Hae
Kutsu vapauteen

Juures-jauhelihalaatikko aurajuustolla tai ilman

Juures-jauhelihalaatikko aurajuustolla tai ilman on ihan parasta arkiruokaa! Tuo aurajuusto jakaa tämän ohjeen mielipiteitä ihan varmasti- sitä joko rakastetaan tai inhotaan. Olen tehnyt tätä ruokaa aurajuustolla ja ilman sitä ja kummallakin tavalla maistuu todella hyvältä. Aurajuuston voi myös korvata millä tahansa juustoraasteella, joten anna mielikuvituksesi lentää ja tuunaa tästä ohjeesta omanlaisesi versio. Tämä ruoka sopii erinomaisesti sekä ihan tavalliseen että vähähiilariseen ruokavalioon ja erityisesti pidän tästä siksi kun tässä on käytetty ihania suomalaisia voimaruokia eli juureksia? Olen itse lisännyt juuresten käyttöä ruoanlaitossani ja toivon, että sinä rakas lukijanikin tekisit niin. Suomalaiset juurekset ovat erittäin edullista ja ravinnerikasta ruokaa ja toivon niiden arvostuksen nousevan huippuunsa suomalaisten ruoanlaitossa.

Maidottoman tästä ruoasta saa siten, että korvaa aurajuuston maidottomalla juustoraastella tai jättää sen kokonaan pois ja käyttää kasvimaitoa tai maidotonta kermaa normi maidon ja kerman tilalla. Juureksia voi korvailla tietty muillakin kotilmaisilla juureksilla ja tuota sipulin määrää voi vähentää mikäli se aiheuttaa vatsavaivoja. Itse rakastan sipulia niin paljon, että laitan sitä runsaasti eri ruokiin. Mikäli et halua syödä punaista lihaa, niin jauhelihankin voi korvata vaikka broilerin jauhelihalla. Mieti tuolloin tuota maustamista eli tuunaile mausteita sen mukaan. Toki tässä ohjeessa käytettävät mausteet käyvät ihan hyvin broilerinkin kanssa.

Ohje:

5 dl punajuurta

5 dl lanttua
5 porkkanaa
3 sipulia
1 dl aurajuustoa+tarvittaessa päälle hieman (voi jättää pois)
7 dl maitoa, kasvimaitoa tai kermaa
3 kananmunaa
400 g jauhelihaa
1,5 tl suolaa
1 tl paprikamaustetta
ripaus mustapippuria
ripaus valkopippuria

Kuori juurekset ja palo pieniksi paloiksi. Keitä niitä noin vartin verran tai sen aikaa kun ne ovat pehmentyneet. Paista jauheliha ja mausta se. Kaada juurekset, jauheliha ja aurajuusto voideltuun uunivuokaan ja sekoita hyvin. Sekoita kulhossa keskenään maito/kerma ja kananmunat, sekoita. Kaada maitomunaseos vuokaan. Paista 200 asteessa noin tunti. Voit ripotella paiston loppuvaiheessa hieman aurajuustoa laatikon päälle.

Seuraavaksi tulossa blogiin: kookoksinen ananas-broileripata


Seuraa blogia facebookissa ja instagramissa


Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä. 


Päivitän myös säännöllisesti blogin uusimpia ruokakuvia instagramiin, jonka löydät klikkaamalla tätä linkkiä.


Blogin terveellisiä ruokaohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.


2 kommenttia

  1. Sari ryytimaalla kirjoitti:

    Tämä onkin hyvä vaihtoehto miehen työpäivien lounaaksi. On lisännyt kasvien käyttöä, kun on huomannut, että ne tuovat makua ruokiin, jee ja peukku sille! Laitan reseptisi korvan taakse ja joku sunnuntai yllätän erilaisella lounasvaihtoehdolla. Yllätys sekin, että teen, sillä yleensä hän tekee itse omat eväänsä omaan makuunsa.

    Sunnuntaisin meillä on keittopäivä (miehen toiveesta) ja kokkailen ensimmäistä kertaa punajuuri-vuohenjuustokeittoa 🙂

  2. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Meilläkin on usein viikonloppuna keittopäivä- mies kanssa tykkään niistä kovasti ja tekee superhyviä keittoja:) Tuo punajuuri-vuohenjuustokeitto on yksi mun suosikkikeitoista. Ihanaa päivänjatkoa<3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.