Hae
Kutsu vapauteen

Kesäiset vähähiilihydraattiset mansikkaleivokset

Kesään kuuluu mansikat ja mansikkakakut. Blogissa on runsaasta vähähiilarisia mansikkakakkuohjeita (postauksen lopussa on linkki ohjeisiin), joten halusin tehdä nyt hieman erilaisen ohjeen, joten tällä kertaa syntyi mansikkaleivoksia. Maku on erittäin hyvä, suorastaan loistava. Leivokset maistuvat kevyiltä eivätkä ole liian makeita. Inhoan liian makeita leivoksia, nirso kuin olen. Itse ehdin maistamaan tätäkin leivosta ainoastaan pienen palan: leivokset olivat hävinneet muutaman tunnin aikana jääkaapista juuri kuin ajattelin juoksulenkin jälkeen ottaa vielä yhden palan.

 

Millä voin korvata?

Leivokset ovat todella todella vähähiilarisia. Sen lisäksi ne ovat myös maidottomia, gluteenittomia ja viljattomia. Mitä tummemman suklaan valitset päälliseen, sitä vähemmän hiilareita. Itse käytin 70 prosenttista tummaa suklaata. Maidottomat käyttävät maidotonta suklaata. Viljattomat taasen käyttävät kookoskermaa.  Mikäli et halua käyttää hiilaritonta sokeria, niin voit korvata ne esimerkiksi kookos- tai täysraakaruokosokerilla. Mikäli käytät vähähiilarista sokeria, muistathan blendata sokerin ensin blenderissä sileästi ettei se narsku ärsyttävästi hampaissa. Maistele myös taikinaa välillä ja lisää sokeria tarvittaessa. Mantelijauhon voit korvata esimerkiksi vähähiilarisella lupiini- tai kookosjauholla. Jos et välttele hiilareita, niin voit korvata jauhon esimerkiksi gluteenittomalla jauhoseoksella, riisijauholla tai speltillä. Muista kuitenkin, että speltti on alkuvehnä, joka sisältää gluteenia.

 

TUOTTEITA EDULLISESTI FITNESSFIRSTISTÄ
Blogin lukijana saat Fitnessfirstin normaalihintaisista tuotteista -10 %:n alennuksen koodilla ”kutsuvapauteen”. Kun klikkaat ohjeessa tummennetulla fontilla olevia tuotteita, niin pääset suoraan nettikauppaan ja voit ostaa tuotteita huomattavasti edullisemmin kuin marketeista.
Täältä pääset Fitnessfirtin nettikauppaan.

 

Ohje:

 
Pohja:
4 kananmunaa
1 dl karppisokeria
1,5 dl mantelijauhoa
1 tl aitoa vaniljaa
2 tl leivinjauhetta
 
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaah
toon mantelijauho (säästä ihan vähän jauhoa) ja aito vanilja. Lisää lopuksi jauhoon sekoitettu leivinjauhe varovasti sekoittaen. Kaada vuorattuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 25 minuuttia.
 
Täyte
 
2 dl kaura- tai kookoskermaa (kova osa)
1-2 dl mansikkaa
100 g tavallista tai maidotonta tuorejuustoa
0,5-1 dl karppisokeria
2 liivatetta
vettä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vispaa kermaa vaahdoksi. Soseuta mansikat haarukalla tai sauvasekoittimella. Lisää mansikkasose, tuorejuusto ja blendattu sokeri kermavaahdon sekaan. Ota liivatteet kylmästä vedestä ja purista niistä ylimääräinen vesi pois. Kiehauta noin 3 ruokalusikallista vettä kattilasta. Laita liivatteet kiehuvan veden sekaan ja sekoita niin kauan että ne ovat sulaneet veden sekaan. Kaada jäähtynyt liivateseos kermaseoksen sekaan ja sekoita hyvin. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle. Tasoita ja laita jääkaappiin hyytymään muutaman tunnin ajaksi.
Päällinen:
100 g tummaa suklaata
2 rkl tavallista tai maidotonta tuorejuustoa
Sulata tumma suklaa miedolla vesihauteella. Lisää tuorejuusto sulatuksen loppuvaiheessa suklaan sekaan. Levitä jäähtynyt suklaatuorejuustoseos täytteen päälle. Laita jähmettymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Leikkaa leivokset halauamasi kokoisiksi paloiksi. Säilytä leivoksia jääkaapissa, jossa ne säilyvät muutaman päivän ajan.

OHJEESSA ESIINTYVISTÄ TUOTTEISTA

Ohjeessa esiintyviä tuotteita voi tilata edullisesti *täältä.  Koodilla ”kutsuvapauteen” saat -10%:n alen normaalihintaisesta FitnessFirstin tuotteista.

KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

 

 

 
2 kommenttia

  1. Anonyymi kirjoitti:

    Hei, osaisitko kertoa mistä suomessa voi ostaa maidotonta tuorejuustoa? Itse en ole sellaista mistään vielä onnistunut löytämään, asun etelä-suomessa. Ihania reseptejä, lähtee kyllä kokeiluun jahka löydän ensin kaikki tykötarpeet ruokakaupasta 🙂

  2. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Ihan marketeista löytyy?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *