Hae
Kutsu vapauteen

Korona vs normi flunssa

Korona kuulumisia

 

 

Korona on yllättänyt meidän perheen viime viikkoina monellakin tavalla. Meidän Noppa ja hänen avovaimonsta Jenni sairastuivat koronaan reilu 2 viikkoa sitten. Kirjoitin aiheesta postauksen täällä. Nopan karanteeni loppui eilen ja sovimme, että kirjoitan blogiin heidän korona kuulumisiaan. Jennin karanteeni jatkuu perjantaihin asti, joten hänen pitää jaksaa vielä muutama päivä neljän seinän sisällä. On ollut vain ajan kysymys milloin poikani saavat korona tartunnan, koska he työskentelevät yökerhossa ja nyt se sitten tapahtui toiselle heistä.

 

 

 

haju- ja makuaistin menetys- ainut tunnistettava oire

 

 

Korona altistuksesta oli kulunut 4 päivää kun Nopalle ja Jennille tuli lihassärkyä, päänsärkyä ja nuhaa. Todella yllättävää oli se, ettei kummallekaan tullut  ollenkaan kuumetta, yskää tai kurkkukipua. Oireet kestivät ainoastaan 3 päivää!!! Ensimmäisten päivien aikana Noppaa oli myös huimannut yhtenä päivänä. Noita kolmea päivää lukuunottamatta heidän olonsa on ollut ihan normaali ja kuulemma molemmat olisivat olleet täysin työkykyisiä koko ajan eli todella lievästä taudista on heidän osaltaan ollut kysymys. Perus flunssasta koronan erotti ainoastaan haju- ja makuaistin heikkeneminen. He ovat maistaneet ainoastaan tosi suolaisen ja todella makean maun. Sinänsä lievä taudin kuva koronassa on melko tavallista kovakuntoisilla nuorilla- toisaalta taas toinen heistä kuuluu riskiryhmään, joten ihan rennosti ei ole asiaan voinut suhtautua. Sekin oli yllätys miten älyttömän helposti korona tarttui- eikä kyse ollut muunto viruksesta vaan ihan perus koronasta.

 

 

 

 

korona videoita instassa

 

 

Nuoripari on aikansa kuluksi tehnyt instaan korona karanteeni videoita, joille on saanut nauraa päivittäin. He olivat muutaman päivän myös mökillä metsän keskellä, mutta joutuivat tulemaan kaupunkiin kun ruoka loppui. Nopalla loppui eilen karanteeni ja juhlimme sitä menemällä yhdessä salaatille meidän lempi kahvilaan. Sitä ennen piti kuitenkin vielä odottaa lääkärin soittoa, jolla hänet vapautettiin karanteenista. Hän ei voi kuulemma saada korona tartuntaa ainakaan puoleen vuoteen eli jos hänellä tulee flunssan oireita, niin korona testiä ei tarvita. Hän saa myös jonkinlaisen ”todistuksen” siitä, että on sairastanut koronan. Noppa pääsi eilen myös puntille ja myönsi tehneensä karanteenin aikana punttitreeniä niillä käsipainoilla mitä minä niska vääränä herralle pyynnöstä raahasin:) Kovin juttu koronassa olikin super aktiiviselle ja työteliäälle parille pitkä karanteeni neljän seinän sisällä! Mitä se sitten voikaan olla vanhuksille ja yksinäisille ihmisille, voi vaan kuvitella.

 

 

meinaatko ottaa korona rokotteen?

 

 

Korona yllätti helppoudellaan ja olo on tosi huojentunut. Kuitenkin on kyse viruksesta, joka on pysäyttänyt koko maailman lähes täysin viimeisen vuoden aikana ja tekee sen vielä jonkin aikaa. Ja mitä lie onkaan vielä tulossa muunto virusten osalta. Itse en ole oman sairastumiseni suhteen missään vaiheessa ollut mitenkään huolissani koronan vuoksi- tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että vähättelisin vakavan tautimuodon olemassaoloa. Joillekin se on todella paha tauti ihan samoin kuin jotkut voivat saada rokotuksista vakavia sivuvaikutuksia. Itse pelkään rokotetta enemmän kuin koronaa enkä ole ainut. Mielestäni on kuitenkin jokaisen oma asia ottaako rokotteen enkä halua omilla mielipiteilläni kenenkään rokotus päätöksen vaikuttaa. Sen sijaan minua kiinnostaa suunnattomasti se, että aiotko sinä ottaa korona rokotuksen? Olisi niin kiva kuulla perustelusi miksi otat tai et ota korona rokotetta, joten kirjoita kommenttisi kommentti kenttään. 

 

Edellinen postaus: Voimajuoma väsyneille ja stressaantuineille

47 kommenttia

 1. hoitaja kirjoitti:

  Itse hoitajana pelkään enemmän koronaa, kuin pelkäsin rokotetta. Ensimmäisestä rokoteannoksesta tuli vain pistokäsi vähän kipeäksi. Tehosterokotteesta tuli lihassärkyä, sekä päänsärkyä. Jota kesti VAIN vuorokauden.

  Olen tyytyväinen, sekä kiitollinen, että sain rokotteen. Jos selvisin ”koronasta” vain päivän oireilla vs. olisin saanut oikeasti koronatartunnan ja ollut pahimmassa tapauksessa teholla.
  Hoidan koronapotilaita, joten tuo vähän mielenrauhaakin tuo rokote. + ei jaksaisi millään tällaista eloa enää, kun ei oikein mihinkään pääse, eikä mitään tapahdu. Ulkomaillekin olisi jo kova ikävä.

  Niin voin suositella todellakin rokotteen ottamista! Tervetuloa vapaampi elämä =)

 2. Hanna Puhakka kirjoitti:

  Hienoa, että he selvisivät noin vähällä. Osallahan korona on jopa oireeton. Valitettavasti itse tunnen ihmisiä, jotka ovat saaneet sen vakavamman teho-osastolle ja hautaan vievän tautimuodon. Kun korona leviää, yhä isompi osa saa myös sen vakavan version. Siksi tautia ei saisi päästää leviämään.

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Joo onneksi selvisivät<3 Kyllä se joillekin on paha tauti kuten kirjoitinkin. s

 3. Virpi Salmela kirjoitti:

  En aio ottaa rokotetta syystä etten ole sairastanut pienintäkään flunssaa moneen vuoteen, en edes muista milloin olisin ollut kipeä. Uskon selviäväni mahdollisesta koronasta lievin oikein. En ole koskaan edes harkinnut influenssarokotuksenkaan ottamista.

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   En minäkään ole influenssa rokotteita ottanut enkä ole kyllä niitä sairastanut vuosiin.
   En muista edes milloin viimeksi olisin ollut kipeänä.

 4. Sini Siikava kirjoitti:

  Otan rokotteen sillä kuulun riskiryhmään ( verenpainelääkkeet ja merkittävä ylipaino)ja olen 62v. Olen kyllä muutenkin hyvin rokotemyönteinen, mutta ilman riskiryhmään kuulumista en ole ihan varma jos tämän rokotteen ottaisin – ainakaan vielä?

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   En minäkään ole rokotevastainen. Tosin tarkasti mietin mitä rokotteita otan ja mitä en.

 5. Heidi Raudaskoski kirjoitti:

  Olen ikäni sairastunut joka rokotteesta jonka olen saanut. Kouluikäisenä tiesin rokotuspäivinä pääseväni kotiin, koska poikkeuksetta sain rokotteesta kuumeen, päänsäryn tai/lihaskipuja. En ole koskaan matkustellut (rokotukset) , enkä ottanut flunssarokotteita tuosta syystä. Viimeksi olin jäykkäkouristusrokotteesta puoli kroppaa kipeenä viikon. En ota koronarokotetta, jos ei ole pakko. Olen perusterve, ei sairauksia.

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Mä en ole rokotteista koskaan sairastunut. Siitä huolimatta mietin tarkasti mitä rokotteita
   otan.

 6. Äiti neljälle kirjoitti:

  Meidän perheessä ei oteta, vaikka itse kuulun riskiryhmään. Meillä minä, mieheni ja neljä lasta.
  Liian nopeasti kehitetty rokote, yleensä rokotteen kehittelyssä menee vuosia. En halua vaarantaa lasten terveyttä.

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Joo onhan tässä ollut hätä ja kiire- sitä ei voi kukaan kieltää vaikka asiaa perustellaankin
   sillä että rokotetta on valmisteltu vuosia ja siihen on rahaa upotettu mielin määrin.

 7. KatiM kirjoitti:

  Olen kovin epäluuloinen rokotteita kohtaan: kehitysaika käsittämättömän lyhyt, paljon tapauksia haittavaikutuksista minun silmiini sattunut, samoin siitä että hoitajat eivät ole uskaltaneet omista oireistaan kertoa rokotteen ottamisen jälkeen mikä vasta kummastuttaakin. Rokote ei käsittääkseni edes suojaa tartuttamiselta!! En tule ottamaan rokotetta, olen perusterve. Ja aivan liian epäluuloinen (pahoin pelkään että syystä). Voi googlata miten influenssaa podettiin vaikkapa vuonna 2016: sitä pidetään jopa pahempana sairastamisvuotena kuin tätä, mutta Suomessa pyöri normiarki. What’s goind on now…?

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Tuo on kyllä ihan järkkyä jos ei omista oireista uskalleta kertoa!! Ketä se palvelee?

 8. kirsi kirjoitti:

  Olen tutkinut eri rokotteita, sisältöä,haittavaikutuksia sekä tehoa (P&B, moderna ja AstraZeneca) ja tullut siihen tulokseen, että vielä rokote ei ole niin hyvä tai turvallinen, että minun kannattaisi sitä edes harkita. Kova painostus,uhkailu ja syyttäminen vain lisäävät epäilyä. Hyvää tuotetta ei tarvitse pakko myydä, se myy itse itsensä.

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Tuo on totta mitä sanoit tuosta painostuksesta. Se kääntyy itseään vastaan.

 9. Maija kirjoitti:

  Otan rokotteen. Sairastin vakavimman tautimuodon koronasta keväällä 2020. Vasta-aineet edelleen olemassa, mutta rokote tehostaa olemassa olevaa tilannetta. Ikinä en ole influessaa enkä juuri muutakaan sairastanut, joten näitä kausirokotteita en ole ottanut. En halua onneani toista kertaa kokeilla koronan osalta kuinka kävisi seuraavalla kerralla.

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Onneksi selvisit<3<3<3 Sinulla on ilmeisesti alttius vakavaan tautimuotoon. Itse kyllä ottaisin
   tapauksessani rokotteen.

 10. Päivi Bryan kirjoitti:

  Sairastin koronan joulukuussa,42c kuumetta 2 vkoa ja päänsärky niin kova ettei lääkkeet auttaneet,itkin kun olin hereillä,hajuja makuaisti menivät n.4 pvän kuluttua kuivasta yskästä,joka ensi oire,vieläkään aistit ei toimi kunnolla.

 11. Biologi kirjoitti:

  Aion ottaa. Olen koulutukseltani solubiologi. Suosittelen kaikille rokottautumista. Rokote ei voi aiheuttaa asioita, joita taudin sairastaminen ei aiheuttaisi (pois lukien harvinaiset allergiset reaktiot rokotteen apuaineisiin).

  On oikeastaan nurinkurista pelätä rokotetta enemmän kuin koronaa; et pelkää karhua, mutta pelkäät sen irtonaista kynnenpalasta tai karvatupsua. Rokotteethan siis sisältävät sitä heikennettyä virusta, jota vastaan rokote on. Se voi sisältää viruksen osia tai virusta, jolta on viety kyky aiheuttaa tauti.

  Nämä uusimmat rokotteet ovat todellinen hieno saavutus: ihmiskehoon voidaan viedä pelkkä virusproteiinin valmistusohje, jolloin sen ohjeen perusteella valkosolut oppivat puolustautumaan virusta vastaan. Tämä teknologia ei ole vaarallista, vähäntutkittua tai tuoretta. Tätä koronavirusta vastaan kehitettyjen rokotteiden pohja on hyvin pitkän tutkimuksen tulosta, eikä koronavirukset missään tapauksessa ole tutkijoille uusi tuttavuus.

  Ihmiset muistavat mielessään narkolepsia-tapaukset, vaikka eivät ihan ymmärrä, mitä silloin tapahtui. Sikainfluenssan sairastamisella olisi tullut näille ihmisille sama lopputulos (heillä oli alttiuden tuova mutaatio). Se on onnistuttu todistamaan tutkimalla narkolepsiatapauksia paikoissa, joissa ei ollut rokotetta saatavilla. Rokotteesta tullut immuunireaktio oli liian sairastamisen kaltainen vahva reaktio, jolloin puhkesi autoimmuunisairaus. Sellaista ei tapahdu näiden koronarokotteiden kanssa, koska ne ovat erilaista teknologiaa.

  Rokote on ainut keino luoda toimiva laumasuoja ja kantaa vastuu riskiryhmiä kohtaan. Korona ei mene enää itsestään ohi. Rokote ei myöskään tulisi olemaan sen ihmeellisempi vaikka odottaisimme seuraavat 10 vuotta.

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Kiitos viestistäsi!! Tuolla blogin facen puolella kuulin juuri alle 70-vuotiaasta naisesta, joka on
   menettänyt puhe- ja liikuntakykynsä rokotteen antamisen jälkeen. Toivoisin todella, että näitä tapauksia
   ei peiteltäisi vaan että ne tuotaisiin rehellisesti esiin mediassa ja terveydenhuollossa. Itse ajattelen,
   että minun olisi helpompi hyväksyä se, että sairastuisin vakavasti koronasta. Sen sijaan se, että sairastuisin
   vakavasti rokotteesta olisi mahdotonta hyväksyä. Sehän on ihan yleistä, että virukset laukaisevat autoimmuunisairauksia
   mikäli niille on geneettinen alttius. Ja nythän on vielä ollut tämä HPR rokote kohu. Suomessa on kuulemma 50-100
   lasta, jotka ovat vammautuneet vakavasti rokotteesta. Tätä ei kuitenkaan myönnetä vaikka oireet ovat alkaneet rokotteen
   ottamisen jälkeen. Se on pelottavaa eikä varmasti lisää luottamusta rokotuksia kohtaan. Itse on ole rokotevastainen, en ollenkaan. Mutta mietin tarkasti mitä rokotteita otan.

 12. Sanna Kivelä kirjoitti:

  Itse aion ottaa rokotteen ja toivon, että vähintään laumaimmuniteettiin vaadittava määrä ihmisiä uskaltautuu ottamaan rokotteen myös.

  On totta, ettei pitkittäistutkimusta rokotuksesta ole vielä saatavilla, tietenkään. Uskon kuitenkin, että rokote on riittävän turvallinen, jotta se kannattaa ottaa, verrattuna varsinaiseen tautiin.

  Valitettavasti nyt jo tiedetään, että vaikka varsinaisesta koronainfektiosta selviäisi lieväoireisena, sairastettu korona-virustartunta voi altistaa vakavillekin jälkitaudeille, jotka voivat olla muita vakavia infektioita tai voimakkaasti toimintakykyä heikentäviä oirekokonaisuuksia.

  Osa sairastuneista ei ole valitettavasti missään vaiheessa parantunut kokonaan kaikista oireista, vaikka varsinainen infektio olisi ollut lievä. Osalla työkyvyttömyys on jatkunut kuukausia.

  Toisaalta on myös totta, että tämän hetkisen tiedon valossa kuka vain voi potentiaalisesti sairastua jo varsinaisen infektion aikana vakavasti, jopa kuolettavasti. Vaikkakin tilastojen valossa olen itsekin turvassa vakavalta sairauden muodolta, on se joka tapauksessa sattuman kauppaa loppujen lopuksi minkälaisena sairaus omalla kohdalla näyttäytyisi, jälkitaudeista puhumattakaan.

  Ajattelen niin, että nyt on valittava huonoista vaihtoehdoista vähiten huono ja itse koen rokotteen olevan sellainen.

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Tuo on niin hyvin sanottu, että on valittava huonoista vaihtoehdoista vähiten huono. Vielä
   kun meillä olisi se tieto, että mikä on se huonoin vaihtoehto. Arpapeliä:(

 13. Lea kirjoitti:

  Jaa….. enpä osaa vielä sanoa… syksyyn menee ja mikä sit on tilanne? Kuka tietää… Ikinä en oo esim. influenssa rokotetta ottanut. En ole rokotevastainen, mutta uskon enempi omaan suojautumiseen ja käsihygieniaan. Vanhempani saivat jo ekan rokotteen eikä heille tullut mitään jälkioireita.

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   En minäkään ole rokotevastainen. TOsin tarkasti mietin mitä rokotteita otan.

 14. Katri kirjoitti:

  Ilman muuta otan, jos jossain vaiheessa perusterveelle tarjotaan. Olen yrittäjä, joten karanteeni, sairastuminen tai perheenjäsenen sairastuminen olisi taloudellinen katastrofi. Tämä ”nurkkapielissä” hiippailu ja jatkuva pelko, että joku meistä sairastuu ja joudun siksi perua asiakkaat, on todella kuluttavaa. Onneksi meillä on tutkijoita, asiantuntijoita ja moderni lääketiede, joiden avulla tästä joskus voidaan päästä yli. Ainakin ne, jotka rokotteen ottavat. Nykypäivän ihmiset eivät ole nähneet aikoja, jolloin lapsia kuoli kulkutauteihin, siksi kai rokotteisiin voidaan ylipäätään suhtautua kielteisesti. Muuta selitystä en keksi. Ja tiedoksi, että rokotteista ei sairastu, kivut ja kuume kertovat vain siitä, että elimistö tekee vastustuskykyä. Niinhän se reagoi silloinkin, kun oikeasti sairastut ja elimistö puolustautuu. Ja hienoa, että teillä on sairastettu tauti lievänä. Kaikki nuoretkaan eivät ole olleet noin onnekkaita. Aika näyttää, toipuvatko jossain vaiheessa ennalleen.

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Joo, meillä oltiin onnekkaita- onneksi<3 Mutta kyllä rokotteista voi sairastua vakavasti ja tästäkin
   rokotteesta on joillakin mennyt puhe- ja liikuntakyky. Juuri tuolla facen puolella kuulin tästä.

 15. Riikka kirjoitti:

  Hei, olen koko 57 v. Elämäni aikana saanut vain vihurirokko- ja poliorokotteen. Nämäkin sain omaa tyhmyyttäni, kun en osannut kieltäytyä. Nyt en lähde koekaniiniksi näihin. Katson mitä tulee, voihan olla että tauti tulee minulle tai sitten ei… joko vakavana tai sitten et.

 16. Luana kirjoitti:

  Olen terve, erittäin kovakuntoinen nuori nainen. Otan rokotteen, jotta yhteiskunta saadaan edes joskus avattua sekä niitä henkilöitä suojellakseni, jotka rokotetta eivät terveyssyistä voi ottaa.

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Ymmärtääkseni rokotetut voivat kuitenkin tartuttaa muita…

 17. outi koskinen kirjoitti:

  Moi. Ilman muuta otan rokotteen! ”Taistelin ” ja ”epäröin” aikanaan influenssarokotetta vastaan, mutta sairastettuani influenssan noin 10 v sitten reilu 30 vuotiaana perusterveenä – ajatukseni muuttui. Influenssa vei minut täysin huonoon kuntoon, sairaalahoidon vältin nippa nappa…Kovaa kuumetta 2 viikkoa ja kasa jälkitauteja keuhkokuumeineen päälle. Töistä olin 2kk pois. Joka vuosi sen jälkeen rokotteen ottanut ja taudilta välttynyt. Ajattelen, että koronatartunta ei olisi kohdallani ”helppo”, joten rokotteen vuorollani (taitaa mennä pitkälle) otan.

 18. Hanna - Kotigourmeeta kirjoitti:

  Ehdottomasti otan rokotteen. Olen nyt kuullut useammilta rokotteen ottaneilta kokemuksia, eikä ne huolestuta. Ei myöskään rokotteen ”nopea” tahti saataville. Siihen annettiin huomattavasti enemmän rahaa ja ns. manpower, ja byrokraattiset hidasteet minimoitiin. Siksi se tuli niin nopeasti. Koronarokotteita on kehitetty ja erilaisia korona viruksia on myös tutkittu vuosia. Korona itsessäänhän ei ole uusi juttu. Vain tämän tyypin korona on. Olen myös kuullut kokemuksia koronan saaneilta, molemmista päistä. Mielummin otan kipeän käsivarren ja päänsäryn vuorokaudeksi…

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Juu onhan noita koronaviruksia ollut ja vasta-aineitakin ihmisillä on koronaviruksille.
   Siis jos ovat niitä sairastaneet. Varmaan on tutkimustyötä tehty vuosia, sitä en epäile yhtään.
   Kuitenkaan käytännön seurantakokemusta pitkältä ajalta ei ole. Se on eri asia kuin kehittelyaika.
   Se itseäni huolettaa.

 19. juha kirjoitti:

  Hei biologi ja kaikki muut! Tänään päivitetty tieto Fimeaan, vakavia rokotehaittavaikutuksia ilmoitettu 120, näistä kuolleita 15. Ruotsin viralliset luvut 140 ilmoitusta ja 43 kuollutta. Euroopan luvut pelkästään Pfizerista tehty nyt 67 277 haittailmoitusta, kuolleita 728, eli nämä pari viikkoa kakkospiikistä, mikähän tilanne on kahden kuukauden päästä? Nämä rokotteet eivät sisällä virusta, vaan ovat uutta rna-sukupolvea, joka muuttaa ihmisen DNAta. Vastaavia rokotteita on yritetty kehittää jo toistakymmentä vuotta, mutta tuloksetta. Vasta-aineita syntyy erinomaisesti, mutta sitten kun se oikea virus iskee, vastareaktio on liian raju. Aikaisemissa kokeissa kaikki koe-eläimet kuolivat oikeasta altistuksesta. Nythän näillä käyttöönotetuilla rokotteilla ei tehty ollenkaan eläinkokeita, eikä niitä testattu vanhuksilla, eikä sairailla. Tämän rokotekokeen tulokset paljastuvat hyvin pian, valitettavasti!

 20. Katri kirjoitti:

  Tarkoitin ”rokotteista ei sairastu” kommentilla sitä, että rokotteen jälkeen nouseva kuume ja säryt eivät tarkoita sairastumista vaan ovat kehon reagointia puolustuskyvyn syntymiseen. Joku kommentoija kirjoitti ”sairastuneensa” jokaisesta rokotteesta. Tähän siis kommentoin. Vakavat rokotereaktiot (esim narkolepsia) ovat sitten eri asia. Niitä valitettavasti isossa kuvassa tulee aina jollekin. Kuolleisuuslukujen suhteen kannattaa muistaa, että korona-rokote ei estä kuolemista muihin sairauksiin.

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Joo itsekin tarkoitan sairastumisella juurikin sitä, että rokotteesta puhkaisee pysyvän
   sairauden. Toki kuukausitolkulla sairastuminenkin on mielestäni kyllä jo sairastumista
   vaikka ei olisikaan pysyvää.

 21. Kirsti kirjoitti:

  Niin, eikä estä kuolemasta tai sairastumasta koronaan, valitettavasti sitä ei voi kukaan taata. Rokoteyhtiöthän ovat pelanneet itsensä vastuuvapaiksi näistä asioista, sivuvaikutuksista ja sairastumisista. Valtio korvaa jos korvaa, vuosien taistelu siinäkin varmasti. Sikapiikin jälkeen sairastui n. 400 nuorta ihmistä narkolepsiaan.

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Ja onhan siitä HPR rokotteestakin ilmeisesti sairastunut nuoria lisää, mutta siitä ei puhuta.

 22. Entinen hoitaja kirjoitti:

  Itse en meinannut ottaa korona rokotetta. Minua ei ole vielä vakuutettu siitä tutkimusmäärästä rokotetta kohtaan että uskaltaisin olla yksi koekaniini. Vaikka puhutaan jälkioireista rokotteen jälkeen, ei kukaan voi vielä sanoa mitä se tekee esim viiden vuoden päästä. Tämä asia hirvittää. Lisäksi mitä se on saanut aikaan jo muualla maailmassa ja vähätellään asiaa. Eihän mikään vakava tai edes kuolema voi johtua itse rokotteesta. Tämä asia ei itsellä mene jakeluun. Jokainen tekee oman päätöksen rokotuksen suhteen ja toivonkin todella että pakko rokotusta ei koskaan hyväksyttäisi.

 23. Nea kirjoitti:

  Opiskelen lääketiedettä sekä ravitsemustiedettä, ja lisäksi olen muuten aika perehtynyt rokotteisiin ja niiden turvallisuuteen. Myös tämän koronarokotteen osalta, miten kehitetty ja miten nopea aikataulu on onnistunut vaarantamatta turvallisuutta.

  Otan ehdottomasti heti rokotteen kun sen saan. Ikäni ja terveydentilani takia en ole ensimmäisenä jonossa, mutta kun rokotteen viimein saan, olen todella, todella onnellinen siitä.

  On paljon suurempi riski, ihan jos vain itsekkäästi ajattelen, että saan koronasta jälkioireita jotka näyttävät jäävän monilla pitkäaikaisiksi, hankaliksi, jopa ehkä pysyväksi. SE on pelottavaa, ei rokotteen minimaalinen riski vakavasta haittavaikutuksesta.

  Kyllä sitä usein ajattelee, tautihistoriaa/ epidemiologiaa kun ymmärtää, että luojan kiitos rokotteille. Tämä ei kuitenkaan tarkoita tietysti sitä, että ihan mitä tahansa ihan kysymättä itseensä antaisi tuikata. Ihmisluontoon kuuluu uuden ja tuntemattoman pelkääminen, ja sitä koronarokote monelle on. Siihen auttaa luotettavista lähteistä hankittu tieto. Tälläistä lähdettä ei edusta esim jonkun kouluttamattoman ”terveysgurun” youtube-vloggaus.

  Täytyy muistaa, että myös nuoret ja terveet joilla korona mennyt ”helpolla ohi” vuonna 2020-21, heillekin sairastettu virus voi vuosienkin jälkeen olla aiheuttamassa esimerkiksi autoimmuunisairauksia.

  Ajattelen itseäni, siksi haluan rokotteen.
  En kuitenkaan ajattele sen olevan ihmisen oma asia sen vuoksi, että maailmassa kannamme vastuuta myös muista. Emme elä täällä yksin. Jos linkolana elät yksin metsässä kannonnokassa ja missään et käy, etkä käytä palveluja, niin silloin on ok jättää rokote väliin.
  Toki lääketieteelliset hyvin harvat poikkeukset ok, jollei rokotetta yksinkertaisesti voi ottaa. Tälläistenkin ryhmien takia meidän muiden on rokotevastuu kannettava.

  Muistataan, on onni ja etuoikeus saada koronarokote <3

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Kiitos kommentistasi!! Olen kanssasi monesta asiasta täysin samaa mieltä. Varsinkin tuosta, että
   tietoa ei tule hankkia blogeista eikä youtubesta:) Tai toki voi, mutta pitää suhteuttaa kuulemansa/
   lukemansa oikeaan kontekstiin. Itse en ole todellakaan rokotevastainen. Lapseni on rokotettu kun he
   olivat pieniä ja itsekin otan rokotteita. Mutta esim. HPR rokotetteen suhteen olen epäileväinen enkä
   ymmärrä miksi se on rokoteohjelmassa. Myöskin sikainfluenssasta saadut vakavat sairaustapaukset mietityttä-
   vät kovasti. Vaikka sairastuneiden luku on pieni suhteutettuna väestöön, niin jokaiselle sairastuneelle nuorelle
   se on täysi tosi. Ja heidän perheilleen. Elämä on pilalla. Ehkä olisi helpompi hyväksyä se autoimmuunisairaus
   viruksen kuin rokotteen aiheuttamana. Mielestäni on ihan normaalia tuntea pelkoa nopeasti kehitettyä rokotetta kohtaan
   jonka pitkäaikaisvaikutuksista kukaan ei voi meille kertoa. Ja ymmärtääkseni rokote ei estä tartuttamasta koronaa eteenpäin.
   Ainakaan tämän hetkisen tiedon mukaan. Tosin en ole lääketieteen asiantuntija enkä sellaisena halua esiintyä, olen hallinto-
   ja liikuntatieteilijä. Kaikkea hyvää Sinulle<3

 24. pjk kirjoitti:

  Todennäköisesti otan mutta jos en ota niin hyväksyn että en välttämättä sen vuoksi voi matkustaa ulkomaille, osallistua tapahtumiin jne. Hyväksyä että joku toinen menee etusijalle jos joudun teholle koronan vuoksi. Jos otan niin toivon että ne jotka eivät ota niin pystyvät kans olemaan matkustamatta jne. eivätkä oleta että saavat olla ns vapaamatkustajia. Kaikessa on riskejä, rokotteissa, sairauksissa jne. Mutta edelleen mietin siis otanko, lähinnä siksi että jos joudun ottamaan huonomman rokotteen

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Kiitos kommentistasi:) Todella mielenkiintoista pohdintaa!!!

 25. Pekka Vuori kirjoitti:

  En missään tapauksessa tule koronarokotetta ottamaan. Työskentelen sairaalassa sairaanhoitajana enkä ole vielä missään vaiheessa kokenut tarvetta koronarokotteen ottamiselle. Tämä täysin uudentyyppinen mrna-rokote, joka on tuotu markkinoille supervauhdilla, on erittäin kyseenalainen ja suorastaan hämärä tuote. Samoin on hämärä koko koronahäsmäkkä kaikkine poliittisine seikkoineen. Koronarokote on mielestäni niin vahvasti poliittinen ilmiö, ja tyrkyttämällä tyrkytetty globaalisti ihmisille, etten missään nimessä sitä elimistööni ota. Tässä on lisäksi näkyvillä erittäin vahvat syyllistämisen elementit, jotka kääntävät kansan toisiaan vastaan.
  Jokaisella ihmisellä on oikeus päättää mitä aineita elimistöönsä antaa laitettavan! Kannustan kaikkia ihmisiä seisomaan rohkeasti mielipiteidensä takana riippumatta ammatillisesta statuksestaan tai mistään muusta. Niin toimin ainakin itse.

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Kiitos kommentistasi! Olen samaa mieltä, että meillä kaikilla pitää olla itsemääräämisoikeus
   ja myös sananvapaus asian suhteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.