Hae
Kutsu vapauteen

Vhh siemenleipä- yhdessä palassa vain 1,6 g hiilaria

Äsken postasin avokado-hampunsiemen-levitteen ohjeen, jota olen siis nauttinut tämän leivän, jonka ohjeen nyt postaan tässä postauksessa, levitteenä. Ihana makuyhdistelmä, joka pursuaa hyviä rasvahappoja ja kuituja, NAM! Mikäli levitteen ohje on mennyt ohi, niin löydät sen täältä. En kehitellyt tätä ohjetta sen takia, että kaipaan leipää ketogeenisellä ruokavaliolla ollessani, en ollenkaan. En ole koskaan elämässäni ollut mikään leivän puputtaja vaan entisessä elämässä nautin hiilarit lähinnä kaurapuuron, hedelmien ja marjojen muodossa. Joskun harvoin söin luomu kauraleipää, mutta en todellakaan joka päivä. Syy, miksi tämän ohjeen kehittelin oli se, että halusin nauttia hyviä rasvahappoja ja kuituja. Ja tässähän ne tulee kuin nakutettu helpossa muodossa. Kehittelin eilen myös aivan ihanan lähes hiilarittoman vanukkaan, josta teen postauksen sitten seuraavaksi. Lähden keskiviikko aamuna Lontooseen kuudeksi päiväksi ja yritän postata tuon vanukkaan ohjeen vielä ennen reissun lähtöäni.

Valmistus ja korvaaminen

Leipä on mielestäni peltileivän ja siemennäkkärin sekoitus ja se on erittäin helppo valmistaa etkä tarvitse mitään kodinkoneita sen valmistamiseen, ainoastaan ison kulhon ja lusikan. Yhdessä palassa on 1,6 g hiilareita eli kyse on erittäin vähähiilarisesta leivästä. Leipä ei ole ihan niin kovaa kuin siemennäkkäri eikä niin pehmoista kuin vähähiilarinen peltileipä, joiden ohjeita löytyy blogista. Koska se on hieman pehmoisempaa kun siemennäkkäri, niin se ei halkeile niin helposti? Itse yleensä laitan leivän päälle jääkaappikylmää voita ja siemennäkkärihän helposti halkeaa ellei ole erityisen varovainen.  Mikäli haluat leivän olevan vielä kovempaa, niin jätä se kuivumaan huoneenlämpöön ilman pussia yön yli.

Siemenet voi korvata tietenkin muilla siemenillä, jos kaapista ei löydy juuri noita siemeniä mitä tässä ohjeessa on mainittu. Kookosjogurtin voi korvata muilla jogurteilla, käyttämäni kookosjogurtin rasvapitoisuus oli 3 g/100g. Mikäli sinulta ei löydy kuivattua nokkosta, niin jätä se pois eli se ei ole millään muotoa pakollinen. Itse lisäilen kuivattua nokkosta vähän jokaiseen ohjeeseen, koska rakastan sitä yli kaiken.

Ohje (15 palaa):

3 dl kuorittuja seesaminsiemeniä
1 dl kurpitsansiemeniä
2 dl mantelijauhoa
2 rkl psylliumkuitua
4 kananmunaa
1 dl kookosjogurttia
2 tl suolaa
1 rkl kuivattua nokkosta

1. Mittaa kulhoon jogurtti ja munat
2. Sekoita hyvin (lusikka riittää)
3. Lisää jogurtti-muna-seoksen joukkoon muut aineosat
4. Sekoita
5. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Tasoita ensin veteen kostutetulla lusikalla ja laita lopuksi kelmu taikina päälle ja taputtele taikina uunipellin leveydelle ohueksi levyksi
5. Jaa taikina tässä vaiheessa vaikkapa pizzaleikkurilla viiteen osaan pitkittäissunnassa ja kolmeen osaan poikittaissunnassa (15 palaa)
6. Paista uunin kestitasolla 175:ssä asteessa noin 30 minuuttia

Makrot (1 pala):

Rasvat 29 g
Proteiini 8 g
Hiilihydraatti 1,6 g

Kcal 177

Taivaallisen makuinen vhh lakritsi-chia-vanukas tulossa blogiin ihan pian…

KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

4 kommenttia

  1. arja-liisa kirjoitti:

    Hei,
    millä voin korvata peltileivässä kookosjogurtin kun pitää olla maidoton?

  2. Päivi kirjoitti:

    Käytin Alpron kookos-soijajugurttia. Odottelen miltä maistuu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.