurichakran alueelle aivan selkärangan alaosaan, sukuelinten alueelle ja tunnustele sen energiaa. Sisäänhengityksellä hengitä nenäsi kautta kirkkaan punaista valoa ja uloshengityksellä juurruta sitä ensimmäisen chakran alueelle. Jokaisen hengityksen jälkeen chakran energia vahvistuu. Toista tämän niin monta kertaa kunnes tunnet muutoksen juuri chakrassa. Se voi olla esimerkiksi pistelyä, kuumotusta tai lämmöntunnetta.
Kun juurichakran energia on vahvistunut, vie huomio takaisin jalkapohjiin. Tunne maa jalkojesi alla. Jalkapohjiesi keskeltä alkaa kasvamaan juuret, jotka vahvistuvat jokaisella askeleella. Ne leviävät pituus ja leveys suunnassa koko jalkapohjiesi alueelle ja alkavat tunkeutua syvälle maan uumeniin. Jokaisella askeleella juuret tunkeutuvat syvemmälle ja syvemmälle, kunnes ne lopulta yhtyvät äiti maan tuli punaiseen energiaan.
Äiti maan tulipunainen energia alkaa nousemaan joka askeleella juuria pitkin kohti maan kuorta ja jalkapohjiasi. Jalkapohjien kautta energia jatkaa kulkuaan kohti juurichakraa ja sekoittuu chakran energian kanssa. Tulipunainen sykkivä energia alkaa levitä myös muualle kehoosi lämmittäen ja vahvistaen koko kehoa ja mieltä.
 
Lopuksi vie vielä huomio jalkapohjiisi ja tunne juuret, jotka ovat suorassa yhteydessä äiti maahan. Jatka turvallisena elämääsi eteenpäin tiedostaen, että aina kun kohtaat haasteita ja vaikeuksia sinulla on vahvat juuret jotka kantavat sinua vaikeuksien läpi. Uskallat katsoa asioita suoraan silmästä silmään, et pakene etkä luovuta vaikka pelottaa vaan kävelet suoraan pelkojasi ja unelmiasi kohti.

Mamma on sanonut mulle, että jos ajattelen jotain asiaa vahvasti, niin se toteutuu. Mamma oli oikeassa, tänäänkin sain ison mehevän luun…
 

Linkkejä meditaatio-, hengitys- ja joogaharjoituksiin:

Tästä linkistä löytyy joogaharjoitus- kutsu vapauteen:
http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/05/joogaharjoitus-kutsu-vapauteen.html

Tästä linkistä löytyy vartin joogaharjoitus- aurinkotervehdys
http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/05/vartin-joogaharjoitus-aurinkotervehdys.html

Tästä linkistä löytyy hengitysharjoitus rauhalliseen yöuneen:

http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2015/12/hengitysharjoitus-rauhalliseen-youneen.html
 
Tästä linkistä löytyy virkistävä hengitysharjoitus:
http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/01/virkistava-hengitysharjoitus.html
Tästä linkistä löytyy meditaatioharjoitus stressin poistoon:
http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2015/12/meditaatioharjoitus-stressin-poistoon.html

Tästä linkistä löytyy meditaatioharjoitus itsensä suojaamiseksi:
http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2015/12/meditaatio-itsensa-suojaamiseksi.html

Tästä linkistä löytyy meditaatioharjoitus kurkkuchakran tasapainottamiseen:
http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/01/kurkkuchakraa-tasapainottava-meditaatio.html

Tästä linkistä löytyy meditaatioharjoitus suruun ja ikävään:
http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/02/meditaatioharjoitus-suruun-ja-ikavaan.html

Tästä linkistä löytyy meditaatioharjoitus  ahdistukseen ja pelkoon:
http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/03/meditaatioharjoitus-ahdistukseen-ja.html

Tästä linkistä löytyy meditaatioharjoitus sydänchakran vahvistamiseen:

http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/02/meditaatio-vahvistaa-sydan-keskusta.html


Tästä linkistä löytyy chakrameditaatio:
http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/03/meditaatioharjoitus-puhdistaa.html

Tästä linkistä löytyy postaus joogaa ja vyöhyketerapiaa:
http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2015/12/joogaa-ja-vyohyketerapiaa-vietimme.html

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *